Ask Riot: hol tart a Clash és a többi rotáló játékmód és mi a helyzet a kulcstöredékek esési arányával?

Ask Riot: hol tart a Clash és a többi rotáló játékmód és mi a helyzet a kulcstöredékek esési arányával?

A hamarosan érkező versenymódról és a ládák nyitásához szükséges kulcsok esési gyakoriságáról kérdezték a Riotot.

Két nagyon fontos kérdéskörben faggatták legutóbb a kiadót, név szerint hogy mi a helyzet a sokak által imádott Clash játékmóddal, valamint mi befolyásolja pontosan a ládakulcsok esését. Emellett szó esett még a rotáló játékmódokról, melyek hiányoztak az utóbbi időben.

Elölről kezdhetjük a farmolás megtanulását, ha maradnak a legújabb PBE minion buffok!

Akik aktívan játszanak PBE-n, azoknak feltűnhetett, hogy hirtelen nagyon nehézkessé vált a farmolás. Ennek is megvan az oka; szívósabbak lettek a minionok, -de jó lépés ez? "Titokban", vagyis bejelentés nélkül erősödtek meg a minionok és több szemfüles kellett ahhoz, hogy erre fény derüljön.


Feltűnt, hogy mostanság nincsenek rotáló játékmódok hétvégente. Mi történt velük?

Úgy döntöttünk, hogy elpártolunk ettől a rendszertől minden egyes hétvégén, így inkább ritkábban lesznek ezek a játékmódok olyan események mellett, mint a Lunar Revel (Hunt of the Blood Moon), vagy a tavalyi Star Guardian: A New  Horizon (Invasion). Ettől függetlenül a legsikeresebb játékmódokat rotálni fogjuk, mint az ARURF-ot, illetve a hamarosan visszatérő One For Allt is.

Miért változtattunk? Mióta a LoL ilyen gyorsan változik mostanság, nagyon sok időt és energiát igényel, hogy ezeket a klasszikus játékmódon kívüliekbe is implementáljuk, hogy ott is minden flottul menjen. Példának okáért, a One For Allban felmerülő bugokkal már lassan egy hónapja foglalkozunk.

Míg a klasszikus rotáló játékmódok rengeteg szórakozással kecsegtetnek, egyesek nagyon unalmassá és statikussá váltak az idők folyamán, mivel már 2016 óta elérhetőek. Ezt és a 2017-ben kapott játékos válaszokat figyelembe véve, inkább több időt töltünk új játékmódok kitalálásán, amikkel meglephetjük a közönséget és amivel kísérletezni lehet. Szintén ezeknek köszönhetően kaphatunk majd igazán emlékezetes pillanatokat, amik hatására újra ki akarjuk próbálni.


Van valamilyen fejlemény a Clash játékmódot illetően?

Egyelőre regionális teszteket futtattunk (Vietnamban, EUW-n, EUNE-n és a török szerveren), most pedig az onnan érkezett visszajelzéseket dolgozzuk fel és építjük bele a Clash játékmódba. Azzal tisztában vagyunk, hogy a mostani tesztek nem voltak teljes értékűek a funkciókat tekintve, jelenleg azzal vagyunk elfoglalva, hogy ezeket finomhangoljuk, úgy mint a csapat létrehozásának folyamatát, több elérhető információ szolgáltatását, hogy a játékosok mire is számíthatnak minden nap és csökkenteni fogjuk a jegyrendszer árait jelentős módon. Emellett egy külön bugot is figyelünk a PBE-n, ami megakadályozza a játékosokat, hogy eljussanak a hősválasztásig.

Ennek az egyetlen hátránya az, hogy ezáltal tovább tart a fejlesztés folyamata, de már alig várjuk, hogy még több regionális teszttel nézzük meg a működését az elkövetkezendő hetekben.

A kulcstöredékek annál nagyobb gyakorisággal esnek, minél nagyobb a becsület/honor szintünk?

A kulcstüredékek ugyanúgy működnek minden egyes szinten: hébe-hóba esnek ki és maximum továbbra is 12-őt kaphatunk havonta (azaz négy teljes értékű kulcsot -a szerk.). A becsület gömbök/honor orb tartalma azonban változik annak fényében, hogy épp hol tartunk a becsületranglétrán. További információkat pedig ezen az oldalon találtok.

A rotáló játékmódokkal kapcsolatos döntésnek én kifejezetten örülök, inkább legyen ritkábban, de legalább változatosságot kapunk, a Clash-t pedig nagy izgatottsággal várom, végre lesz értelme a kliensen belül is versenyezni. Ami a kulcstöredékeket illeti, egy részről értem, hogy a Riot nem szeretné túl könnyűvé tenni a dolgokat, ugyanakkor úgy gondolom, hogy ha valaki –főleg ebben a rendszerben– eléri az ötös szintet, valami plusz esélyt kaphasson a kulcstöredékekre, még ha a maximuma nála is 12 marad.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.

Közvetítések