Idén eddig csak egy új hőst kaptunk, de jön mellé hamarosan egy Lissandra rework is!

Idén eddig csak egy új hőst kaptunk, de jön mellé hamarosan egy Lissandra rework is!

A fagyos freljordi Lissandra egy jó ideje nem nagyon látott napvilágot a színpadokon. Egykor pedig egy domináns mides volt, sőt topon is előfordult. A Riot szeretné, ha visszatérne!

Magára a reworkre azért kell majd egy keveset még várni, mert –bár felkerült a listára a Riot fórumai szerint is,– csak LeBlanc után kerül sorra. Reméljük ezúttal is sikerül olyan jó munkát végezniük, mint Galio vagy Warwick eseteiben, akiknek az újragondolása, a képességei és régi tematika megtartása mind-mind jól sikerült. 

Képregény készült Kai'Sahoz, ahol kicsit többet tudhatunk meg érkezésének előzményeiről

Kai'Sa hátterét sok titok övezi. Azt tudjuk, hogy Kassadin lánya, de az érkezésének pontos részleteiről eddig nem sok minden derült ki. Eddig.


Amióta megérkezett tavaly a preseason, elég nagy változásoknak lehettünk szemtanúi, de ez persze nem akadályozza meg a Riotot, hogy tovább dolgozzanak játékuk fejlesztésén. Ezek a nagyobb frissítések sokszor frusztrációt is okoztak a játékosok között, nem mindet értjük elsőre, hogy mi is a cél, de itt azt hiszem egyértelmű. Egy egykoron népszerű hős megfáradt kissé a mostani környezetben, ezért kap egy ráncfelvarrást. Lissandra az utóbbi időben nem volt túl sikeres, melynek két oka is van. Egyrészt a képességei nem túl izgalmasak, illetve nem is képviselnek akkora erőt, mint korábban, ez a változó játékkörnyezetnek köszönhető.

A legszembetűnőbb talán pont a passzívja, mely sokszor egy egész karakter egészét képes meghatározni. Gondoljunk csak bele, milyen lenne Lee Sin az energia visszatöltés nélkül, vagy Caitlyn a fejlövések nélkül, esetleg Tristana a növekedő támadási hatótáv nélkül. Jelenleg Lissandra esetében ez annyit tesz, hogy 18-9 másodpercenként, szinttől függően, a következő képessége ingyenes lesz, ennek a CD-jét pedig 1-1 másodperccel tudjuk csökkenteni minden egyes eltalált CC után, hősökre. A mostani metában ez sajnos már nem jelent túl sokat, főleg az új AP tárgyak után, ahol a mana egyáltalán nem probléma, ráadásul a Manaflow Band is rendelkezésünkre áll.

Ezt a passzívot teljesen kiveszik a játékból és helyette egy újat fog kapni. Ennek hatása az lesz, hogy nagyobb sebzéssel fog rendelkezni olyan hősök ellen, akik már amúgy is CC alatt állnak. Ha végiggondoljuk a képességeit, mindössze az E (Glacial Path) az egyetlen olyan eszköze, mely nem rendelkezik CC-vel. A Q (Ice Shard) lassít, a W (Ring of Frost) leköt, az ultija pedig, ha ellenfélre varázsoljuk, akkor kábít, amíg magunkon van pedig lassít, de ilyenkor mi sem tudunk semmit csinálni. Ráadásul elég jelentős mértékben fog nőni a sebzése, a jelenlegi számok szerint 20% AP-t fog figyelembe venni. Ezzel a növekedéssel egy-egy rotációval már elég jelentős HP mennyiséget szakíthatunk le ellenfeleinkről.

Emellett a W (Ring of Frost) is kap egy új összetevőt. Ha három, vagy annál több ellenfelet találunk el vele, a CD-je drasztikusan csökkenni fog és a következő képességünk ingyenes lesz, tehát valahol mégiscsak visszaköszön a régi passzívja, igaz más formában. Azért arra is szeretne figyelni a Riot, hogy ne csak egy nyers buffnak érezzük az egészet, így jó eséllyel a Q (Ice Shard) sebzését csökkenteni fogják, de az új passzív bőven kompenzálni fog ezért.

Meghatározó erősítések lehetnek ezek és talán pont elég lesz arra, hogy újra a pályán láthassuk hosszú idő után. Lissandra egyébként eddig sem a nagy eléréséről volt híres, tehát jó eséllyel a mostani nagy hatótávú mágusokkal nehezebben állja meg a helyét. Ebből kifolyólag jó eséllyel inkább topon térhet vissza, ahol a tankok, bruiserek és egyéb carryk mellett már inkább érvényesülhet. Kifejezetten kíváncsi leszek, hogy vajon felveszi-e majd a versenyt Vladimirrel, vagy a szintén visszatérésre készülő Rumble-lel.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Borítókép: https://www.artstation.com/artwork/z0DR4

Kövess Minket!