A Classic Legendary lapok szerepe a Warcraft univerzumában

A Classic Legendary lapok szerepe a Warcraft univerzumában

Thalnos, Tirion, Antonidas, Illidan és Alexstrasza, mindannyian tudjuk mit csinálnak a játékban, de azt is tudjuk, hogy kik ők?

A Hearthstone játék ugye alapvetően a Warcraft univerzumára épül, habár a legutóbbi kiegészítőkben a Team5 már kicsit eltávolodott a hivatalos lore-tól és egyre több olyan lapot mutattak be, amik karakterei exkluzívnak számítanak. Persze a hős időkben még, a legtöbb lap tényleg Azeroth karakterei alapján készült, főleg a Classic szettből, ami mai napig fontos részét képezi a játék mindennapjainak. Természetesen sokan nem játszottak a Warcraft játékokkal és a WoW-ban sincsenek otthon, szóval úgy gondoltuk, bemutatjuk nektek a Classic Set talán legmeghatározóbb Legendary kártyáinak a háttértörténetét. Vágjunk is bele!

Archmage Antonidas

Antonidas képességeire már fiatal korában felfigyelt a Kirin Tor, vagyis Dalaran mágus szervezete és rögtön egy varázsló mellé rendelték tanoncnak. A hosszú évekig tartó tanulás idővel meghozta gyümölcsét és a már felnőtt Antonidas-t beválasztották a Hatok tanácsába. A karakter fontos szerepet játszott a Warcraft III-ban, ahol személyesen Arthas ölte meg Dalaran ostromakor, amivel a várost védő erőmező is megszűnt. Mivel a varázslót egész Azeroth és Dalaran tisztelte, halála után szobrot kapott a városban.

Alexstrasza

A karakter egyike volt az öt fő Aspektusnak, akiket még a Titánok teremtettek, hogy védelmezzék az életet a bolygón. Fontosabb szerephez a WoW:Cataclysm során jut, ahol aktív részese a Deathwing elleni küzdelemnek és a vörös sárkányokkal az élen nyílt háborút hirdet a Black Dragonflight ellen. A végső küzdelem során a többi Aspektussal együtt erejét átadja a Dragon Soul fegyvernek, hogy a legyengített Deathwing-et Azeroth hősei le tudják győzni, azonban mindezzel elveszítik hatalmas erejüket.

Tirion Fordring

Tirion Fordring a valaha élt legnagyobb Paladinja volt Azeroth földjén, aki a legendás Asbringer-t forgatva vezette a Scourge és a Lich King ellen az Argent Crusade-et. Mint tudjuk, a hadjárat sikeres volt és Arthas elbukott, ő pedig visszatért Eastern Plaguelands-i otthonába, egészen a Burning Legion támadásáig, ahol öreg kora ellenére ismét csatába indult. A Broken Shore-i támadás azonban totális katasztrófa volt és Tiriont elfogták és megkínozták, ahonnan a Paladin Artifact küldetéssorozat után tudjuk kiszabadítani, sérülései viszont túl súlyosak voltak és miután kiválasztotta a következő Ashbringert, a másvilágra távozott. Földi maradványai jelenleg a Lights Hopa Chapel-ben találhatóak. 

Illidan Stormrage

Illidan egyike a Warcraft univerzum talán legkedveltebb karaktereinek, aki mindezt tragikus héttértörténetével, ellentmondásos személyiségével és badass stílusával érdemelte ki. A karakter még a War of the Ancients idején látszólag átállt Azshara oldalára és lepaktált Sargeras-szal, hogy minél nagyobb erőhöz jusson. Mindez ugyancsak egy trükk volt, hogy minél jobban megismerje a légiót, annak mágiáját és erejét, a háború végeztével mégis megbüntették és Malfurion és Tyrande örökkévalóságig tartó börtönre ítélte. Miután kiszabadult fogságából, Outland-re menekült és az egész kontinens urává kiáltotta ki magát, a Burning Crusade kiegészítőben pedig fel is vehetjük a küzdelmet ellene.  A Warlords of Draenor hozta időutazásosdi ugyan mindezt eltörölte és Illidan újra visszatért a játékba és szemlátomást mellettünk száll harcba Azeroth védelmében, módszerei továbbra is megkérdőjelezhetőek. 

Bloodmage Thalnos

Thalnos eredetileg egy LvL 31-es elit mini Boss volt, akit a Scarlet Monastery temetőjében találhattunk meg egészen a Mists of Pandaria kiegészítő megjelenéséig, amikor ugyanis átalakították a Dungeon-t és őt is átnevezték Thalnos the Soulrender-re. Életéről nagyon keveset tudni és sokan arról spekuláltak, hogy neve miatt Blood Elf volt, azonban a későbbi változtatások miatt manapság már inkább emberként emlegetik, aki a Scarlet Crusade egyik kínzója volt. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!