Ismerd meg minden idők legjobb játékait!

Ismerd meg minden idők legjobb játékait!

Az egyik külföldi gamermagazin munkatársai összeszedték, hogy az olvasóik szerint mik a legjobb címek az összes játékplatformot tekintve. Mi most ezekből szemezgetünk. 

Nagy fába vágta a fejszéjét a Gameinformer csapata, amikor kitalálták, hogy az olvasóik szavazatai alapján összeállítják azt a top 300-as (!) listát, amin minden idők legjobb játékai szerepelnek. A felhasználók természetesen a PC-s címek mellett rengeteg konzolos játékot is felsoroltak, ám ezek között nemigazán találtunk olyat, amelyik érdemtelenül lenne ott a toplistán. A teljesség igénye nélkül megmutatjuk nektek, hogy mikre szavaztak a legtöbben, ha pedig kíváncsiak vagytok a teljes listára, akkor ide kattintsatok.

297. LIMBO



Bár már egyáltalán nem mai darab, a LIMBO még mindig élénken él az emlékezetünkben, hiszen páratlan stílusával, látványvilágával és a szürkeállományunkat sokszor igencsak megmozgató logikai feladataival kiemelkedik a többi játék közül. És az a legjobb benne, hogy mobilon vagy tableten is felettébb hatásosan működik.

292. Battlefield 4



Nehéz helyzetben volt a DICE csapata, amikor a Battlefield 3 után egy olyan részt kellett letennie az asztalra, ami ugyancsak képes lázba hozni a széria és az FPS-ek rajongóit, de szerencsére sikerrel abszolválták a feladatot. Pörgős küzdelmek, mai szemmel is szép látványvilág és az a nagybetűs hangulat egyaránt jellemezte, ami a Battlefield-sorozat sajátja és ami miatt jókat szoktunk mosolyogni az aktuális CoD-részeken.

247. Tomb Raider (1996)



Durva belegondolni, hogy legelőször 22 éve vághattunk bele Lara Croft kalandjaiba, ami azóta több folytatást is megért és nemrégiben újabb film is készült belőle. Ma már azonban csak igazán elvakult rajongóknak ajánljuk, hiszen az akkori felbontás már minden, csak nem szemet gyönyörködtető, bár a játékmenet még mindig rendben van.

240. Diablo III



Biztosan vannak rajtunk kívül még páran, akik hozzánk hasonlóan epekedve várták a Diablo széria folytatását, ami így utólag visszanézve cseppet felemásra sikeredett, de ez legtöbbünknek csak több száz óra játékidő után tűnt csak fel igazán. Ráadásul a Blizzard konzolokon is elérhetővé tette a játékot, aminek ez a változata is igencsak kellemesre sikeredett, ahogy a nekromantás bővítmény is.

205. League of Legends



Ha van játék a toplistán, amit egyáltalán nem kell indokolni, hogy miért szerepel a legjobbak között, az a League of Legends, ami a mai napig képes rengeteg játékost megmozgatni, pedig már 2009 óta boldogít minket. És hogy meddig lesz így, azt a fene se tudja, de reméljük még éveken keresztül nézhetjük a legjobbak küzdelmeit. 

185. Counter-Strike



Szavakkal eléggé nehéz leírni, hogy mennyire szeretjük a Counter-Strike-ot, ami Magyarországon még a legendás LAN-ok és a városi internetkávézók idején vált rendkívül népszerűvé. Ugyan a Global Offensive nem nyerte el maradéktalanul az összes rajongó tetszését, ennek ellenére hatalmas népszerűségnek örvend, ami legutóbb a V4 Future Sports Festivalon is megmutatkozott.

És akkor jöjjön a top 10, ami szerintünk magáért beszél. 

10. Bloodborne
9. Bioshock
8. Red Dead Redemption
7. Final Fantasy VII
6. The Legend of Zelda: Breath of the Wild 
5. The Elder Scrolls V: Skyrim
4. Mass Effect 2
3. The Legend of Zelda: Ocarina of Time
2. The Last of Us
1. The Witcher 3: Wild Hunt


Szerintetek mi minden idők legnépszerűbb játéka? Írjátok meg nekünk kommentben!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!