"Nincsenek többé esélyesek és esélytelenek" - Meglepetéseket hozhat a DreamHack Masters

16 csapat, amelynek legalább a fele esélyes a marseille-i verseny aranyérmére, de vajon ki nevet a végén?

A DreamHack Masters Marseille lehet az idei év egyik legfontosabb versenye, hiszen a tömött naptár miatt, most volt először esélyük komolyan felkészülni a csapatoknak. Több, mint egy hónap szünetet kaptak, ahol csak online kupákon kellett részt venniük, így április 18-án, valószínűleg a világ jelenlegi legjobb csapatát koronázhatjuk meg. Emellett a top 10 minden tagja ott lesz a versenyen, így egy igazán parázs eseményre számíthatunk, rengeteg gyönyörű pillanattal.

Esélytelenekből bajnokok

Amíg a legjobbak egymást kergették a hőn áhított első helyért, jó pár esélytelenebbnek hitt csapat elkezdte a felemelkedését és néha csúnyán megtudják lepni a hegy tetején elhelyezkedő gárdákat. Az egyik ilyen csapat, aki mesébe illő történetet vihet végbe az nem más, mint a török Space Soldiers. Az elmúlt időben úgy tűnik, hogy kifizetődött az együtt maradás és a rengeteg verseny, hiszen az amúgy is kiváló középcsapatnak hitt Space Soldiers szépen lassan top gárdává növi ki magát. Az idei legszebb eredményük egyértelműen a WESG, ahol nem voltak igazán nehéz ellenfelek, de a döntőben ugyancsak a reneszánsz korát élő fnatic-kal csaptak össze és egy komoly előnyt játszottak el, amivel végül "csak" a második helyet és 300 ezer dollárt vihettek haza. Azóta még jobban játszanak, így lehet, hogy komoly meglepetést okozhatnak Marseille-ben, amivel már kimondhatjuk, hogy elveszítik a középcsapat szerepüket.

Mellettük érdemes megemlíteni a Valiance-t is, ahol NiKo unokatestvére huNter játszik. Akár még a csoportból is kijuthattak volna a sorsolás előtt, de végül az SK-val, a mouzzal és a NiP-el hozta őket össze a sors, ahol valljuk be, vajmi kevés esélye van a feltörekvő csapatnak.

Megtalálja-e régi formáját az SK Gaming?

Az SK valószínűleg sosem volt még akkora pánikban, mint a WESG csoportból való kiesés után. Több, mint két éve voltak a világ legjobb öt csapata között, így furcsa érzés lehetett nekik folyamatosan lecsúszni arról a bizonyos létráról. A nagy ijedtségben TACO-nak távoznia kellett és végül fűvel-fával összehozták őket, egészen addig, ameddig be nem jelentették, hogy Stewie2k, tehát az előző Major győztese, lesz a csapat új ötödike. 2016 óta először igazolt nem brazil játékost az SK, amivel több évnyi kommunikációt kell valószínűleg portugálról angolra váltani. Emellett pedig Boltz teljesítménye se győzött meg még sokakat, így rengeteg problémával áll szemben az SK, nehezen elvárható tőlük, hogy azonnal nyerjenek egy versenyt egy ilyen hullámvölgy után, de ha van valaki, aki képes rá az minden bizonnyal ők lesznek.

Melyik a legjobb csapat a világon?

A kompetitív CS:GO jelenlegi helyzete talán SPUNJ által volt a legjobban elmagyarázva:

"Elvesztettük a titánjainkat, a legyőzhetetlen már nem létezik. Mindenki elmozdítható. Nincsenek többé esélyesek és esélytelenek. A map pool egy igazi zűrzavar. Pandemonium."

Nyilván, olyan helyzet nincs, hogy nincs egy olyan csapat, aki a legjobb, hiszen a statisztikák és az elért eredmények szerint perpillanat a FaZe az aranyérmes gárda, de a döntőkben elkövetett bakik és szenvedések rányomták a pecsétet a teljesítményükre, aminek az eredményét a V4-en is láthattuk. A Cloud9-ról szinte mindenki tudta, hogy nem fogja tudni hozni azt a teljesítményt, amit egy Major győzelem után elvártunk tőlük és ez be is igazolódott, hiszen Tarik továbbra is jól játszik és meglepően Skadoodle teljesítménye se romlott le nagyon, de FNS-sel még kevésbé érzem top csapatnak a kék-fehéreket.

Az idei év jól teljesítő csapatainak bizonytalansága miatt a mousesports, a fnatic és a Team Liquid is komoly sikereket ért el az elmúlt időszakban. Legfőképpen az egerek, akik nem csak Kijevben, de Budapesten is győzedelmeskedni tudtak igazán nehéz ellenfelek ellen is. De nem csak a legjobb tíz csapat lesz ott a HLTV ranglistájáról, hanem mint említettem komoly szüneteket is tartottak és rengeteg játékosváltás is történt. Vajon végre megtud nyerni egy döntőt a FaZe? Vissza tud térni az SK, most már Stewie-val? Történelmi sikert arathat-e egy gyengébbnek hitt csapat? A legtöbb kérdésre április 22-én valószínűleg választ kapunk, így ne hagyjátok ki a francia DreamHack Masterst!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!