"A FaZe-ben borzalmas volt a légkör" - allu

Régi csapatairól regélt a finn sztár, érdekes háttérsztorik kerültek elő a NiP-ről és a FaZe-ről is!

Aleksi "allu" Jalli hétfőn igazolt az ENCE-be, miután elváltak az útjai az OpTic-kal februárban. A megkérdőjelezhető folytatásról még kevés információnk van, hiszen hivatalosan még azt sem tudni, hogy kik lesznek a társai, bár egy erős pletyka már előkerült ezzel kapcsolatban. Most azonban nem az ENCE lesz terítéken, hanem egy stream, amiben a szervezet menedzsere, Joona "natu" Leppänen és allu beszélgettek a múltról. Időrendben előkerültek a csapatai, többek között a NiP és a FaZe is, melyekről érdekes történeteket mesélt. Szó esett a gárdák moráljáról, a belső feszültségekről és néhány olyan háttéresetről, amiről a nagyérdemű rendszerint lemarad.

Riport: sergej is leigazol az új ENCE-hez

A teljes finn szcénát felforgatná az ENCE a csapatához, ha hihetünk a pletykáknak.

Kezdésnek a svédekről esett szó, ahol a legnagyobb személyes problémájának a kiégést nevezte meg. 9 hónap alatt 18 eseményen vettek részt, rengeteget utaztak és gyakoroltak, ami nem tett jót neki. Állítása szerint 2015 őszén minden társa attól félt, hogy ki lesznek vágva, ezért elkezdtek új csapatokat keresni maguknak: GeT_RiGhT a Cloud9-nal, Xizt a fnatic-kal tárgyalt, friberg és f0rest pedig együtt akarták folytatni, de nem derül ki hol. Utóbbi egyébként többször is beszélt a csapattársaknak arról, hogy tuti őt teszik ki a NiP-ből. Mostanra már tudjuk, hogy ilyenről szó sem volt, allunak kellett távoznia, de ő is kapott jó ajánlatokat. Észak-Amerikából a C9, a Liquid és a compLexity is megkereste, Európából a mousesports érdeklődött iránta, ám végül visszautasította mindet annak ellenére, hogy egyébként nagyon sok pénzt fizettek volna neki.

Az ENCE-ben folytatta, de csak rövid ideig, hiszen 7 hónappal később a FaZe kopogtatott az ajtaján. Finn "Karrigan" Andersen érkezéséig igen csendes mederben folytak a dolgok, de utána minden felfordult. Megemlíti, hogy a 6 fős felállás miatt valakit kispadra kellett tenni, hogy a dán IGL beférjen a kezdőbe, rajta kívül pedig mindenki Fabien "KioShiMa" Fey-re voksolt. A sztori már ismert, csak két hétig ült ott, hiszen később Joakim "jkaem" Myrbostaddal váltották egymást, de allu elmesélte, hogy miért is történt ez: a Pro League után a norvég játékos kijelentette, hogy ő "nem akar füstökön át rohangálni többé" és ki akart szállni.

Nagy ugrás következett az időben, rögtön a DreamHack Vegas-hoz érkeztünk, ahol állítása szerint senkit nem érdekelt a verseny, a meccsek előtt 5 perccel még mindenki blackjack-ezett. Megérkezett Nikola "NiKo" Kovač és új korszak kezdődött a FaZe életében. Folyamatosan döntőket játszottak, de a legtöbbször alulmaradtak, ami igencsak lerombolta allu szerint a csapatmorált és lassan mindenki utált mindenkit. A krakkói Majorre odáig fajult ez a helyzet, hogy egy meg nem nevezett társa azzal fenyegetőzött, hogy lelép, ha nem változtatnak valamit a felállásban. Valószínűleg ez okozta azt, hogy kiot és allut a GuardiaN-olofmeister duó váltotta.

Az OpTic-kaland egész jól indult szerinte, de Keith "NAF" Markovic-ot jobbnak érezte Kevin "HS" Tarnnál és sajnálta, hogy távozik. Szólt volna, hogy inkább hagyják az észt játékost, de már aláírt hozzájuk, szóval mindegy volt. Oscar "mixwell" Cañellas-t és Emil "Magisk" Reifet remek játékosoknak tartja, és Adam "friberg" Friberg is sokat fejlődött irányítóként a hónapok alatt. Egy ponton úgy tűnt, hogy HS-t ki fogják rúgni és Dennis "dennis" Edman jön a helyére, de végül Magisket kiforgatta az Astralis és dőlt a kártyavár: mindenki lelépett és csapat nélkül maradt. Még akár benne is lehetett volna a mostani OpTic-ban, de nem akart Texas-ba költözni, mert ketten maradtak friberggel és semmilyen kilátásuk nem volt a jövőre.

A beszámolót azzal zárta, hogy sokkal érettebb lett az évek alatt mint játékos és ember egyaránt, és a tavalyi év közel sem volt annyira kemény neki, mint 2015. Nagyon motivált most és már készülődnek az új ENCE felállással, amiről még nem beszélhet, de szerinte erős lesz. Meglátjuk.

Képek: HLTV

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!