LeBlanc még a Riot szervereit is one-shotolta!

LeBlanc még a Riot szervereit is one-shotolta!

Komolyra fordítva a szót, az éjszaka folyamán ki kellett kapcsolni egy hiba miatt, így a sok LeBlanc mainnek egy ideig nélkülöznie kellett.

Tegnap megjelent a 8.8-as patch és vele együtt a régi-új LeBlanc is még az Assassin rework előtti formájában. Bizonyára sok LeBlanc main járt örömtáncot emiatt, de a boldogságuk nem tarthatott túl sokáig. Történt ugyanis alig fél nappal a bekerülése után, hogy a Riot azonnal ki is kapcsolta.

Ez most komoly? Ryze true damage-et kap?!

A mémek is újra élnek. Újfent reworköt kapott Ryze, valamint a "Better nerf Irelia" rajongói is örülhetnek, mivel Irelia nerfeket kapott! Újabb izgalmas patch érkezett meg hozzánk, ahol számtalan újdonsággal találkozhatunk, úgy mint Ahri, vagy LeBlanc, akik ismét más formát öltöttek.

Viccesnek vicces, de egyben komoly is, hogy úgymond "one-shotolta" a meccseket, valamilyen hiba folytán. Sokan meglepődtek, hogy mi történt, ami miatt ilyen gyorsan ki kellett venni őt a játékból. Riot Maple szerencsére írt erről egy posztot, hogy ne a sötétben tapogatózzunk.

"Sziasztok!

Először is bocsánat, hogy ilyen gyorsan ki kellett kapcsolnunk LeBlanc-ot. :( Úgy tűnik, hogy egyes játékokban LeBlanc annyira megtévesztő volt, hogy a mi szervereinket is rábírta az összeomlásra. Egyelőre keressük a probléma megoldását, hogy minél előbb visszatehessük a játékba.

Ha ez egy egyszerű javítás, akkor még a mai napon vissza fog kerül. Ha valami összetettebb, akkor lehet, hogy holnapig is eltart majd a dolog teszteléssel együtt.

Update #1: 10:41 PST Úgy hisszük sikerült megtalálni a probléma forrását. Van is egy javításunk rá jelenleg, de egyelőre még tovább ásunk, hátha van más is. Még le kell teszteljük a javítást és hasonlók, ezért úgy gondolom, hogy ha valóban csak az a hiba van, amit megtaláltunk, akkor még pár óra kérdése, amíg visszakapcsoljuk.

Update #2: 11:39 PST Elég biztosak vagyunk abba, hogy megtaláltuk a megoldást. Egyelőre még előkészítjük a mikropatch-et, hogy LeBlanc hotfix-et kapjon és visszakerüljön az élő szerverekre. Továbbra is figyelemmel kísérjük majd a viselkedését, hogy tényleg megoldódott-e a probléma, de ennek a leghatékonyabb módja a tesztelésre az, ha visszaadjuk nektek használatra. Pár órán belül szeretnénk kiadni ezt a javítást.

Update #3: 1:58 PST: A játékosok felhívták rá a figyelmünket, hogy még mindig tapasztalják a hibát. Sikerült megtalálni (megint), hogy ezt mi okozhatja. Szeretnénk egy azonnali javítást kiadni hozzá (ez több mint 15 perc lesz).

Update #4: 2:30PST A végső javítást kiadtuk és továbbra is figyeljük majd az esetleges kifagyásokat."

Bámulatos továbbra is, hogy a Riot, ha hibázik is, milyen gyorsan és hatékonyan dolgozik a hiba javításán, akár az éjszaka kellős közepén. Azt valószínűleg mindenki sejti, hogy ehhez nem csak Riot Maple kellett, hanem konkrétan az egész csapat, aki ezekkel foglalkozik, illetve az is dicséretes, hogy nem csak megjavították a hibát, hanem közben végig kommunikáltak a játékosokkal.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!