Eleinte csak nevettünk a Sion ulti bugon, de ez már tényleg zavaró -Videó

Eleinte csak nevettünk a Sion ulti bugon, de ez már tényleg zavaró -Videó

Korábban mi is írtunk a Sion ultiját érintő bugról, amivel azonnal meg lehet nagyjából fordulni, de ez kezd kicsit eldurvulni.

A játék úgy működik, hogy ha valamiért elveszítjük a kapcsolatunkat a szerverekkel, akkor előbb-utóbb a karakterünk biztonsági okokból elindul a bázisunk fele. A megszakadást sok minden okozhatja, általában az internet megszakadása a fő gond, de mi magunk is előidézhetjük egy alt + f4-el, vagy az UTP kábel kirántása.

Sebezhetetlen Gragas? A Riot valamit nagyon elszámolt a PBE-n -Videó

Egy kisebb fajta minireworköt kapott a Gragas, a W képességének sebzéscsökkentése AP alapú lett. Természetesen Vandiril nem hagyhatta ki a lehetőséget.

Alapesetben a karakterünk ilyenkor egy kis ideig áll egy helyben, majd szépen megfordul, de mindig van egy kis késleltetés. Ez alól úgy tűnik, hogy Sion kivétel, főleg az ultija alatt, hiszen ilyenkor épp elég nagy sebességgel haladunk egy irányba és ha ilyenkor veszítjük el az irányítást, könnyen rossz helyen köthetünk ki. Talán ezért is élvez akkora prioritást, hogy azonnal megforduljon és akár 180 fokos fordulást is tud produkálni, amire alapból nem lennénk képesek.

A címben bugot írtam, de őszintén szólva nem tudom, hogy ezt tényleg annak lehet-e nevezni. Igazából ez egy feature, mindenféle meme nélkül, a probléma, vagy a "bug" része inkább abban rejlik, hogy ezáltal akár abnormális módon, a leírással ellentétesen tudjuk használni a végső képességét, ez pedig már sok esetben volt bug. Kicsit ingoványos ez a terület. Egyre többször bukkan fel ez a jelenség a solo queue meccseken és vannak akik ezt tudatosan használják ki.

Itt épp Shiphtur streamjén használja ki ezt a hibát már nem először egy játékos a meccs során. Ahogy ő is elmondja; ez gáz.

Ez pedig egy újabb példa, itt azt is lehet egyből látni, hogy a Sion kiafkolt az ulti miatt, miután megfelelő helyzetbe került.

Végül pedig ez csak színtiszta BM a Sion részéről, hogy még a bázisra is be tud rohanni, ha nagyon akar, hiszen azonnal visszafordul.

Elsőre nem tűnik túl jó megoldásnak, hiszen utána vissza kell tölteni a játékba, de a mai gépeken, főleg SSD mellett ez alig pár másodpercbe telik és egy ilyen meglepetésfordulással akár egy egész csapatharcot meg tudunk vele fordítani. A helyzet megoldása kissé problémás, hiszen ez egy biztonsági funkció, a kivétele után többen jogosan panaszkodhatnának, hogy könnyen a pálya másik felén köthetünk ki, ha ez nincs. Ebben a formában viszont egy könnyen kihasználható hiba, amit nem is igazán lehet büntetni a jelenlegi rendszer szerint.

Szerintetek mit kellene tenni?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.