"A különbség a régi és a mostani fnatic között: a sikeréhség" -fnatic interjú

Ezúttal nem csak flusha, de Golden és a csapat edzője, Jumpy is beszél a katowicei győzelemről és a jövőről.

Egészen elképesztő és váratlan véget ért az IEM Katowice, amikor is a döntőben végül a fnatic győzedelmeskedett a FaZe felett. Azóta már a WESG-en próbálnak szerencsét a svédek, de előtte a Dotesportsnak köszönhetően leültek egy komolyabb interjúra, ahol a csapat irányítója, Golden, az újra top formában lévő flusha és az edző Jumpy válaszolt a kérdésekre.

Golden, körülbelül egy évet játszottal a fnatic akadémiájában. Mit tanultál ezalatt, hogyan fejlődtél?

Golden: "Előtte sose voltam IGL, így nehéz volt az elején. Az egész évet arra tettem fel, hogy fejlődjek és irányító legyek mert erre volt szükségünk. Nagyon sok demot néztem, kielemeztem dolgokat és rengeteg munkaórát tettem az egészbe. Ezután egyre jobban hívtam a köröket, rá félévre pedig már az alap skillem is kezdett jobb lenni, mert már nem kellett az irányításra koncentrálni. Úgy éreztem, hogy sokoldalú játékos lettem."

Golden, mi segített a legtöbbet abban, hogy jobb irányító legyél?

Golden: "Elején nagyon nehéznek tűnt, de amikor bekerültem a nagy csapatba, flusha és a többi veterán mellé, nagyon sokat fejlődtem. Azelőtt nem segített senki megpróbáltam irányítani az akadémiát, csak autodidakta módon tudtam magam fejleszteni. Az ottani edző csak analizálta a meccseket én pedig terveztem valamit. De most Jumpy-val és a többiekkel át tudom rágni a dolgokat és rájuk tudom tervezni az irányításomat. Gyorsan összeszoktunk, szerintem.

Flusha, mit látsz a legnagyobb különbségnek a régi és a mostani, LekrOval és Goldennel felálló fnatic között?

Flusha: A különbség a sikeréhség. Van két új csapattársunk, akik még sosem győzedelmeskedtek nagy színpadon, ez hajtotta őket. Sokkal jobban akarták. Emellett a szerepek is felcserélődtek. Dennis-szel és oloffal, mindenki mindent játszott és senki sem tudta, hogy éppen mit. De most mindenki megkapta a szerepét és tudjuk mit kell tennünk egy-egy körben. Szerintem ez rengeteget segített és így tudtuk megnyerni Katowicét.

Katowice előtt győzelem nélkül estetek ki a StarLadderről, míg a TyLoo is könnyedén elvert titeket. Egy ennyire tehetséges és büszke csapat, hogy jön vissza ebből?

Jumpy: A StarLadderen úgy éreztük, hogy nem is vagyunk egy csapat. Előtte pont áttörést értünk el, jól trade-eltünk és az ellenfél vett köreit is úgy hoztuk le, mintha eco lett volna. Azon a versenyen pedig semmit nem éreztem ebből. Amikor már csak egy embert kellett volna megölni, a srácok nem tudtak összejátszani és jó pár kört buktunk emiatt. Az első pár vesztett meccs után egyre rosszabbul éreztük magunkat és saját teljesítményünket rontottuk le. Ezután úgy döntöttünk, hogy mindenki játsszon magában és kicsit szakadjunk el egymástól. Mindenki saját magára koncentrált, újra gondolta, hogy mit is szeretne és megpróbáltuk agyban összeszedni magunkat a következő versenyre. Szerintem bejött.

Mit éreztetek a győzelem pillanatában?

Golden: Nagyon boldog voltam. Nem tudom, hogy hogyan fogalmazzam meg. Évekig néztem flusha-t, JW-t és KRIMZet a legjobbak közt harcolni, most pedig két évig nem tudtunk nyerni, megszakadt a szívem. De amikor végre győztünk nagyon boldog voltam. Sokkal jobban megérdemelték, mint én.

Flusha: Persze, hogy boldog voltam. Büszkének éreztem magam, hogy végre megmutattuk mit tudunk, főleg az első pálya után, ahol nem azt csináltuk, amit kellett volna. Vissza tudtunk jönni és a saját játékunkat játszottuk. Örülök, hogy nyertünk és főleg annak örülök, hogy ezt pont Goldennel tehettem meg, aki nagyon sokat feláldozott értünk. Segítettünk neki és megtanítottuk a játék minden apró rezdülésére.

Golden, úgy érzed, hogy ezzel a győzelemmel bekerültél a legjobb IGL-ek közé? Flusha, te pedig a legjobb játékosok közé?

Golden: Nem mondanám, másoknak kell ezt ezt gondolnia, nem nekem.

Flusha: Talán. Kell még pár verseny, hogy ezt bebizonyítsam, de örülök, hogy megmutattam, még mindig tudok nagyon jó lenni. Ha továbbra is így megy, akkor bővebb választ tudok majd adni.

Végezetül pedig, szerintetek most hol helyezkedik el a fnatic a világranglistán?

Jumpy: Ez egy nehéz kérdés. Nagyon lóg a levegőben. A Liquidnek is volt pár jó versenye és a Mouznak is. Most azt mondanám, hogy a FaZe egyértelműen első, alattuk pedig öt csapat fej-fej mellett van. Az SK most egy kisebb hullámvölgyben van, míg más gárdák jobbak lettek. Nehéz megmondani tényleg. A következő tornák majd eldöntik pontosan, hogy hol helyezkedünk el.

Golden: Szerintem a Marseille-i verseny sok mindenről dönt majd. Mindenki hosszú szünetet kap, körülbelül hat hetet, ami után senkinek sem lehet kifogása és meglátjuk, hogy ki lesz a legjobb.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!