Bravúros fordítással lett csoportelső az Origen, továbbjutott bluerzor is!

Bravúros fordítással lett csoportelső az Origen, továbbjutott bluerzor is!

Úgy tűnt, a Kliktech másodjára is megfogja az Origent az EU Masters-ben, hiszen már a Nexut ütötték, ám ekkor az Origen ténylegesen feltámadt!

Lezajlottak az utolsó csoportmérkőzések is az EU Masters-en belül és kiderültek a továbbjutók is. Négy darab négy fős csoport volt összesen, ahonnan darabonként három, tehát összesen 12 csapat jutott tovább. A csoportelsők rögtön a negyeddöntőkbe jutottak, míg a csoportok második és harmadik helyezettjeire még vár egy plusz kör.

Miért küzdenek értünk a sportmárkák dollármilliókkal az e-sportokon keresztül?

damilosK | 18/04/19 08:36Egyre több sportklub és sport márka száll be az e-sportba, na de vajon miért? Ebben a cikkben erre a kérdésre keressük a választ. Ahogyan azt már biztosan mindenki észrevette, a nagy sportcsapatok már egyre bátrabban lépnek be az e-sport világába. Gondoljunk csak a FIFA-ra, a CSGO-ra, vagy akár a League of Legendsre.

A nap legnagyobb hype-ját természetesen az Origen és a Kliktech újabb találkozója kapta, ami ráadásul egy helyosztó meccs volt az első helyért. Az első alkalommal a Kliktech elég egyoldalúan verte el Forg1venéket és ezt szerették volna megismételni. Sokáig úgy tűnt, hogy ez sikerülni fog, mivel az Origen nem játszott tökéletesen, sőt pár száz HP-ra volt attól a Nexus-uk, hogy bedőljön. Aztán jött az a bizonyos feltámadás, amire az egész brandet felépítették újból. Egy base race helyzet alakult ki, de Froggenék jobban reagáltak és az utolsó pillanatban megmentették a bázisukat, majd ezzel a lendülettel be is fejezték a meccset.

Ha kíváncsiak vagytok a teljes meccs legszebb pillanataira, alább megtaláljátok!

Hiába mondják azt sokan, hogy Forg1ven már egy kiégett játékos, az "öreg" görög ADC sztár a Kliktech utáni meccsen közzé tette a sebzés táblázatot is. Csúnyán lefarmolta NikolaSenpai-t, a meccs vége fele már több mint 140 CS-vel vezetett, emellett pedig messze neki volt a legtöbb okozott sebzése is. 

Nekünk magyaroknak azért volt még egy külön érdekeltségünk is a tornán, ez természetesen nem más, mint bluerzor és csapata, a Movistar Riders. A csoportkieső SPG ellen egyöntetű győzelmet arattak ám ezzel a dalnak még nem volt vége. Tegnap még helyosztó meccsek is vártak rájuk, hiszen a Ninjas in Pyjamas is 1-2-ben állt, ahogy az SPG is. Szerencsére bluerzorék felkészülten érkeztek a meccsekre és mind a NiP-et, mind az SPG-t megverték, utóbbit ráadásul egy majdnem tökéletes meccsel, mindössze egy gyilkosságot adtak nekik.


Ezzel együtt pedig véget értek a csoportkörök és kiderült a playoff beosztása is. Bluerzoréknek egy viszonylag egyszerű ág jutott, ahonnan jó esélyük van kijutni. Első körben az Illuminar Gaming lesz az ellenfelük, akik nem éppen remekelnek a tornán eddig, hiába van ott Kikis. Ezt követően akár a volt csapatával, a GamersOriginnel is szembe kerülhet, feltéve, ha megverik a 3-0-ás csoportkört zárt Milleniumot. Velük bluerzor tavaly számtalan alkalommal találkozott már a GamersOrigin színeiben, így valószínűleg jól ismeri őket. Hogy ezt követően mi lesz, azt már nehéz lenne megjósolni, mindenesetre itt a teljes ágrajz.

A torna során az egyes régiókat is összemérték a szervezők, Spanyolország toronymagasan vezet, mögöttük a franciák állnak, a harmadik helyen pedig az Egyesült Királyság.

Izgatottan várjuk, hogy mit hoz még majd ez a torna, mert meglepetésekben és szép megmozdulásokban eddig sem volt hiány, ráadásul a formátum miatt majd minden nemzet megtalálja a neki szimpatikus csapatot. Ez egy kifejezetten jó lépés volt a Riot részéről, hiszen sokkal izgalmasabb, mint egy zártabb Challenger Series.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!