Lemaradtál a legfontosabb meccsekről? A Riot hármat is újraad keddenként!

Lemaradtál a legfontosabb meccsekről? A Riot hármat is újraad keddenként!

Nekünk európaiaknak a mi LCS-ünkön kívül a többit nézni sokszor problémás lehet az időeltolódások miatt, szerencsére a Riot most külön gondol mindenkire!

A Riot Games, egyelőre még csak teszt jelleggel, de indít egy új fajta streamet, ami különböző régiók történéseit szeretné kicsit közelebb hozni a nézőkhöz. Az időeltolódások miatt, mely a Föld kerekségéből fakad, igencsak problémás lehet más ligákat követni. Az EU LCS nekünk persze nem jelent gondot, hiszen péntekenként hattól, szombatonként öttől kezdődnek a mérkőzések. Az NA LCS már neccesebb, bár vasárnap előrébb hoztál két órával, de az összecsapások még így is könnyen az éjszakába nyúlhatnak, ami a másnapi munka, vagy iskola miatt már nem annyira jó.

Xayah készítője tervezi a következő hőst, már arra is van elméletünk, hogy milyen lesz!

Aioween | 18/03/14 13:22 A hír még Reav3-től ment ki pár hónappal ezelőtt, miszerint a Riot egyik mondhatni újabb kollégája, EndlessPillows fog dolgozni a következő hősön. Az ő nevéhez fűződik Xayah megalkotása. Mostanában elég sok gond volt a hősök egyensúlyával, elég ha Zoe-ra gondolunk, aki túl erős lett eleinte, vagy Ornn és Kai'Sa, náluk pont fordítva indult a helyzet és túl gyengén kezdték meg pályafutásukat.

Az LCK meg az LPL pedig talán még nagyobb gondot jelent nekünk, és Észak-Amerikának, hiszen európai idő szerint a reggeli/délelőtti órákban zajlik, az amerikaiaknak pedig ekkor még éjszaka van. Ezen szeretne segíteni a Riot Games, és elindítja heti szinte a Must Watch Matches, avagy magyarul "Meccsek, melyeket muszáj látnod" sorozatát. A négy ligából összesen három mérkőzést választanak ki, melyek a megítélésük szerint a legfontosabbak lesznek. A pontos kiválasztást a kommentátorok fogják meghatározni. Ezt a kiadó a saját oldalán tette közzé.

A streamek a már megszokott csatornákon fognak zajlani, vagyis Twitch-en, Youtube-on és a LoLEsports oldalán is követhető lesz. Az időpontokat tekintve pedig minden kedden adják le ezeket kétszer. Helyi idő szerint az egyik adás este hattól kezdődik, ez szólna az európai nézőknek, a másik pedig amerikai idő szerint este hattól, az itt hajnal két óra.

Értelemszerűen, minket az első érdekelne. Az adás sorsa egyelőre még kérdéses, hiszen ahogy a Riot Games is írta, ez egyelőre csak teszt jelleggel fog zajlani, minden bizonnyal fel szeretnék mérni azt, hogy mennyire lenne erre igény. Ne felejtsük el, hogy mire ezek az adások lemennek majd fél hetes csúszással, az összes eredmény már elérhető lesz az oldalukon, valamint a különféle hírportálokon. Ettől függetlenül, akit tényleg érdekelnek a legjobb meccsek és nincs ideje mindig mindegyik ligát követni, annak ez tökéletes lehet.

A meccsek kiválasztása persze szubjektív, nem biztos hogy m indig megfelel majd az elvárásainknak, de biztosan próbálnak majd olyan mérkőzéseket kiválasztani, ami a leginkább érdekelheti az embereket. Az első adás egyébként már lement tegnap, a kommunikáció ezúttal a Riot oldaléról nem volt a legtökéletesebb, ugyanis csak hétfő este, vagyis kevesebb mint 24 órával az adás előtt jelentették be.

Érdemes lesz követni majd a lolesports oldalát, minden bizonnyal itt fogják majd a következő heti mérkőzéseket, ám erre legalább vasárnap hajnalig kell várni, hiszen az NA LCS meccseivel zárul a hét, tehát jó eséllyel csak hétfőnként tudhatjuk meg, hogy másnap mit nézhetünk. 

Mivel az NA LCS már belépett a franchise rendszerbe, ami több pénzt és szponzort jelent, valószínűleg számíthatunk még hasonló változásokra az év folyamán, ahol megpróbálnak javítani az átlagos nézői élményen, legyen szó bármelyik bajnokságról.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!