A Riot megunta az

A Riot megunta az "új" LeBlancot, hamarosan visszatérhet a régi

Sokáig kalapálták szegényt már az assassin rework óta, amit még 2016-ban kapott, de csak nem sikerült rendbe hozni. Végül úgy döntött a Riot, hogy inkább visszahozza a régit.

Nem teketóriázik tovább a Riot Games. Számos próbálkozás volt már LeBlanc kiegyensúlyozására a 2016-os reworkje óta, de nem igazán sikerült olyan állapotba hozni, ami mindkét oldalnak megfelel. Pedig anno pont az volt a gondolatmenet, hogy a hirtelen burstöt szeretnék elvenni tőle, hogy ne legyen annyira félelmetes. Azóta persze megtapasztalhattuk már Zoe rémuralmát is, ami kitartott pár patch-en keresztül.

Idén eddig csak egy új hőst kaptunk, de jön mellé hamarosan egy Lissandra rework is!

Aioween | 18/03/08 10:25 A fagyos freljordi Lissandra egy jó ideje nem nagyon látott napvilágot a színpadokon. Egykor pedig egy domináns mides volt, sőt topon is előfordult. A Riot szeretné, ha visszatérne! Magára a reworkre azért kell majd egy keveset még várni, mert bár felkerült a listára a Riot fórumai szerint is, csak LeBlanc után kerül sorra.


A Riot fórumain egyébként mini-visszaállításként hivatkoznak rá és ha végiggondoljuk a képességeit, tényleg nem változott első ránézésre olyan sok, mégis teljesen eltolódtak a karakter alapjai. A helyzet viszont az, hogy pontosan arra az állapotra fogják visszaállítani, amilyen a rework előtt volt. Minden egyes régi képességét visszakapja pontosan azzal a mechanikával, amilyennek anno megismerhettük, a Q-tól kezdve, a W-n és az ultin át, egészen a passzívig. 

Újfent a Mirror Image lesz a passzívja, vagyis nem lesznek a pálya másik felén rohangáló klónok, mindössze akkor kapunk egy klónt, ha 40% HP alá kerülünk. A Q (Sigil of Malice) is egy darab jelzőt fog rárakni a célpontra, amit egy következő képességgel, legyen az bármi, azonnal fel tudunk majd robbantani, pont mint előtte. Jöhetnek a full burst kombók, amit csak el tudunk képzelni. A régi W-t (Distortion) is megkapjuk, tehát, nincs késleltetés többet a visszaugráson, amint elvégeztük a dolgunkat egy szempillantás alatt, azonnal ugorhatunk is vissza a régi helyünkre, ergo sokkal kisebb a rizikó vele. Na jó, egy icipici késleltetés van rajta, de az annyira minimális, hogy nem is fogjuk észrevenni. Az E-je (Etheral Chains) egyébként sem változott, így az marad továbbra is a mostani állapotában, bár annyit azért változtat rajta a Riot, hogy egy fokkal könnyebb lesz kitörni belőlünk.

És ha ebből még nem egyértelmű, az ultija (Mimic) is visszatér a mostani helyére, ezzel tudja az utoljára elsütött varázslatát lemásolni egy erősebb formában. Jöhetnek újra a W-Q-R-E kombók és hasonlók. A Riot lehet, hogy mini revertnek, vagyis visszaállításnak nevezi, de ezt aligha lehetne annak titulálni. Azt azért hozzá kell tenni, hogy bizonyos dolgok akaratlanul is változni fognak. Egyrészt 2016 óta már új rúnáink vannak a tavalyi preseasonnek köszönhetően. Emellett az AP rátái nem mennek 60% fölé egyik képességén sem, vagyis nagy százalékban fogunk majd a képességek alapsebzésétől függeni és a korai teljesítményünktől is.

Ez nagyon megdobja majd a játék korai szakaszát nála és talán még félelmetesebb lesz ilyen szempontból, mint volt, főleg ha azt nézzük, hogy mostanság a legtöbb mágus, akit miden látunk, idővel növi ki magát (Ryze, Cassio, Azir stb.), míg ő pont ezekben az időszakokban lesz erős. A 60%-os AP ráta viszont egyben azt is jelenti, hogy az idő telésével valamelyest gyengülni fog, ez persze nem jelenti azt, hogy a törékenyebb célpontokat ne tudná azonnal felrobbantani akár a late game-ben is.

Illetve az is fontos, hogy a láncokból könnyebb lesz kiszakadni, mint azt már említettünk, vagyis a CC-je kevésbé lesz megbízható. Ez főleg az üldözéseknél és kite-olásnál lehet fontos, de a mozgékonysága miatt annyira nem kell félteni. Ez egy nagyon fontos része lesz a visszaállításnak, mert könnyebb lesz vele szemben teljesíteni és csökkenti összességében a nyomását.

Ha esetleg nem játszol elég régóta ahhoz, hogy pontosan tudd, mit is jelent, röviden tömören, az erejét a játék más részére helyezik át, illetve a képességeinek is megváltozik a prioritása. Az "új" LeBlanc-nál általában a Q-t húzták a nagyobb waveclear miatt, bár ez néha változó volt, a W is kapott figyelmet, de ezt a szerepet most újfent a W fogja átvenni, vagyis az ugrálásunk. Ez azért fontos, mert ezzel együtt a CD is csökken rajta, vagyis hamarabb érjük el a mobilitásunk csúcspontját. Szintén ezzel a képességgel tudunk majd igazán nagyon burstölni ellenfeleinkre, sokkal rövidebb idő alatt, mint eddig, vagyis nehezebb lesz lereagálni a kezdeményezéseit.

Az biztos, hogy lesz ezzel munka bőven, mikor egy hős egy csokorban ennyi "újítást" kap, még akkor is, ha az lényegében egy korábbi változata. A spekulációk szerint azonban ez a frissítés nem nagyon várható a 8.7 előtt, szóval lesz elég időnk letesztelni a PBE szervereken.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.