Három meccse maradt hátra a csapatoknak, de még bárki bejuthat a playoffra!

Három meccse maradt hátra a csapatoknak, de még bárki bejuthat a playoffra!

Ilyen talán még nem is nagyon volt az EU LCS történetében, hogy a mezőny ennyire szorosan álljon egymás mellett. Alig 1,5 héttel a vége előtt még mindenki versenyben van!

Továbbra sincs nagyon egyértelmű győztese még az EU LCS-nek, bár a Fnatic egyelőre magabiztosan vezet, viszont a középmezőny nagyon szoros. Tegnap a mérkőzések előtt egy 8-6-os győzelmi arány már elég volt a negyedik helyhez, míg 6-8-cal már csak osztott hatodik helyre futott be az ember, tehát még bármi megtörténhet.

Ask Riot: hol tart a Clash és a többi rotáló játékmód és mi a helyzet a kulcstöredékek esési arányával?

Aioween | 18/03/09 13:32 Két nagyon fontos kérdéskörben faggatták legutóbb a kiadót, név szerint hogy mi a helyzet a sokak által imádott Clash játékmóddal, valamint mi befolyásolja pontosan a ládakulcsok esését. Emellett szó esett még a rotáló játékmódokról, melyek hiányoztak az utóbbi időben. Akik aktívan játszanak PBE-n, azoknak feltűnhetett, hogy hirtelen nagyon nehézkessé vált a farmolás.

Tegnap az LCS-t az UOL és a Vitality összecsapása nyitotta. A Vitality-nek nagyon kellett a győzelem, hiszen az utóbbi három hétben mindössze egy mérkőzést tudtak megnyerni, míg a gyengébbnek titulált UOL pont, hogy egy jó szakaszból érkezett a találkozóra, ugyanis 5 meccse veretlenek voltak.

Ettől függetlenül a papírforma még így is a Vitality-nek kedvezett, ami végül be is jött. Már a választási fázis is érdekesen alakult. Az UOL megpróbálta Minitroupax-et kizárni a mérkőzésből és kibannolták a legtöbb meta ADC-t. Pánikba azért nem estek, hiszen a Jinx így is elérhető volt, és ha már szokatlan választások, legalábbis EU-ban, még midre is hoztak egy Ekkot, az Azirral szemben.

Jól indult a mérkőzés a Vitality-nek, Jinx-et biztonságban tartották, és begyűjtöttek pár korai gyilkosságot is. Az ebből szerzett előnyt tovább görgették és együtt mozogva folyamatosan szedték össze a killeket. Még akkor sem kaptak szívbajt, amikor Jiizuke-t egyedül hagyták boton, Ekkojával még egy 1 v 4 szituációban is képes volt egy gyilkosságot elhozni. Ez is csak azt mutatta, mennyire nem volt semmilyen eszköz az UOL kezében, hogy nyerni tudjanak.

Ezzel az előnnyel már a Vitality diktálta a tempót és ott alakítottak ki harcokat, ahol csak akartak. Minitroupax Jinx-e aprított rendesen, a Runaannal megtámogatott lövész rakétái csak úgy szórták a sebzést. Egy-két hibát leszámítva a Vitality majdhogynem tökéletesen játszott, és ezúttal a Gilius féle Baron dobás sem jött össze, tudniillik, hiába vannak előkelő helyen, az idei tavaszi szezonban Gilius orra elől vitték el a legtöbb Baront, szám szerint ötöt.

Ez újfent lendületet adhat a csapatnak, hogy innentől már jól fejezzék be az alapszakaszt, hiszen a 7-1-es kezdés után nem volt olyan jó ez az utóbbi időszak. Ha lemaradtatok a meccsekről, a rövid összefoglalókkal hamar pótolhatjátok a fontosabb pillanatokat!

A Schalke 04 végre összeszedett egy győzelmet a Giants ellen, amire nagy szükségük volt. Csacsiék az utóbbi négy hétben mindössze két mérkőzést nyertek csak, de még ezzel a győzelemmel is osztott utolsó helyen vannak 5 másik csapattal.

A Misfits bár jelenleg ötödik helyen áll, továbbra sem emlékeztetnek arra a tavalyi Misfits-re, akik 5 mérkőzésig vitték az SKT-t a VB-n. Tegnap is, a hamvaiból feltámadt Splyce nyert végül, pedig nagyon kellett volna Maxlore-éknak ez a win.

Az este legnagyobb meglepetését újfent az H2k okozta. Hiába volt a korábbi 5-ös holtverseny előtt is utolsó helyen, míg a G2 a Fnatic után szeretne sprintelni, a papírformát kidobtuk az ablakon. Selfie-ék ezúttal is megtalálták a gyeplőt, pedig a korai szakasz a G2-nak kedvezett. A 25. percben már 11-0 volt a killek aránya a G2 javára és tornyokban is 5-0-ra mentek. A pálfordulásig egészen a 27. percig kellett várni, egy 3-0-ás cserét követően Baront hozott az H2k, a scaling is megérkezett az H2k oldalán és innentől már nem lehetett megállítani őket. Killekben le voltak maradva végig, de ez mit sem jelent, tornyokat visszahozták és szép lassan tolták vissza a G2-t a bázisába. Az Elder Drake is az H2k-hoz kerül, amivel betolták a topos inhibitort, Perkz-et és Wadidot kiszedték, ezzel pedig be is fejezték a meccset.

Végül a Roccat és a Fnatic csapott össze. Itt nem borult semmi, a Fnatic még jobban bebiztosította az első helyét és míg az még változhat, az már most biztos, hogy ha innentől ki is kapnak minden meccsen, a rájátszásban ott lesznek.

Ami a tabella alakulását illeti, jelenleg ötös holtverseny van a hatodik helyen, rengetegen állnak 6-9-ben, igazán izgalmas lesz az utolsó pár mérkőzés, hiszen mindegyiknek hatalmas súlya van, ha ilyen szoros a mezőny.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!