"Gla1ve kör alatti irányítása nagyon fontos nekünk" -Magisk interjú

A Starladder ült le beszélgetni az Astralis legújabb tagjával, Magiskkel.

Az Astralis kiesése előtt kapta el egy hosszabb interjúra a StarLadder újságírója Magisket, hogy meséljen arról, miért hagyta el az OpTic-ot és milyen most a hazatérés Dániába.

Már az Astralis ajánlattétele előtt tudtad, hogy elhagyod az OpTic-ot vagy szerettél volna velük maradni?

Már régóta megvolt az ajánlat és úgy döntöttem, hogy elmegyek. Elfogadtam és utána tettek ki az OpTic-ból.

Sok ajánlatot kaptál?

Nem, az Astralis volt az egyetlen ok, amiért elhagytam az OpTic-ot, ha nem keresnek fel, maradtam volna azzal az ötössel.

Mi volt a legnagyobb probléma az OpTic-nál?

Mindenki máshogy szeretett volna játszani és senki sem volt formában, nem igazán ment így a játék, emellett még rengeteget kellett utaznunk, mint NA csapat, EU játékosokkal, egyszerűen nem volt időnk gyakorolni.

Mit tanultál az Amerikai kalandból?

Nagyon sokat tanultam. Angolul kommunikáltunk, szóval ez sokat fejlődött a pár hónap alatt. Emellett jó pár különböző játékossal voltam együtt, akikkel még nem játszottam, így sokat tanulhattam tőlük.

Mit szólsz a North cseréjéhez, szerinted jobbak lesznek?

Nem tudom, nehéz megmondani. Kjaerbye egy jó játékos, de nem tudhatjuk mire képesek. Egyetlen versenyen játszottak, ahol kicsit alulteljesítettek, de ötből két új játékosuk van, szerintem idő elteltével jobbak lesznek, de valakinek néha cipelni kell a hátán a csapatot, ha a legjobb öt közé szeretnének jutni.

És az új OpTic ötöshöz?

Szerintem jók, egy picit random, de nagyon jól tudnak játszani. Úgy tudom, hogy elköltöznek Amerikába és ott fognak gyakorolni. Cajunb egy stabil és nagyon jó játékos, mindig megcsinálja azt, amit kérnek tőle, míg K0nfig egyszerűen elképesztő. Mindenféleképpen a legjobb tíz játékos között van, de ha jól megy neki, akár a legjobb öt között is lehet.

El tudod mondani nekünk mi a szereped az Astralis-nál?

Megcseréltük picit a dolgokat, mostantól dupreeh veszi át Kjaerbye feladatait. Én pedig azt játszom majd, amit eddig dupreeh. Ez annak köszönhető, hogy dupreeh nagyon szerette volna Kjaerbye szerepét játszani, míg én azt akartam, amit dupreeh csinált, szóval nem volt nehéz kitalálni, hogy mit kell tennünk.

Nagy általánosságban az én dolgom, hogy hátul maradjak, csináljam, amit kell és segítsem a csapatomat. T oldalon általában én fogok egyedül maradni és lehozni a köröket, akár egyedül is. CT-ben pedig én leszek az, aki általában elől játszik, egyedül és próbál infót szerezni.

Hogyan érzed magad gla1ve irányítása alatt?

Nagyon jól csinálja a dolgát. Hogy őszinte legyek, meg is lepett, hogy mennyire jó dolgokat mond a körök közben. Sosem játszottam még vele, így nem voltak elvárásaim. Most viszont, hogy sokat gyakorlunk rájöttem, hogy elképesztően jó.

Így mi a szerepe zonicnak (edző)?

Az a dolga, hogy mindenki kényelmesen és nyugodtan készüljön/játsszon a meccseken. Legtöbbször a szünetekben azt mondja, hogy: "Jól van srácok mindenki nyugodjon meg, kommunikáljatok jobban és játsszátok a saját játékotokat." Szóval úgy gondolom, hogy ő is elképesztően fontos, mindig próbál segíteni, hogy megnyugodjunk.

Ki lepett meg leginkább ezen a versenyen?

Szerintem a Na'Vi nyűgözött le a legjobban. Sokat gyakoroltunk ellenük és nem tűntek jónak, de most ezen a versenyen elképesztőt játszanak. Majdnem elverték a FaZe-t, akik a legjobb csapat perpillanat. Tényleg jól játszanak, s1mple pedig teszi a dolgát, likvidálja az összes ellenfelet.

Emellett a Heroic sem rossz. Ellenünk nem nagyon tudtak mit kezdeni, de előtte nagyon jónak néztek ki. Persze magunkkal is nagyon elégedett vagyunk, hiszen jól játszunk, ahhoz képest, hogy most kerültem be a csapatba. Nagyon boldog vagyok a fejlődésünkkel.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!