Megvan az MSI résztvevők nagy része, az SKT most először nem lesz köztük!

Megvan az MSI résztvevők nagy része, az SKT most először nem lesz köztük!

Összesen 14 csapat fogja képviselni a 14 különálló régiót, amiből még több bajnokra várunk. Egyes régióknak még lesz egy-két körük, hogy ténylegesen bejussanak a fő eseményre.

Május elején kezdetét veszi a 2018-as év MSI-je, vagyis a Mid Season Invitational. Ezt akár egy mini VB-nek is lehetne nevezni, mert bár a tét nem éppen akkora, sőt, mégis minden régió képviseli magát egy-egy csapattal. Mivel összesen 14 csapat lesz és már tavaly megszokhattuk a két lépcsős rendszert, így ettől idén sem tekint el a Riot Games. 

Bravúros fordítással lett csoportelső az Origen, továbbjutott bluerzor is!

Aioween | 18/04/19 10:29Úgy tűnt, a Kliktech másodjára is megfogja az Origent az EU Masters-ben, hiszen már a Nexut ütötték, ám ekkor az Origen ténylegesen feltámadt! Lezajlottak az utolsó csoportmérkőzések is az EU Masters-en belül és kiderültek a továbbjutók is. Négy darab négy fős csoport volt összesen, ahonnan darabonként három, tehát összesen 12 csapat jutott tovább.

A fő eseményt, a VB-hez hasonlóan egy Play-In stage fogja megelőzni, ahol a kisebb, újabb, kevésbé fajsúlyos régiók fognak megküzdeni egymással azért a pár extra helyért, hogy bekerüljenek a "nagyok" közé. Az MSI első szakaszát a berlini EU LCS stúdiójában fogják tartani, míg az elődöntőket és a döntőket a Le Zénith-ben, Párizsban. Ez egyébként ugyanaz a hely, ahol 2014-ben az All-Star gálát is megtartották, még a régi URF-fal együtt. Régi szép idők...

Minden egyes régiónak a győztese fog részt venni ezen a megmérettetésen. Nézzük kik fognak részt venni a Play-In fázis első körében. A formátum Bo1 lesz oda-vissza csoportkörökkel, mindkét csoport első helyezettje mehet majd tovább a következő körbe. A résztvevő csapatok pedig:

  • CBLOL (Brazília): KaBuM! e-Sports
  • LCL (CIS): Gambit Esports
  • LJL (Japán): PENTAGRAM
  • LLN (Latin-Amerika északi része): itt még nincs bajnok
  • CLS (Latin-Amerika déli része): Kaos Latin Gamers
  • OPL (Óceánia) Dire Wolves
  • GPL (Dél-Kelet Ázsia) Ascension Gaming
  • TCL (Törökország): itt még nincs bajnok

Tehát az itt felsorolt nyolc csapatból fog majd továbbjutni kettő, hogy megküzdjenek a második körben. Itt már Bo5-ös rendszer lesz, a két előző nyertest pedig összesorsolják egy csapattal. Aki itt nyerni tud, az bejut a főeseményre a nagy régiók közé. Akik már biztosan ott lesznek a második körben:

  • LMS (tajvani régió): itt még nincs bajnok
  • VCS (Vietnam): EVOS Esports

Ezt követően kezdődik el az MSI tényeleges főeseménye. Itt megint oda-vissza mérkőzések lesznek Bo1-es rendszerben. A top 4 csapat jut tovább a rájátszásba, ahol már egyenes kieséses Bo5 rendszer lesz. A négy nagy régió képviseletében pedig a következő csapatokat láthatjuk biztosan:

  • LPL (Kína): itt még nincs bajnok
  • EU LCS (Európa): Fnatic
  • NA LCS (Észak-Amerika): Team Liquid
  • LCK (Korea): Kingzone DragonX

Amióta létezik az MSI, eddig minden alkalommal képviselte Koreat SKT T1, ám idén először nem fogják. Ráadásul nem is a döntőben kaptak ki, hanem pár körrel előtte a kT Rolstertől 3-1, akik ráadásul még sosem verték meg az SKT Bo5-ös rendszerben, amióta létezik a két szervezet. A dolog pikantériáját az adja, hogy a tavalyi világbajnok KSV (akkor még Samsung Galaxy néven futottak - szerk.) szintén nem lesz ott, helyettük a tavaly Longzhukét ismert gárda képviseli majd az egyik legerősebb régiót.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.