"Csak azzal elégszem meg, ha mi nyerjük meg a tornát" -TACO interjú

A közelgő francia verseny előtt kapta el a HLTV a Liquid legújabb igazolását egy interjúra.

Már csak négy nap van hátra az április 18-án kezdődő DreamHack Marseille-ig, amire mindegyik csapat kényelmesen rákészülhetett és a legjobb tíz gárdát is megtaláljuk majd a versenyen. A tét 250 ezer dollár és az, hogy ki perpillanat a világ legjobb csapata. Az amerikai szcénát a C9, a Renegades, az SK és a Liquid képviseli, utóbbiból nem olyan rég távozott steel, aki nem érezte jól magát, így TACO került a helyére. Pont ezért lett ő az interjú "áldozata", aki mesél arról, hogy miért hagyta el az SK-t, mi történt ebben a kis időben, amikor csapat nélkül volt és arról, hogy milyen egy új közegben helytállni.

Hogy élted meg azt, hogy kidobtak az SK-ból? Megérdemelted szerinted?

"Sosem könnyű lezárni egy ilyen dolgot, főleg úgy, ha ennyit nyertünk. Nem vettem rossz néven, mert már régóta gondolkoztam rajta. A németországi bootcamp során elmondtam a legjobb barátomnak, Coldnak, hogy itt fogom őket hagyni, ha rosszul szereplünk a WESG-en. Amint kikaptunk a BiG-től, azonnal elmondtam a csapattársaimnak, hogy már nincs meg a motivációm, hogy velük játsszak."

Kaliforniában maradtál addig, ameddig át nem kerültél a Liquidhez, ezt hogy élted meg?

"Minden olyan gyorsan történt. A WESG után Kínában maradtam és rengeteget gondolkoztam, hogy mit is szeretnék csinálni. Beszéltem a családommal, a legjobb barátaimmal és mindenki sokat segített. Amint visszatértem Ázsiából már el is döntöttem, hogy az USA-ban szeretnék lakni továbbra is és egy NA csapathoz akarok csatlakozni.

Az ex-csapattársaim megengedték, hogy maradjak a házban egy ideig, amíg átnézem az összes ajánlatot. A Cloud9 és a Liquid között vacilláltam, de az kulcsfontosságú volt, hogy zews a Liquid edzője, így őket választottam. Az alkudozás nagyon őszinte volt és mindkét csapatnál kényelmesen éreztem volna magam, emellett pedig nem próbáltak beleerőszakolni semmibe sem. Amikor a Liquid mellett döntöttem pár napot kellett várjak, míg átbeszélték a kivásárlási áramat."

Mennyire sikerült hozzászokni a többiekhez? Karriered kezdete óta az SK-ban játszottál, hogy megy a váltás?

"Nagyon friss még minden. Négy napja gyakorlok velük, de ami nagyon megnyugtatott, hogy nitr0 kiválóan irányít minket, NAF EliGE és Twistzz pedig remek játékosok, és nagyon könnyű velük játszani. Persze fura Nuke-on praccolni, miután évekig vétóztuk azt a pályát."

Milyen angolul játszani? Sokat szenvedsz azzal, hogy ne portugálul infózd a helyeket? Hogy megy a kommunikáció?

"Nem mondhatom, hogy könnyű, de eddig nem ütköztünk problémába. Néha viszont még mindig hibázok, mert nem vagyok biztos a helyek angol nevében. Amikor egy-egy kör nagyon pörgős és koncentrálnom kell, akkor nehezen megy még az infózás. Viszont nyugodt vagyok, mert a csapatban mindenki próbál nekem segíteni. Azt mondták, hogy ugyanez történt steel-el is, de egy idő után ez a probléma teljesen eltűnt."

Ugyanazt játszod majd a Liquidben, mint az SK-ban? Vagy egy másik TACO-t láthatunk majd a Liquidben?

"CT-ben maradok a szokásosnál, én fogom kezelni a szóló lerakókat. T-ben kicsit variálnunk kellet. Most már nem nekem kell először bemennem majd. Emellett, pedig néha máshol fogok letartani a csapat kedvéért. Három éve ugyanazt csinálom, így jó egy picit változtatni rajta."

Mik az első benyomásaid a csapatról? Volt valami, ami meglepett?

"Mindenki nagyon jól játszik. Lehet, hogy erre addig nem jöttem volna rá, míg nem gyakorlok velük. Sokat tanultam tőlük ebben a pár napban. Egy kis tapasztalattal könnyedén léphetünk még magasabb szintre is és biztos vagyok abban, hogy ebben tudok segíteni."

Hogyan készültök a DreamHack Masters-re?

"Az idő perpillanat a legnagyobb ellenfelünk. Szerencsétlenségünkre, a szerződésem problémái miatt előző héten nem tudtunk gyakorolni, így rám koncentrálnak leginkább és pár hibát is kijavítunk, amit észrevettünk a praccok alatt."

Van valamilyen egyéni vagy csapat célod Marseilleben?

"Egyénileg szeretném megismételni azt a teljesítményt, amit pár versenyen nyújtottam és szeretném helyrehozni az "A" játékomat. Csapatszinten pedig semmi mást nem tudok elfogadni csak, ha győzünk. 100%-osan hiszek benne, hogy meg tudjuk csinálni."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!