Fnatic vs G2: Európa két legnagyobb múltú csapata esik egymásnak hétvégén

Fnatic vs G2: Európa két legnagyobb múltú csapata esik egymásnak hétvégén

A Fnatic 5, a G2 4 európai bajnoki cím tulajdonosa. Vajon Perkz-ék ki tudják egyenlíteni a számlát, vagy a Fnatic ismét elhúz előlük?

Ez a két szervezet rendelkezik Európában a legnagyobb múlttal és egyben hagyatékkal  is. A Fnatic inkább az EU LCS elején dominált sokat, még az Xpekes időszakokban, igaz ők zsinórban csak három címet nyertek meg, egyszer az Alliance elcsípett egyet tőlük a 2014-es nyári szezonban, de azt követően gazdagodtak még kettővel.

Froggen is csatlakozik az új Origenhez, durva lesz ez a felállás már így is!

Aioween | 18/04/06 10:34Expectről és InSec-ről eddig is tudtunk, az Origen azonban tegnap bejelentette a midesét is. Egy igazi veterán tér vissza hozzánk, nem más, mint Froggen! Lassan két éve annak, hogy az Origent Enrique "xPeke" Cedeno Martínez megalapította és volt is egy szép első évük a versenyszférában.

A G2 ezzel szemben az utóbbi két évben kivétel nélkül minden EU LCS-t megnyert, vagyis négyszer vihették haza a címet. Emellett a Fnatic még többször volt LCS döntős, illetve MSI-n és persze IEM-eken is nem egyszer szerepeltek már. 2011-ben pedig a világbajnoki címet is megszerezték az első szezonban. Hasonlóan a G2 is szerepelt már MSI-n, illetve a VB-n is. Bármelyik másik csapathoz képest messze ők a legeredményesebbek "idehaza", így talán nem is kereshetnénk náluk alkalmasabb csapatok a mostani döntőre. 

Hiába az elsöprő sikere mindkét szervezetnek, azok különböző időkben történtek és meglepő módon soha nem találkoztak még a döntőben. Tavaly nyáron erről a Fnatic lecsúszott és csak a bronzért játszhattak az H2k-vel szemben, amit sikerült megszerezniük. Így különösen izgalmas lesz majd most vasárnap az EU LCS döntője két ilyen szupercsapat között és alapszakasz ide, vagy oda, egyáltalán nem dőlt még el a sorsa a kupának.

Hiába volt Caps csillaga a legfényesebb a múlt héten, vagy nyerte meg az MVP díjat Hjarnan, nem feltétlenül rajtuk lesz a legtöbb rajongó szeme. Természetesen mindkét csapat szupersztárjára kíváncsiak a legtöbben.

A Fnatic oldalán ez egyértelműen Rekkles viheti majd a pálmát. 2012 végén csatlakozott a szervezethez, tehát ez lesz a hatodik éve itt, mindössze egy splitet játszott ez alatt az Alliance színeiben, ezt leszámítva nem tántorodott el tőlük. Akkor is itt volt, amikor a Fnatic utoljára nyert EU LCS-t, vagyis 2015-ben, illetve azt követően az IEM-n is, ahol az SKT rommá verte őket a 10. szezonban. Itt volt tavaly is a VB-n, amikor a Fnatic konkrétan a halálból hozta vissza magát a csoportkörökből egy tragikus első heti teljesítmény után, idén pedig a legjobb számokat hozza nagyjából minden téren. Mondhatni, ő az a játékos, aki már majdnem mindent letett az asztalra, amit csak egy európai csapat elérhet, most vasárnap pedig szeretné újfent a dobogó legfelső lépcsőfokára juttatni a Fnatic-ot. 

Természetesen a G2 oldalán is lesz egy kiemeltem figyelt játékos, ő nem más, mint Perkz. Ő leginkább a G2 színeiben tűnt fel, előtte nem sokat hallottunk róla, de az biztos, hogy azóta az egyik legdominánsabb és legismertebb játékossá nőtte ki magát az EU LCS-ben. Amióta benne szerepel a G2 színeiben, még nem volt olyan szakasz, amit ne nyert volna meg, ennek két éve. Mindezek mellett egy világrekordot is készül felállítani. Mivel ő az egyetlen megmaradt tagja a G2-nak tavalyról, ha most vasárnap is nyernek, ő lesz az egyetlen olyan játékos a világon, aki öt ligát megnyert egymás után. 

Nagy nyomás lesz a vállán, hiszen egy teljesen új csapattal kell ismét megrohamoznia az EU LCS trónját. A csapattársai még nem voltak egy döntőben sem, mindenkinek első élmény lesz. Ezzel együtt persze izgulás és stressz is jár, ráadásul nem kevés, szóval kordában kell tartsa majd őket. 

Rekkles hasonló hajóban evezett tavaly, mert bár sOAZ visszatért, a régi Fnatic-ból senki nem maradt. Cyanide, xPeke, és Yellowstar sem voltak már ott vele, Hunival és Reignoverrel, valamint Febivennel játszott előtte. A Fnatic legnagyobb előnye  idén pontosan ez lesz, hogy ők már egy éve ezt meglépték és a mostani felállás rengeteg tapasztalattal rendelkezik, még Broxah is, aki tavaly csak év közben csatlakozott. Hylissangot pedig nem kell félteni, ő már járt döntőben és pár év mögötte is van már.

És hogy mi lesz a végeredmény? Ez az, amit nagyon nehéz megjósolni. Az tény és való, hogy az alapszakasz során a Fnatic teljesített a legjobban és legtöbb ellenfelüket lemosták a pályáról egy viszonylag átlagos szezonkezdést követően. Perkz viszont nagyon beindult a rájátszásban, ugyanúgy mint Hjarnan, aki még az MVP díjat is megkapta a Splyce elleni összecsapásban. Wadid is kivette a részét a csatából és Jankos jobban játszott, mint valaha.

Ezzel az új lendülettel talán meg tudják fogni majd Rekkles-éket, aki már két éve áhítozik erre a győzelemre. A mérkőzések vasárnap, helyi idő szerint délután fél 5-től kezdődnek és érdemes lesz őket nézni!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!