Bluerzor egy újabb lépéssel került közelebb az LCS álmokhoz: döntőzik a spanyol ligában

Bluerzor egy újabb lépéssel került közelebb az LCS álmokhoz: döntőzik a spanyol ligában

Új csapatával, a Movistar Riders-szel már csak egy karnyújtásnyira vannak a bajnoki címtől, ezzel pedig a CS utódjába, az Európa Ligába is bejutottak!

Alig két hónapja, hogy Subicz "Bluerzor" Dániel hátrahagyta a GamersOrigin gárdáját és Spanyolországba igazolt a Movistar Riders brigádjába. A franciáktól való távozása sokkal inkább a saját fejlődése érdekében történt, semmint csapaton belüli problémák miatt. A Riot elsődleges tervei az LCS átalakítására igazán ígéretesnek tűntek Bluerzor számára, ám végül pont az ellenkezője történt. A Riot elcsúsztatta ezeket a terveket, a 2018-as évre lezárta az LCS-t a feltörekvő játékosok és csapatok előtt, így Bluerzor esélye is odalett, hogy az idei évben becsatlakozzon Csacsi mellé.

Bluerzor otthagyta a francia baguettet, és inkább Spanyolországba ment

Az LCS csapatok terén ugyan az átigazolási láz már nagyrészt véget ért, bluerzornál még fennállt a kérdés, hogy hova tovább, hiszen a GO-val nem hosszabbított szerződést. A jelek szerint a spanyoloknál folytatja.

Fejlődése érdekében viszont új lehetőségeket keresett, és ez a lehetőség végül a spanyol LVP Superliga Orange-ban szereplő Movistar Riders-től érkezett. Ez a liga Európa legerősebb regionális versenye, több korábbi LCS játékossal is találkozhatunk a résztvevők között. Bluerzor itt csöppent bele egy 10 fős csapatkombinációba, ami úgy néz ki, hogy nagyon is jól működik, ugyanis március 25-én, azaz most vasárnap ők léphetnek pályára a döntőben a Mad Lions E.C. ellen, ahol többek között Werlybbel is szembenéznek, aki a Giants Gaming és a Fnatic színeiben is játszott már.


A tét nem kevesebb, mint a liga trónja, ám Bluerzor már így is fantasztikus eredményekkel büszkélkedhet. Nem elég, hogy a franciákat is a sarokba ültette kiemelkedő teljesítményével, itt is ő lett a legjobb KDA-val rendelkező dzsungeles.


Előtte ugyan ott van Homi, ám ő mindössze két mérkőzést játszott az egész kupán, ami valljuk be, kevés a reális képhez. Bluerzorék nem mellesleg ezzel a döntőbe jutással az Európa Ligába is béreltek maguknak egy helyet, ami a 2018-as szezonban a Challenger Series-t fogja helyettesíteni, tehát ha úgy vesszük Csacsi személyében van egy LCS játékosunk, Bluerzor személyében pedig egy CS csillagunk, aki ezzel egy óriási lépéssel került közelebb az LCS álmokhoz. Most már csak a Riotnak kell véglegesítenie az EU LCS új rendszerét, hogy a jövő évtől az olyan tehetségeknek, mint Bluerzor igenis legyen esélye fölkerülni a legnagyobbak közé. 

A vasárnapi döntőről feltehetően csak külföldi közvetítés lesz sajnos, ám a hivatalos spanyol adást itt követhetitek majd!

Hajrá Bluerzor! #TEAMZOR

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!