Két új Echo kártya érkezett és Peter Whalen elmondta a mechanika eredetét is

Két új Echo kártya érkezett és Peter Whalen elmondta a mechanika eredetét is

Pár hónapja még a kiegészítő neve az volt, hogy Murder on the Gildean Express, a játék egyik fejlesztője elmondta, hogy jutottak el a mostani állapotig és persze új kártyákat is mutatott.

Tegnap este, minden előzetes jelzés nélkül a Blizzard felpakolt egy új videót a Youtube csatornájára, ahol a játék egyik fejlesztője, Peter Whalen egy kis előadást tartott arról, hogy miként is jutottak el az Echo mechanikáig. Az egész visszanyúlik odáig, hogy a kezdetekkor még nem a Witchwood volt az alapelgondolás. Az egész történet inkább egy kriminek indult, amiben gyilkosság, rejtély és persze nyomozás folyik. A név pedig egy főhajtás lett volna a nagyszerű írónő, Agatha Christie előtt, hiszen a Holló évének első kiegészítője a Murder on the Gildean Express nevet viselte volna.

Ezen kívül pedig szó volt arról, hogy az Echo, mint kulcsszó pár hónappal ezelőtt még nem is létezett, nem ez volt a fő irány. Kezdetben a helyét az Investigate kulcsszó foglalta el.

Amin ez szerepelt, azok a kártyák voltak a történet "gyilkosai"; a főgonoszok. Az Investigate során a játékosok több Discovery után határozhatták meg a lény életerejét, támadását, hogy van-e rajta Divine Shield vagy Lifesteal. Ez így elég erősnek tűnik, de végül ezt elvetették.

Egy krimibe persze kell a titok is. Ezért voltak bizony Mystery lapok.

Az előző kártyán ez jól is látszódik, hiszen annyit csinált, hogy a Discover mechanikán keresztül kapott egy random kártyát, viszont a választása után az ellenfél is kapott három kártyát, ha pedig eltalálta, hogy mi mit választottunk, akkor ős is megkapta azt.

Végül az utolsó mechanika, ami még az eredeti koncepcióból maradt; a Ghostly volt.

Ezek a kártyák alapvetően nagyon erősek voltak, viszont volt egy hátrányuk. Ha valaki nem rakta le őket abban a körben, mikor felhúzták vagy a kézbe került, akkor a kör végén a kártya eltűnt gazdája kezéből. Sőt voltak olyanok is, amik Ghostly másolatokat hagytak magukról a játékos kezében. Innen pedig már csak egy ugrás az Echo.

Végül persze a kis epizódot nem lehetett lezárni anélkül, hogy ne kapjunk pár új kártyát. Megmutattak nekünk egy Warrior Spellt és egy Rogue Legendary-t. Egyelőre mindkettő nagyon erősnek tűnik és sok archetípusban lehet helyük, de még nem tudni biztosan. Majd egy hónap múlva kiderül.

Ha pedig érdekel a teljes videó, akkor itt megnézhetitek.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!