Minimum 11 millió forint a tét a hétvégi V4-es LoL nemzeti döntőn!

Minimum 11 millió forint a tét a hétvégi V4-es LoL nemzeti döntőn!

Két héten át küzdöttek a csapatok, hogy a nemzeti döntőbe juthassanak, de végül csak egy győztes maradhat. Ki képviseli Magyarországot a V4-en?

Február elején vette kezdetét a V4-es League of Legends kvalifikációs sorozat, mely két hétvégi napon át zajlott és összesen nagyjából 200 csapat volt érdekelt hazánkban. Végül mindkét kvalifikációról négy-négy csapat jutott a nemzeti döntőbe, ahol már csak a legjobbak maradtak.

Lezajlott a második V4 LoL selejtező, íme a 8 nemzeti döntős csapatunk!

Aioween | 18/02/19 13:49 Február 18-án délben elindult a második V4 Future Sports Festival League of Legends selejtező, ahol ismételten hatalmas volt az érdeklődés, 103 jelentkezett csapatból végül 91 vágott neki a megmérettetésnek. A mezőny ezúttal is vegyes volt, voltak teljesen amatőr és kezdő csapatok, de jöttek azért a szervezettebb profi gárdák is.

Újfent szemtanúi lehettünk két héten át, hogy bizony továbbra is hatalmas az érdeklődés az igényes hazai versenyekre. A V4 LoL versenyének összdíjazása 300 000 €, ami 93 millió forintnak felel meg, ennyit még egy LCS csapat sem kap egy szezon megnyeréséért! Az erőviszonyok is eléggé átrendeződtek, hiszen a nevezés szabályai szerint minden csapatban három játékos kellett legalább az adott nemzetből, ezen kívül maximum egy európai játékos, aki bármelyik európai országból származhatott, illetve egy olyan játékos, aki a V4-es országok (Magyarország, Lengyelország, Csehország vagy Szlovákia) egyikéből származott.

A két selejtező után az első héten első helyen a Rift Esports végzett, akik a döntőben végül a THR-t verték el. Harmadik helyen a WiLD végzett, miután a Fracture7 feladta a bronzéremért folyó küzdelmet. Második héten pedig első helyen a w.I.w. Gaming végzett, ők a Wonder Stag e-Sports-ot verték el a döntőben, míg a harmadik hely a Dreaming Lunatics-é lett, nekik sem kellett megküzdeni érte, mivel a Vox Populi nem állt ki és így ők lettek a negyedikek.

Alább láthatjátok a nemzeti döntő párosítását. Minden mérkőzés Bo3 lesz, így legalább kétszer kell nyerni a továbbjutáshoz. Nagyon nehéz előre jósolni bármit is, hiszen számos csapat új felállással érkezett, egyedül a MEB két bajnoka, a WiLD és a THR nem változtattak a felállásukon, ők akár már a legjobb négy között találkozhatnak.

A mérkőzések február 25-én, vasárnap délben indulnak a már megszokott V4-es Twitch csatornán. Csatlakozzatok ti is az adáshoz és kövessétek végig velünk együtt az összecsapásokat!

Bár ez még "csak" a nemzeti döntő, vagyis az itteni győztes még szembe találja magát a három másik nemzet csapataival, a tét igen nagy, hiszen aki lejut a döntő eseményre, az legalább 37 500€, vagyis nagyjbáól 11 millió Ft-ot vihet haza. Ez a díjazása az osztott 3. és 4. helynek, tehát a nyomás igencsak nagy lesz a csapatokon, hiszen Magyarországon még soha senki nem küzdhetett ennyi pénzért, valamint országa képviseletéért egy nemzetközi versenyen.

Ha élőben is szeretnéd látni a bajnok csapatot Csehország, Szlovákia és Lengyelország ellen küzdeni, akkor regisztrálj még ma, hogy biztosan ott lehess, a rendezvényen való részvétel díjmentes!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.