AdreN:

AdreN: "Hobbitnak sokat kell még tanulnia"

A PGL Major MVP-jének véleménye seizedről, az új irányítóról és a csapat legutóbbi teljesítményéről.

Tavaly júliusban még a karrierük csúcsán voltak a Gambit játékosai, hiszen sikerült a Krakkói Major trófeát megszerezniük, és a HLTV világranglistán is a TOP3-ban voltak. A verseny után azonban egy meglepő fordulat következett, amire talán senki nem számított: az irányító, és az edző is eligazolt a csapattól.

A kazah/orosz gárda a Tengri 25 éves játékosát hozta Zeus helyére, de fitch-el januárban nem sikerült maradandót alkotni az ELEAGUE Majorön. Ez után Hobbit ragadta megához az IGL szerepkört, fitch helyére pedig a korábbi Na’Vi és F3 játékos, seized érkezett.

A csapat most az IEM Katowice tornán szállt ringbe, de pechükre a kiváló formában lévő, cs_summit2-győztes Liquiddel hozta őket össze a sorsolás, ami miatt az alsóágra kerültek. Itt a Tyloo ellen kellett bizonyítaniuk tegnap, akiket 2:1-re sikerült legyőzni. Ennek apropóján, valamint Hobbit irányítása, és seized érkezése végett készült ez az interjú a PGL Major MVP játékosával, AdreN-nel

Irányítót cserélt a Gambit

Ők sem elégedettek a mostani felállással ezért HObbit lesz mostantól a csapat IGL-e.

A kijevi StarSeries S4-re visszatérve, ez volt az első tornátok seized-del, és Hobbittal, mint IGL. Mi vezetett ahhoz, hogy nem sikerült jól a bemutatkozás ezzel a felállással, és nem jutottatok ki a csoportból?

Először is, csak a bootcamp során kezdtünk el gyakorolni, 5-6 nappal a verseny előtt. A gyakorlás során volt pár taktikánk, amelyek jól működtek, de a versenyen ezek már nem váltak be. Tudtuk, hogy mit kellene változtatnunk, hogy jól működjenek.

Hobbitnak sokat kell még tanulnia, mert amikor többször cseréljük fel az IGL szerepkört a csapaton belül, az nagyon nagy hatással van a játékunkra, meg kell találnunk azokat a döntéseket, amelyek a legjobbak számunkra. Úgy gondolom, hogy most jó úton haladunk, bár nem játszottunk sokat seizeddel, de az eredmények és az az érzés, ahogyan most együtt játszunk, egyre nagyobb magabiztosságot ad, és napról napra jobbak vagyunk.

Kifejtenéd Hobbitot egy kicsit jobban? A többieknek van beleszólásuk, vagy egyedül ő irányítja a csapatot? Hogy működik?

Megpróbáljuk azt a játékot játszani, amint a PGL Majorön. Segítünk neki a hívásokban, információval látjuk el apálya egészéről, és ötleteket adunk neki. Amit neki kell csinálnia, az az, hogy kiválasztja az ötletet, vagy meghozza a saját döntését. Több tapasztalatra van szüksége, mert nagy a nyomás rajta a nagyobb tornákon. Elég nehéz dolog, amikor kint vagy egy színpadon egy versenyen, és irányítani kell. Ehhez még alkalmazkodnia kell.

Seized már a második tornán van veletek. Hogyan passzol a csapatba?

Tudtuk, hogy seized egy tapasztalt srác, de nem akartuk, hogy ő irányítson. Azt a seizedet akartuk kihozni belőle, aki egy évvel ezelőtt a Na’Vi-ban a top játékos volt, vissza akartuk adni a magabiztosságát, ami korábban volt jellemző.

Mit gondolsz, ez sikerült?

Ha elkapja azt a pillanatot, mint az előtt, akkor sok lövésre képes. Nekünk pedig most erre van szükségünk.

Itt, az első meccs egy vereséggel zárult a Liquiddel szemben. Milyen volt Mirage és mi történt T oldalon?

Liquid ellen egy kicsit túljátszottuk magunkat. Csak az ellenfél játékára koncentráltunk és nem figyeltünk a sajátunkra, ami nagy hiba volt. Csak azt néztük, hogy ők mit csinálnak. Nem a saját játékunkat játszottuk, ezért nem sikerült semmi. A meccs után úgy döntöttünk, hogy csak azt fogjuk ezután tenni, amit gyakoroltunk, és azt játsszuk amit megszoktunk.

A Tyloo ellen győztetek, de Overpasst elvesztettétek, ami a ti választásotok volt. Mi történt azon a pályán?

Overpass a legerősebb pályánk, de nem számítottunk arra, hogy a Tyloo ilyen kiszámíthatatlanul játszik. Sokat gyakoroltunk itt, tudtuk, hogy más csapat hogyan játszik. Vannak mid pushok, agresszív taktikák, de a Tyloo nem használta ezeket, ezért nem tudtuk, hogy mit várhatunk tőlük és azt, hogy mit fognak csinálni. A nagy versenyeken nem volt nagy tapasztalatunk arról, amikor egy csapat ilyen furcsán játszik. Ez az, amiben még több rutint kell szeretnünk a játékon belül.

Mit gondolsz, milyen esélyeitek vannak a következő meccsekre vonatkozólag, hiszen nyernetek kell?

A következő mérkőzés az SK ellen lesz, ellenük még nem nyertünk összecsapást. De ha megtörténik a csoda, és őrülten megy a játék, akkor legyőzhetjük őket és a tornát is megnyerhetjük. Ez egy nagy mentális áttörés lenne, nagyban megnövelné az önbizalmunkat.

Este 7-kor lesz ez az ominózus SK-Gambit mérkőzés. Mostanában az SK sincs a top formában, de azért még mindig ők az esélyesebbek. Ha ezt a mecset behúzná a Gambit, biztosan nagyot dobna a csapatmorálon. Seizedre pedig tényleg ráférne egy jó nagy önbizalom-fröccs, hogy visszataláljon önmagára.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!