Lement a HCT Sydney -lássuk, hogy alakul a versenymeta

Lement a HCT Sydney -lássuk, hogy alakul a versenymeta

Nagyjából bejött a profik jóslata, sokan tiltották a Lockot Sydney-ben, viszont azon kívül nagyon érdekes paklikat láttam. Sőt van, ami rendesen meg is lepett.

Még igazán el sem indult ez az év és már túl vagyunk a második HCT tornán is. Ha valaki lemaradt volna, akkor itt a második nap videója, egy egész pofás kilenc órás program.

Nézd meg PlayHearthstone HCT Sydney Stop 2018 - Day 2 című tartalmát a twitch.tv weboldalon

De ebben a cikkben azt nézzük meg, hogy az utóbbi hetekben miként alakult a verseny meta, kezdjük azzal, hogy milyen kasztokat és paklikat láttunk a közvetítésen.

Az látszik, hogy a Cubelock egyszerűen tarolt, szinte minden játékos hozta. Ezen kívül a másik kedvelt választás a Secret Mage volt, főleg azért, mert ez az archetípus egész jól felveszi a harcot az előbb említett Lock pakli ellen. Ezenkívül a Priest és a Paladin volt jelen erősen, de ott nagyon diverz volt a mezőny. Most vagy nem találták még meg a legjobb mixet a kasztnak, vagy sikerült jól kiegyensúlyozni a különbségeket. Igazából mindkét eset rendben van, mert legalább nincs egy teljesen letisztult meta. Egyébként, ami a legjobban meglepett, az a N'zoth Mage, amiben ott van Sindragosa. Azt hittem az a lap egy mém, de egész jól működik és nagyon érdekesnek tűnik vele a játék. Ezek után lássuk azt is, hogy mik voltak a legnépszerűbb legendás lapok.

Ezek közül persze a legtöbb teljesen egyértelmű, de mondjuk azon kicsit felhúztam a szemöldököm, hogy N'Zoth ennyire ott van az élmezőnyben. De, mint az látható, befér a Mage-be, a Lockba és a Paladinba is, szóval nincs min csodálkozni. Ez pedig igazából nekem annyit mutat, hogy a frissítés kicsit Control irányba lökte a Hearthstone szekerét. Meg kell említeni még Taldaramot, ami az egyik legjobb kiegészítő tech kártyája a Cubelocknak. Illetve a Barnes és Y'Shaarj páros is egy fontos adalék, mert bizonyítja, hogy megéri bedobni a Spell Hunterbe.

Végül pedig itt az utolsó igazán beszédes adathalmaz. Az addig rendben van, hogy a top 4 kaszt majdnem kiegyensúlyozott, de a maradék öt most egy kicsit elcsúszott. Nagyon remélem, hogy főleg a Shaman és a Warrior kap némi szeretetet nemsokára, mert rájuk fér. Viszont a Hunter és a Rogue paklikat még nem akarom temetni, mert ott van még potenciál. Node meglátjuk, mindenre választ ad majd az új kiegészítő és persze a standard rotáció.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!