Milyen következetetést lehet levonni hat lapból? -Trump és Kripp már elemez

Milyen következetetést lehet levonni hat lapból? -Trump és Kripp már elemez

Mennyire lesznek jók a páros/páratlan paklik? Erős lesz az Echo? Van értelme a Rush-nak? Megnéztük, mit gondol a két ismert streamer.

Eljött az ideje annak, hogy ne csak magunk alkossunk véleményt, de kicsit kinézzünk a profikra is. Ahogy az lenni szokott, először Trump és Kripparian pakolt fel elemző videót.

Militia Commander

Ezen a lapon bemutatkozik az új mechanika, a Rush. Ennek annyi a lényeg, hogy azon kártyák, amire ez rákerül, a kijátszásuk körében is tudnak támadni. Egy hátulütője van a dolognak, csak és kizárólag az ellenfél lényeit tudjuk ezzel ütni, pont úgy, mint a Charged Devilsaur esetében.

Trump: Ez a lap nagyon nagyon erősnek tűnik, hiszen a letételekor gyakorlatilag egy 5/5 lény, ami kijátszásakor simán bele tud szólni a pást alakulásába. Aggro pakliban nem igazán van helye, de egy jó Tempo Warrior összeállítás ki tudja használni az erejét. Ez alapvetően egy jó kezdés, de még több jó Warrior lap kell, hogy a kaszt ki tudjon mászni abból a gödörből, amiben most van.

Kripparian: A Rush már magában is egy nagyon erős mechanika, ez a lap pedig még egy szinttel feljebb rakja azt. Alapból a statjai nagyon rosszak, egy 4 mana 2/5 elég gyenge, viszont a Battlecry effekt ezt bőven kompenzálja. Tekintsetek rá úgy, mint egy varázslatra. Vélhetően reaktívan lekap egy 3 vagy 4 droppot, majd utána még a páston marad egy 2/2 vagy 2/1 lény, ami nagyon erős is lehet.

Phantom Militia

Ezen a kártyán pedig a másik újdonság, az Echo jelenik meg. Itt arról szól a történet, hogy azon lapok, amiken ott a kulcsszó, egy körben akárhányszor kijátszhatók, amíg az embernek telik manából. Az egész pontosan ugyanolyan, mint az Unstable Evolution. Az ilyen kártyák kijátszásuk után hagynak a kezünkben egy fantom kártyát, ami abban az esetben eltűnik, ha megnyomjuk az End Turn gombot.

Trump: Fontos megjegyezni, hogy az Echo lapokon a buffok és az egyszeri mana redukáló effektek csak az első lap kijátszásakor jelennek meg, a 'visszhangok' már nem kapják meg ezeket. Viszont a permanens effektek megmaradnak, azaz egy lenn lévő Summoning Portal ebből egy 1 manás 2/4 tauntot csinál, majd a következők is ilyenek lesznek. Az alapesetben a kártya nem túl jó, hiszen hat manáért kapunk 2 db 2/4 Tauntot, annál már jobb a Saronite Chain Gang, ami a buffokat is megtartja és alapból két db 2/3 tauntot pakol le négy manáért.

Kripparian: Az öreg is egyből észrevette a Summoning Portalos kombót, viszont szerinte ez nagyon erős lehet. Persze a Warlock most nem szorul arra, hogy erős Tauntokkal pakolja tele a pástot, köszönhetően a Cube és Control Locknak, de egy év múlva, mikor jön a következő rota, akkor biztos, hogy erős lesz. Persze abban az esetben ha érkezik még több erős Echo lap, akkor mindenképpen lehet számolni az Echolock felemelkedésével.

Pumpkin Peasant

Ismét előjön valami új, ami annyit tesz, hogy egy lap változzik, miközben a kezünkben van, körről-körre. A Peasent lap folyamatosan váltogatja a statjait ezzel is jelezve, hogy egyszer ember, egyszer pedig Worgen.

Trump: Az eddigi Lifesteal lapokhoz képest ez nem is olyan rossz, de a 3 mana 2/4 vagy a 4/2 még mindig elég gyenge. Ezért várhatóan nem nagyon látjuk majd a konstruált játékban.

Kripparian: A vélemény nagyjából ugyanaz itt is. Jobb, mint a többi Lifesteal lap, ami egy erős mechanika. De a statok vannak annyira jók, hogy beférjen egy metapakliba? Nos, valószínűleg nem.

Azalina Soulthief

Itt egy valamit tisztázni kell. A kártya nem kezet cserél az ellenféllel, hanem egyszerűen eldobja a miénket és lemásolja az ellenfélét.

Trump: Ennél egyből előjött persze a Divine Favor, mert a működése nagyon hasonló, ahhoz. A gond csak azzal van, hogy sokkal több manába kerül és általában lemásolni lapokat mindig rosszabb, mint sajátokat húzni. Várhatóan nem lesz túl erős a lap.

Kripparian: Nála már nem ilyen derűs a hangulat. Kripp alapból sem szereti igazán a Divine Favor lapot és Azalina egy harmadik esélyt adhat az aggro játékosok kezébe, amivel újra feltöltik a kezüket. Ha beváltja a reményeket, akkor a lap iszonyatosan elnyomó lehet.

Genn Greymane és Baku the Mooneater

Végül pedig jön az utolsó mechanika, miszerint abban az esetben, ha paklinkban nincs páros/páratlan manaköltségű lap, akkor valami történik a hősképességünkkel. Genn esetében ez annyit jelent, ha csak páros lapok vannak a paklinkban, akkor egy manába kerül megnyomni a gombot, míg Baku fejleszti azt (Justicar Trueheart), a játék kezdetétől. Persze az olyan lapok, amik megváltoztatják a hősképességet (Jaraxxus, DK lapok, Raza), ezt nem tarják meg. 

Trump: Az effekt egy picit hasonlít Keleseth-re, itt is van egy megkötés, ami egy erős előnyt adhat. Persze itt a hatás kicsit gyengébb, viszont egy ponton erősebb, nem kell hozzá felhúzni a lapot. Minden játék kezdetén konzisztensen megkapjuk, ami kikapja az egészből a random faktort. Persze a megkötés durva, jó kérdés, hogy ez megöli-e az archetípust.

Kripparian: Nála már kicsit borúsabb a helyzet. Gyakorlatilag két dolog van, ami nem túl jó a két lap esetében. Alapból a lapok statjai elég gyengék, illetve azért, hogy működjenek, ki kell dobni a gyűjteményünk felét, ami bizony elég nagy érvágás. Maga a koncepció egyébként jó, de jó kérdés, hogy működhet-e. Egyelőre nem tudni.

Ha valakit érdekel a teljes vélemény, akkor itt vannak az elemzővideók:

Kripparian

Trump

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!