Életben tartották Vizicsacsiék a playoff reményeket, miután Perkz YOLO-zott egyet

Életben tartották Vizicsacsiék a playoff reményeket, miután Perkz YOLO-zott egyet

Először tűnt úgy, hogy megvan az összhang a Schalke játékosai között. Épp időben.

A múlt heti, gyászos 0-2-vel a Vizicsacsit soraiban tudó Schalke04 csapata egészen a tabella utolsó helyéig csúszott vissza az EU LCS-ben, így mindenképpen egy 2-0-ás hétvége kellett volna nekik ahhoz, hogy reális esélyük legyen a rájátszásba kerülni. Péntek este könnyedén meglett a Giants csapata, szombaton viszont már a címvédő G2 volt az ellenfél, akik viszont az elmúlt három meccsükből kettőt elveszítettek.

Három meccse maradt hátra a csapatoknak, de még bárki bejuthat a playoffra!

Aioween | 18/03/10 10:29 Ilyen talán még nem is nagyon volt az EU LCS történetében, hogy a mezőny ennyire szorosan álljon egymás mellett. Alig 1,5 héttel a vége előtt még mindenki versenyben van! Továbbra sincs nagyon egyértelmű győztese még az EU LCS-nek, bár a Fnatic egyelőre magabiztosan vezet, viszont a középmezőny nagyon szoros.

Scaling kompozíciót rakott össze mindkét csapat, a Schalke oldalán Azirtól és Tristanatól várták a sebzést, míg a másik oldalon a dupla ADC kombónak, Varusnak és Corkinak kellett beérnie, ami azt eredményezte, hogy szinte semmi nem történt az első 20 percben, békésen farmoltak egymás mellett a gárdák. Persze 1-1 kill azért volt mindkét oldalon: középen a merészet húzó Pridestalker KhaZix-szal rontott rá meglepetésből Perkzre, amire válaszul érkezett Jankos Sejuanija az alsó ösvényen Upset fejéért.

Meglepően koordináltan és nyugodtan játszott a Schalke, pedig 40 perc fölötti meccset még nem nyertek idén. A sorsdöntő pillanat a 29. percben jött el, amikor Perkz úgy tűnik, megunta a farmolást és vision nélkül rontott rá Nukeduckra, be is sétált vele a málnásba, a Schalke pedig köszönte szépen, elhozta a baront és még két killt is. Deficiotól még az év leghülyébb megmozdulása díjat is megkapta:

A 40. perc környékére már simán bontotta a G2 frontvonalat az Azir+Tristana kombó, a második Baron után egyből elhozták az Eldert is, de még tartotta magát pár percig a G2. Aztán a harmadik baronnál lapot húzott 19-re a címvédő és a Baronnal egy időben megpróbálta elhozni az Ősi Sárkányt, de odaért a Schalke, meghalt Jankos és Hjarnan is, innentől pedig csak be kellett tolni.

A Schalke ezzel először ment 2-0-t a tavaszi szezonban, ezzel 7-9-re módosították az állást és feljöttek négyes holtversenyben az 5. helyre. A nap többi meccse kb. papírformát hozott: a Fnatic beugróval játszott de még így is simán nyert az UOL ellen, a Splyce már második a tabellán, miután megverte az H2k-t, a Vitality pedig teljesen összezuhant a szezon végére, most épp a ROCCAT verte el őket.

Jövő héten jön az alapszakasz utolsó fordulója, így mindenkinek már csak két meccse van. Vizicsacsiék a Fnatic és az H2K ellen játszanak, előbbinél csoda lesz a győzelem, utóbbi viszont kötelező. Ha a Fnatic, immáron biztos csoportelsőként elengedi magát az utolsó hétre, akkor jobbak lesznek Csacsiék esélyei.

A tabella jelenlegi állása:

  1. Fnatic 12-4
  2. Splyce 10-6
  3. G2, Vitality 9-7
  4. Giants, Schalke04, ROCCAT, Misfits 7-9
  5. H2k, UOL 6-10

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!