A TSM után az SKT is korábban búcsúzik a rájátszástól, mint szeretett volna!

A TSM után az SKT is korábban búcsúzik a rájátszástól, mint szeretett volna!

Újabb felvonását láthattuk ma a "Telekom War"-nak az LCK-ben, ahol a KT és az SKT csapott össze. Hiába kapott ki eddig minden Bo5-ben a KT, ezúttal megfogták Fakeréket!

Úgy látszik nem csak Észak-Amerikában láthatunk érdekes dolgokat az idei tavaszi szezonban. Amióta létezik az LCK, avagy a koreai LCS, a KT Rolster még soha nem nyert Bo5-ös szériát az SKT-vel szemben. A mai napon azonban összejött a csoda és 3-1-es arányban elverték Fakeréket. 

A tragikus események ellenére Doublelift játszani fog az NA LCS döntőben hétvégén

Szomorú napok vannak Doublelift mögött a családját ért támadás után, ám őt ez sem fogja megakadályozni abban, hogy elérje álmait és megnyerje még egyszer az NA LCS-t!

Nagyon hullámzó volt egyébként is az SKT teljesítménye az idei szezonban, a kezdésük után sokan már azt is meglepetésként élték meg, hogy egyáltalán a rájátszásba bejutottak negyedik helyen. Első ellenfelük a KSV volt, vagyis egy az egyben az a Samsung Galaxy, akik 3-0-ázták őket a tavalyi VB döntőn. Ezúttal a sors azonban az SKT-nek kedvezett és csodával határos módon 2-1-re megnyerték a szériát.

A mai napon azonban a KT Rolsterrel kellett szembenézniük, akik harmadik helyen fejezték be az alapszakaszt. Itt már egy Bo5-ös szériáról beszélünk, hiszen ez volt a negyeddöntője az LCK-nak. A formátum egyébként itt kissé más, mint nálunk, vagy Észak-Amerikában. Sokkal nagyobb súlya van a helyezéseknek, mivel a rájátszás úgynevezett "Gauntlet" rendszerben zajlik, az ágrajz pedig így néz ki.

Az ötödik helyezett játszik a negyedikkel, annak a győztese szembeszáll a harmadik helyezettel és így tovább, egészen a döntőig. Tehát ha valaki az ötödik, vagy negyedik helyen végez, annak bizony elég hosszú út vezet a győzelemig, míg az első helyezettnek elég csak egy Bo5-öt megnyernie.

Az első mérkőzés még a papírforma szerint alakult, az SKT megkapta Tristana-t, Thal pedig Swain-t kapta kézhez. Egy viszonylag egyoldalú mérkőzésen 9-3-as gyilkosságarány és 10-3-as toronyarány mellett lemosták a KT-t a pályáról.

A széria második meccsétől váltak igazán érdekessé a dolgok. Score végig dominálta Olaffal a Jarvant, így Blank nem nagyon tudott hozzátenni a meccshez. Thal még úgy ahogy tartotta magát eleinte, de később azért Smeb Camille-ja is beindult, Ucal pedig megszaladt az Azirral. Minden sárkány a KT-hez kerül, amiből 3 hegysárkány volt, a tornyokat könnyedén olvasztották el, 36 perc alatt pedig kiegyenlítették a találkozót.

A harmadik meccsen Thal újítani szeretett volna a Renektonnal és a Conqueror rúnával, de már az elején kiszedték Ucal segítségével. Fantasztikusan használták ki a Skarner Thresh kombót is Mata-ék és kilométerekre rángatták el az ellenfeleket néha, amire nem volt válasz. Az SKT egyetlen esélye Faker megindítása volt Swainen, hogy elegendő veszélyforrást jelentsen a későbbi szakaszokban. Az elképzelés jó volt, ám a köré választott csapat már nem annyira, a KT pedig végig agresszívan játszott, hogy ne engedjék őt kibontakozni. A KT ráadásul két Baront is elhozott egymás után, a másodikkal pedig már romokban hagyták az SKT bázist és ezzel együtt az SKT reményeit is a továbbjutásra.

Egy győzelem azonban még kellett a KT-nek, hogy nyertesként távozhassanak. Az egész szériában egyébként itt játszott a legjobban a KT. Folyamatosan uralták a pályát, mind egyéni, mind makró szinten és semmit nem adtak oda ingyen Fakeréknek. Amikor Baront baiteltek, nem mindig hozták el, de pár gyilkosságot, vagy egy-egy tornyot igen. Ucal és Smeb két teleportja tökéletesen osztotta meg a pályát, ráadásul Blank egyedül meghalt a Krugoknál Kha'Zix-szal, előtte pedig rengeteg időt vesztegetett el Score piros erősítésénél, amit aztán elhozni sem tudott. Ez azt jelentette, hogy hatalmas hátrányba került mind XP, mind arany szempontjából és egy passzívabb játékból, mindig a tankosabb Gragas fog jobban kijönni. Blank sajnos ezzel nem volt tisztában. A KT játéka végig metodikus volt, mindig konkrét tervük volt, hogy mikor mit kellene tenni, míg az SKT-nél fejetlenség uralkodott. Végül 3-1-re nyerte a KT a szériát és ezzel ők küzdhetnek vasárnap az Afreeca Freecs-szel szemben.

Az események alakulásával pedig a teljes egykori ROX Tigers felállás megtalálható az LCK top 3-ban, hiszem Smeb a KT-nél most nyert, Kuro az Afreeca-nál várja őket hétvégén, valamint Peanut, Pray és Gorilla a Kingzone DragonX színeiben játszanak, ők már biztosan döntősök.

Az SKT pedig minden idők legrosszabb tavaszi szezonját zárja ezzel a negyedik helyen. 2015-ben a második helyet, 2016-ban a harmadikat, tavaly pedig az első helyet szerezték meg maguknak.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.