A fnatic újra a top 3-ban, az SK folytatja rossz formáját

A fnatic újra a top 3-ban, az SK folytatja rossz formáját

Vannak szép eredmények, újoncok és sajnos vannak negatív rekordok is a héten.

Befutott a HLTV szokásos heti ranglistája, amelyen a múlt heti WESG eredményeket láthatjuk viszont. A kínai rendezvény nem indult simán, voltak csapatok, akik lemondták a szereplést, a szállással is problémák adódtak, de az összdíjazás egy kicsit feledtette a problémákat. Lássuk, hogy a verseny milyen hatással volt a világ ranglistára.

TOP10

2016 Augusztusában volt utoljára ilyen magasan a fnatic, akkor egy jó hosszú sikerszéria után kezdődött a lejtmenet. Egy elég göröngyös út vezetett ahhoz, hogy a svédek felküzdjék magukat a TOP3-ba, de most remek formában vannak, három helyet javítva kerültek a dobogó alsó fokára. Ennek persze megvannak az áldozatai is, az SK és a mouz is hátrébb kényszerült ebben a versenyben. A FaZe torony magasan vezeti a listát, nehéz dolga lesz annak, aki be akarja őket érni.

TOP20

Két fontos mozgást láthatunk a középső szekcióban. Az egyik a török Space Soldiers, akik a WESG döntőn maradtak alul az fnatic-kal szemben, de ezzel a második helyezéssel –és nem mellesleg az 300.000 dollárral a zsebükben– a 12. helyre léptek. Ez a gárda története legmagasabb eredménye. Sajnos azonban pont az ellenkezőkét mondhatja el magáról a Virtus.pro, aki három hete tartja a negatív csúcsát, lassan, de biztosan vándorol lefele.

A másik mozgás, az újonc TeamOne fantasztikus eredménye. A brazil csapat Január 8-án még a 165. volt a CS:GO profi közösségben, most pedig egy nagy ugrással, 36 helyet javítva a 20. helyre csöppentek. Kínában ráadásul a Cloud9-t verték meg a rájátszásban. DeadFox csapatának helyezése most nem változott a múlt héthez képest, a HellRasiers a 17.

TOP30

Az utolsó harmadban vannak kisebb-nagyobb javítások, visszacsúszások. A WESG 5-8 helyezett MVP PK került be még ebbe az impozáns névsorba, a koreai team is most van először ezen a listán, szép eredmény tőlük. Úgy tűnik, hogy a VP mellett az EnVyUs is elég rossz passzban van az elmúlt időkben, lassan a franciák ki is sétálnak a TOP30-ból.

Az elmúlt időszak nagy visszatérői a svéd fnatic, így nekik és a többi csapatnak is a következő hetekben az ECS S5 és az ESL Pro League határozzák majd meg a HLTV helyezésüket.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!