Végre megérkezett a várva várt PUBG ütemterv

Végre megérkezett a várva várt PUBG ütemterv

Emote-ok, járművek, fegyverek és két új pálya, tényleg rengeteg dolgot tervez a PUBG Corp.

Ma késő délután végre megjött a várva várt ütemterv, vagyis ahogy mostanában hallhattátok roadmap. Ezzel szeretné elmondani nekünk a PUBG Corp, hogy pontosan mit terveznek és hogyan. Rengeteg újdonság fog érkezni a következő fél évben ezt garantálhatjuk nektek! Természetesen a jövőben bármi változhat, ne vegyünk semmit sem készpénznek.

Esztétika

Szeretnének javítani a játék kinézetén és ezt először a modellekkel kezdenék, a dizájner csapat már régóta dolgozik az új házakon és most egy képet is láthatunk, hogy mire jutottak eddig.

Új tartalmak és játékmenet

Áprilisban bekerül egy kisebb, fele akkora, 4x4-es pálya az úgynevezett kisérleti teszt szerverre, ahol ezt ki is próbálhatjuk. A kisebb map sokkal gyorsabb és izgalmasabb harcokat adhat nekünk. Rövidebb meccsek, több ember, remélik sokan kipróbáljátok, hiszen várják a visszajelzéseket.

Emote-ok

Csak úgy, mint a Fortniteba, ide is bekerülnek az emote-ok, amivel megmutathatjuk érzéseinek akár a barátainknak, akár az ellenfeleinknek miután lelőttük őket. Szeretnének minél többet berakni ebben az évben, így itt is várják a visszajelzéseket.

null

null

null

null

Új játékmódok

A csapat már elkezdett tesztelni új módokat, amik bekerülhetnek, még mindig nagyon gyerekcipőben járnak ennek a részletei, szóval itt még nem tudunk pontos információkat.

Új járművek

Szeretnének új járműveket is berakni, még az idei év első felében, emellett pedig új fegyverekre és kiegészítőkre is számíthatunk, itt egy kis mézesmadzag, hogy pontosan mi jön a közeljövőben.

Emellett még egy új pályát készítünk, ami 8x8-as lesz. ahogy a 4x4-eset, ezt is szeretnénk minél hamarabb odaadni nektek kipróbálásra és várják majd a visszajelzéseket.

Achievementek, játékon belüli barát lista és csapat hang chat a menüben is

Elszeretnék kezdeni tesztelni a fent említett dolgokat minél hamarabb, emellett pedig megadják a lehetőséget arra is, hogy még jobban áttudjuk alakítani a karaktereteket, az ejtőernyőket, de akár a fegyvereket is.

Végtag és jármű penetráció

Mint azt a hét elején is említették bekerült a teszt szerverre az új penetrációs rendszer, ez sokban megváltoztatja a játékot és realisztikusabbá teszi az egészet. Természetesen itt is várják a visszajelzéseinek.

Animációk TPP-ben és FPP-ben

Javítanak az animációkon is az idei évben, hogy szebbek és simábbak legyenek, mint eddig. Olyan új animációk kerülnek majd be, mint az autóba szállás és az ülés váltás. Emellett az alap mozgásokon is szeretnének javítani.

Ezenfelül szeretnék átalakítani az egész ejtőernyőzést is, hogy sokkal letisztultabb legyen, mint eddig és a fegyver vagy anélküli harcokon is szeretnének javítani.

Stabilitás, Optimalizáció és Biztonság

Természetesen nem feledkeztek meg erről sem, hiszen a játék még mindig néha fagy és erősen laggol. Ez persze elfogadhatatlan szerintük is, és tovább szeretnének ezen javítani az idei évben. Ki akarják írtani a csalókat, javítanának a szervereken és a klienst is optimalizálnák. Itt részleteket nem kapunk, hogy a csalók se tudjanak ellene felkészülni.

Hang

2018 első felében, fejlesztik a járművek hangját is, amivel megérkezik a lengéscsillapító és a kerekek további zajai is. Emellett szeretnének sokkal több hangot is beletenni a játékba, a meglévőket pedig fejlesztenék.

Az év második felében inkább a karakterek hangjával fognak foglalkozni, hogy minden a lehető legjobb legyen futás, lövés vagy éppen lélegzet visszatartás közben.

A versenyszerű PUBG

A játék egyik legnagyobb akadálya mielőtt igazán e-sport lehetne a Spectator mód. Az eddigi tornákra is nagy az érdeklődés, de az amit a nézők kapnak, azt nem nevezném teljes körű szolgáltatásnak. Az ígéret szerint maga az élő rendszer is egyre jobb lesz, de azon kívül jön egy új kiegészítés, a 3D replay rendszer. Ezzel kiküszöbölik talán az egyik legnagyobb gondot, hogy minden akcióról lemaradnak a kommentátorok és csak a Kill Feed mutatja meg, hogy mi történik a pályán.

 

Ezen kívül az MMR rendszerre is vár némi javítás, de egyelőre erről még nem árultak el részleteket.

Custom Games

Tavaly nyáron a cég már nyitott a nagyobb videósok és streamerek felé, de akkor relatíve kevés kulcsot adtak a Custom szerverhez, most ezen is szélesíteni akarnak és a következő hetekben szélesítik azt a kört, akinek van ehhez hozzáférése. Így mostantól sokkal több egyedi meccs lesz, ahova akárki becsatlakozhat.

Közösségi fejlesztők

Greene nem feledi el, hogy honnan jött és most bejelentették, hogy hogy érkezik a PUBG Developer Portal, ahol megtalálható lesz a PUBG Developer API. Egy olyan blog, ahol minden technikai információ ott lesz, ami a játék fejlesztéseiről szól. A blogon ott lesz minden, ami kell, hogy akárki képes legyen játékbeli erőforrásokat létrehozni. Ezen kívül a portálon azoknak is meg akarják könnyíteni a Custom játék mód használatát, akik e-sport versenyeket akarnak szervezni. Ettől azt várják, hogy levegye a gondot a vállalat embereiről, amikor bajnokságok szervezése kerül szóba.

Persze ezen kívül még kaptunk egy sejtelmes "Ez még nem minden" felkiáltást is a fejlesztőktől, ami akármit jelenthet a mostani helyzetben, reméljük jó irányba löki a játékot.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!