Xayah készítője tervezi a következő hőst, már arra is van elméletünk, hogy milyen lesz!

Xayah készítője tervezi a következő hőst, már arra is van elméletünk, hogy milyen lesz!

Ráadásul Xayah volt az első munkája, ami valljuk be, elég jóra sikerült minden szempontból!

A hír még Reav3-től ment ki pár hónappal ezelőtt, miszerint a Riot egyik mondhatni újabb kollégája, EndlessPillows fog dolgozni a következő hősön. Az ő nevéhez fűződik Xayah megalkotása. Mostanában elég sok gond volt a hősök egyensúlyával, elég ha Zoe-ra gondolunk, aki túl erős lett eleinte, vagy Ornn és Kai'Sa, náluk pont fordítva indult a helyzet és túl gyengén kezdték meg pályafutásukat.

Aatrox-ra teljes körű update vár, igazi Dark Souls féle főellenséget faragnának belőle!

Aatrox talán az egyik legvártabb reworkök egyike. A karakter tematikája nagyon menő és magával ragadó, de a hozzá párosuló játékmenet minden, csak nem élvezetes, vagy hasznos.

Xayah-ról azonban ez nem igazán mondható el. Sőt mi több, itt léte alatt inkább volt nagyjából jó egyensúlyban, mint nem. Azt azért túlzás lenne kijelenteni, hogy nem számít egy erős választásnak, természetesen az, de nem olyan szinten, hogy az kezelhetetlen lenne, mint mondjuk CertainlyT karakterei (Zoe, Yasuo, Zed). Míg a kreativitást egyáltalán nem nélkülözték ezek a hősök, bőven akadtak velük gondok, amiket aztán ki kellett simítani.

Mint látható, Reav3 már egy ideje ezt bejelentette, hogy Kai'San, akiről abban az időben még semmit sem tudhattunk, RiotJag dolgozott, az ő kezében lesz egyébként Aatrox sorsa is hamarosan. Mivel Kai'Sa már egy hete megjelent, így a következő projekt EndlessPillows munkája lesz. És hogy miért tudott ennyire kiegyensúlyozott és egyben kreatív karaktert alkotni? Rendelkezik némi tapasztalattal még a korábbi munkahelyéről is, hiszen ezelőtt a Bioware alkalmazottja volt, ahol a méltán híres és sikeres Dragon Age szérián, valamint az Anthemen dolgozott.

Ha valaki nem ismerné ezeket, az előbbi egy igazán minőségi RPG hatalmas világgal, rengeteg ötletes NPC-vel és egyéb karakterrel, no meg egy izgalmas történettel, míg utóbbi egy modernebb környezetbe helyezett open world RPG, ahol különféle mechanikus ruhákban küzdenek az emberek, megjelenése pedig jövőre várható. Lehet, hogy a Miss Fortune és Kai'Sa alkotásaiba is bedobott pár ötletet, elvégre mindketten külső ruházattal rendelkeznek.

Egyelőre nem sokat tudni az új karakterről, bár egyesek már arról pletykálnak, hogy akár egy újabb kalóz is lehet, amiből egyelőre nincs túl sok (Miss Fortune, Gangplank) és ha hasonlóan jó munkát végez ezúttal is, akkor az egyensúllyal sem lesz nagy gond. Erről egyébként a Beyond the Rift féle talk showban is beszélt Reav3, illetve scarra. Scarraról tudni kell, hogy mostanság besegít a hősökben, vagy legalább teszteli őket belsőleg, így gyakori vendége a Riotnak. Részleteket persze ő sem árulhatott el, de mint kiderült, ő nem csak a következő készülő hőst, illetve Akali és Aatrox reworkjét látta már, hanem az eggyel utánuk érkezőt is. 

Reav3 és scarra csak annyit mondott biztosra, hogy az érkező karakterek megint olyanok lesznek, hogy valami teljesen újat hoznak majd az Idézők szurdokába, vagyis olyan képességeket, amikre még nem nagyon láttuk példát. Sőt, Reav3 még azt is hozzátette, hogy néha vannak is álmatlan éjszakái az épp készülő hős miatt, hogy ne lőjenek vele nagyon mellé és ne legyen túl erős. Ettől függetlenül azon a véleményen van, hogy ha nincs bennük akár egy kicsi félsz is az új hős kapcsán, akkor az egész egyszerűen nem elég izgalmas, ha még őket sem hozza lázba.

Scarra aljas módon csak annyit tett még hozzá, hogy számára, hosszú idő után ez lesz a legizgalmasabb karakter a játékban. Ismerve scarrat, imád orvgyilkos karakterekkel játszani, mainei közé tartozik például Katarina, vagy éppen Ahri. Ez persze csak találgatás, de röviden tömören, a kalóz mivoltát valamiért redditen spammelik többen, ez a legvalószínűtlenebb, az orvgyilkos egyszerűen scarra mentalitásából származik, a midet pedig Zoe kiadása zárja ki nagyjából, így a maradék lehetséges hely jó eséllyel a dzsungel.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Borítókép: https://wikimia.deviantart.com/art/Xayah-674274861

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.