Mi a baj a mostani Matchmaking-gel?

Mi a baj a mostani Matchmaking-gel?

Bár az aktuális MM a játékosok egy része szerint mindig rossz, de vegyük sorra, hogy melyek azok az elemek, amikkel jelenleg probléma van.

A Matchmaking folyamatosan változott az évek folyamán. Eleinte +/- 4 tier szórásban kellett helytállnunk, aztán egészen +/- 2-ig csökkentették a tier különbségeket, ráadásul egy egészen új tank elosztási arányt is kaptunk legutóbb, amit azóta is toldozgatnak-foltozgatnak a fejlesztők.

Miért elégedetlenkednek ennek ellenére a játékosok?

Elsősorban azért, mert bizonyos tierek nagyon sokszor kerülnek +2 tierű csatába, másodsorban pedig azért, mert egyes tierek között túl nagy az erőkülönbség. Természetesen esetenként arany lőszerrel sok mindent kompenzálhatunk, és talán egy kizárólag arany lőszerrel ellátott Object 416, esetleg a tankvadászok vagy a tüzérek épp örülnek is annak, ha magasabb tierbe kerülnek, de egy átlagos közepes vagy nehéz tank –főleg ha farmolás céljából vitték be a csatába– biztos nem lesz elragadtatva attól, hogy a csapatlista alján foglal helyet.

A problémás tierek

Személy szerint az erőkülönbségek miatt a tier 4-5-6-öt tartom a legrosszabbnak, hiszen ezeknek a tankoknak szinte semmi esélyük a lista tetején helyet foglaló top tankok ellen. Vegyünk példának egy KV-1 és O-Ni találkozást, ahol a KV-1 meg sem tudja karcolni a japán monstrumot, de még számos példát említhetnék. Ezenkívül a tier VIII is elég sok fejfájást okozhat, amit csak tetéz, hogy egy tier VIII-as szakasz mindig +2 tierbe kerül.

A következő statisztikát _Whiskas_ készítette, aki 1800 csatát játszott a különböző tierekben:

Tier IV

Tier V

Tier VI

Tier VII

Tier VIII

Tier IX

A statisztika egy viszonylag szolid arányt mutat például a tier VIII-as tankok helyzetére vonatkozóan, de persze a minta talán túl kicsi ahhoz, hogy készpénznek vehessük. A tény az, hogy 10 csatából a tier VIII-as tank 5-ször kerül tier X-be, 2-szer tier IX-be és csupán 3 alkalommal olyan csatába, ahol a legerősebb tank szintén tier VIII-as. Összességében ez azt az érzetet kelti, hogy négy csatából csak egyszer használhatod ki a tankod valódi képességeit, míg a maradékban csak asszisztálsz a nagyoknak vagy épp golyófogónak mész be.

Ha nem akarsz az MM áldozatává válni, akkor érdemes tier VII-ben, tier IX-ben vagy tier X-ben játszani, de persze ha XP-t vagy kreditet szeretnénk farmolni, akkor muszáj lesz a hányattatott sorsú tierekben is helytállni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.