WESG statisztikák: Inferno és KRIMZ a fnatic fegyvere

WESG statisztikák: Inferno és KRIMZ a fnatic fegyvere

KRIMZ megint szárnyal, ő a csapat legjobbja. Inferno pedig nagyon megy nekik.

A hétvégén megtartották Kínában az év legnagyobb összdíjazású versenyét, amely svéd győzelemmel zárult. Nagy lehetőség volt ez a kiscsapatoknak, hogy a hatalmas, másfél millió összdíjazásból kivághassanak maguknak egy jelentős szeletet, azonban végül az IEM Katowice bajnoka állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Ha tippelnem kellett volna, akkor vagy az SK-t, vagy a Cloud9-t mondtam volna első helyezettnek, a fnatic-et pedig a dobogó közelébe vártam volna. Az SK szurkolók kétség kívül csalódottan vették tudomásul, hogy kedvenc csapatuk idejekorán, nyeremény nélkül távozott a versenyről, a Major győztes amerikaiakat pedig egy lelkes brazil gárda, a TeamOne ütötte ki váratlanul. Meglepetésekből tehát Kínában sem volt hiány, megnéztük, hogy a statisztikák oldaláról hogyan alakult ez a megmérettetés.

Az elődöntőig jutó orosz válogatott játékosa, electronic végzett a rating táblázat élén, ha esetleg flamie is a csapattal tartott volna, akkor lehet, hogy máshogyan alakul az oroszok sorsa. Egyértelműen electronic húzta magával a gárdát, így is szép eredmény a harmadik helyezés, de flamie tűzereje nagyon hiányzott. A HLTV által kiosztott érem így KRIMZ kezében landolt, persze teljesen megérdemelten, hiszen az egész rendezvényen stabil, kiegyensúlyozott teljesítményt mutatott.

A 23 éves svéd sztár egyébként reneszánsz korát éli, hiszen legutóbb 2015 októberében volt ilyen jó formában. A WESG adatainak böngészésekor láthatjuk, hogy ugyan electronic vezeti a fontosabb player statokat, mint a rating, kill/halál diff, sebzés körönként, és sebzés különbség/kör, azonban KRIMZ hét kategóriában is a top5 játékos között van. Ehhez nagyban hozzájárult az MVP PK elleni Inferno is, ahol brutális 2.41-es ratinget és 28-5-is K/D arányt hozott. Egyébként csak Ő és electronic tudott +100-as K/D különbséget felmutatni a teljes rendezvény alatt. A fenti képen látható, hogy csak egyszer került 1.0 rating alá, de akkor is 22-22 volt ez a mutató.

Csapatával a 16 lejátszott pályán összesen négyszer kaptak ki. A csoportmeccsek alatt a C9, a BIG és az AGO is mapot hozott ellenük, majd a döntőben a Space Soldiers is. Ez utóbbi pont az Inferno volt, ahol korábban koreaiakat alázták meg nagyon. Itt XANTARES ötöse is csak egy hajszálon függött, csupán a hosszabbításban tudtak felülkerekedni a svédeken.

A döntőben a svédek először kiszavazták Cache-t, majd gyorsan lecsaptak Infernora. Nem is csoda, hiszen ez a pálya fekszik nekik a legjobban, összesen 239 alkalommal játszottak rajta, ami azt is jelenti, hogy ezen a mapon próbálkoztak a legtöbbet, ráadásul 70,3%-ban sikerült is győzedelmeskedniük. A törököknek több esélyük lett volna, ha Overpass helyett inkább a mediterrán kisvárost bannolják.

A Katowice-ban aratott győzelemmel feltámadt hamvaiból a nagy múltú csapat, ez a „szerény” 800.000 dollár és az újabb győzelem pedig biztosan jót tett a team önbizalmának. Az a kérdés, hogy a sikeréhséget vajon ez a trófea tovább táplálja, vagy sem.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!