A török választások betehetnek az isztambuli BLAST Pro-nak

A török választások betehetnek az isztambuli BLAST Pro-nak

A szervezők keresik a megoldást, de már az sem biztos, hogy megrendezik júniusban a BLAST Pro Series következő állomását.

A tegnapi napon Törökország elnöke, Recep Tayyip Erdoğan kiírta a következő parlamenti és elnöki választásokat, melyek június 24-én, egy évvel az eredetileg tervezet dátumtól hamarabb lesznek. Nyilvánvalóan nem lenne ez érdekes a számunkra, ha nem lenne e-sport vonatkozása a dolognak, de sajnos van. A BLAST Pro Series-t szervező RFRSH Entertainment ugyanis kénytelen volt reagálni az esetre, miután az isztambuli rendezvényük pontosan azon a hétvégén lesz.

A cég tájékoztatása alapján még nem tiszta, hogy mi lesz a verseny sorsa. Jelenleg azon dolgoznak, hogy kitaláljanak valamilyen megoldást és ne maradjon el a BLAST Pro. Hozzátették, hogy mindenképp "el akarjuk hozni a világszínvonalú Counter-Strike-ot és a legérdekesebb, legszórakoztatóbb e-sport eseményt Isztambulba". Az eset azonban csak tovább rontja a helyzetüket, hiszen korábban már meg kellett változtatniuk az időpontot, hogy ne ütközzön a török egyetemek fontos vizsga időpontjaival. Szűkül a mozgásterük az idő haladtával, így jó kérdés, hogy milyen megoldások vannak előttük.

Lehet, hogy ismét találnak új időpontot, esetleg másik helyszínt választanak, de benne van a pakliban, hogy szimplán elmarad az egész. Már csak azért is lehet egy opció ez, mert a csapatok elígérkeztek több versenyre is, ami abban az időszakban lesz: két héttel előtte az ECS döntők, utána az ESL ONE Belo Horizonte lesz, ha pedig júliusra csúszna, akkor az ESL One Köln és az ELEAGUE Premier közé kell besuvasztani a BLAST Pro-t, ahol egyetlen szabad hétvége van erre most. Augusztus a legkevésbé sem lehetőség, hiszen ekkor hivatalos szünetet tartanak a profik az érdekvédelmi szervezetek tervei alapján. A RFRSH azt ígérte, hogy amint tudnak, tájékoztatják a rajongókat a fejleményekről.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!