A Hearthstone megoldatlan rejtélyei - tegnap Ben Brode mesélt nekünk

A Hearthstone megoldatlan rejtélyei - tegnap Ben Brode mesélt nekünk

Volt olyan lap, ami a feje tetejére állította a játékteret, a fejlesztők egyszerre mindig három kiegészítőn dolgoznak, nem várt kombók a játékosoktól és még sok érdekesség a kulisszák mögül.

A Hearhtstone ma a világ legnépszerűbb virtuális, gyűjtögetős kártyajátéka. A Blizzard szerverein több tízmillió játékos gyűri nap, mint nap a párbajokat, hogy előrébb jusson a ranglétrán vagy egyszerűen azért, hogy jól szórakozzon. Persze a fejlesztők az elején nem hitték, hogy a játék ilyen népszerűségnek örvend majd és csak egy 'maroknyi' csapat dolgozott rajta anno. Persze az évek során az egész fejlődött és növekedett, ma pedig az egész szinte megállíthatatlannak tűnik. Nemrég az Arc Technica csapata kapta el a játék 'atyját' egy rövid interjúra, ahol olyan kérdéseket feszegettek, amik eddig nem nagyon merültek föl.

A legelvetemültebb lapötletek

Ebből sok volt, de igazán három van, ami kiemelkedik. Kezdésnek ott az Auto-Pecker 4000, ami beütött volna 1 sebet arra, aki ráviszi az egeret. Ez azért nem valósult meg, mert féltek attól, hogy valaki ír valami csalást, amivel átveszi az ellenfél egerének irányítását és akkor ott lehetnek gondok. Ott volt a World Flipper, ami gyakorlatilag megfordította a pályát. Végül pedig a Devouring Ooze, ami minden elvesztett játék után kapott volna +1/+1 - et. Vicces lehetett volna, de nem túl fair.

A következő kiegészítők

A Witchwood egy hete megérkezett, ez viszont nem azt jelenti, hogy mindenki elmegy picit nyaralni. Mint kiderült, a nyári újdonság már majdnem kész, épp a balanszolási fázisban van, a téli csomagnál éppen a kártyákat tervezik és készítik, míg a jövő évi kiegészítőnek éppen most folyik az ötletelési fázisa. Van egy olyan érzésem, hogy a fejlesztők igencsak hosszú távra terveznek a játékkal.

Előre nem látott kombók

A Team 5 csapata nagyon sok tesztelőt alkalmaz, akik heteket/hónapokat töltenek azzal, hogy minden rejtett részletét felfedezzék a játéknak. De még így is vannak olyan manőverek, amiket nem vesznek észre. Ilyen volt a Togwaggle kombó is, mikor elvettük az ellenfél pakliját, kiment az Explore Un'Goro, majd mikor az ellenfél kifizette a váltságdíjat, akkor egy Geist elpusztította az ellenfél pakliját és persze reményeit is.

A Hall of Fame kérdése

A Mamut évében igencsak ikonikus lapok mentek nyugdíjba, viszont idén az impakt nem volt akkora. Persze az Ice Block és a Coldlight Oracle hiánya megöl pár archetípust, de nem voltak olyan népszerűek, mint Ragnaros vagy Sylvanas. A trend pedig vélhetően folytatódik majd. Brode elmondta, hogy egyre kevesebb lap kerül majd ki a Classic/Basic szettből. Sőt vélhetően kerülnek majd be is lapok, kezdésnek a Mage-hez. Az viszont már szomorúbb hír, hogy erre a címre eddig a legesélyesebb lap a Shatter, ami borzalmas.

Többet vártak tőle

Van olyan is, amikor a csapat többet vár egy kártyától. Ez volt a Rogue DK esetében is, hiszen a kártya nagyszerű defenzív mechanikával rendelkezik és utána hihetetlen értéket rejt a passzív hősképesség miatt. De ezek szerint ez, nem jött be.

A videóban még több kérdés is elhangzik, viszont a legtöbb ilyenről már írtunk vagy végletekig ismertek. Persze, ha valakit érdekel, akkor itt a teljes cikk.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!