15 év után Ben Brode otthagyja a Blizzardot - A teljes történet

15 év után Ben Brode otthagyja a Blizzardot - A teljes történet

A Hearthstone atyja, a rap isten, a mémek örök szereplője, most úgy döntött, hogy feláll abból a bizonyos székből. Egy szívhez szóló bejegyzésben köszönt el a közösségtől.

Egy ikonikus nevetés, egy még jellemzőbb szakáll és a folyamatos szenvedély volt, ami mindig is jellemezte Ben Brode-ot, aki 15 évvel ezelőtt, ha minden igaz, akkor tesztelőként kezdte meg a munkáját a Blizzard kötelékein belül. Onnan küzdötte fel magát a vállalati ranglétrán, hogy pár évvel ezelőtt egy olyan projekt élére kerüljön, mint a Hearthstone. Azóta a kártyajáték, a világ legnépszerűbb TCG-je lett és ki lehet jelenteni, hogy a hasonló kezdeményezések meg sem közelítették ezt. Most viszont egy korszak ér véget, mivel az állandóan vidám Brode bejelentette, hogy a Witchwood volt az utolsó kiegészítő, ami az ő vezényletével készült el. Erről egy hosszabb fórumbejegyzésben értesítette a közösséget:

"Barátaimnak, kollégáimnak és a Hearthstone közösségnek,

Miután 15 évet dolgoztam a Blizzard-nál, azon belül is majdnem 10 évig a Hearthstone csapatában, egy nagyon fontos döntést hoztam meg most, hogy más vizekre evezzek.

Ezt nagyon nehéz volt most leírni.

20 éves voltam, amikor kezdtem és akkor a titulusom "Éjszakai játék tesztelő" voltam.

Azóta a Blizzardtól csak jó dolgokat kaptam. Kommentátorkodhattam e-sport versenyeken, bejelentettem a BlizzConon, rock bandákban játszottam, rap számokat írtam, és nagyszerű emberekkel dolgozhattam. Viszont a legnagyobb lehetőséget 2008-ban kaptam meg, amikor csatlakoztam a Team 5-hoz, a Hearthstone csapathoz.

Büszke vagyok a Hearthstone-ra. Szerintem nyomot hagytunk az iparágban. Vannak emberek, akik azt mondták nekem, hogy a Hearthstone közelebb hozta a családjukat vagy közeli barátaikat ismerték meg különböző Fireside Gathering eseményeken. Ezen kívül vannak olyanok is, akik azt mesélték, hogy a játék arra sarkalta őket, hogy saját maguk is játékfejlesztővé váljanak. Ez egy nagyszerű érzés, hogy ilyen dolgok történtek körülöttem és az egész nagyon megindító is egyben.

Persze lehetek büszke a Hearthstonre, de akikre igazán büszkének kell lennem, azok a kollégáim.

Még egy ilyen csapat, mint a Hearthstone fejlesztői, nincsenek a világon. Az utóbbi 10 évben jöttek-mentek az emberek, de a csapat lelke mindig megmaradt. Mindig is tudtuk, hogy a legfontosabb termékünk nem a játék volt, hanem maga a csapat. Egy nagyszerű csapat, nagyszerű dolgokra képes, és szerintem a Hearthstone csapata a legjobb. Az egész munka egy szenvedély volt nekünk. Hiszen minden nap úgy jöttünk be, hogy azon dolgoztunk, amit szerttünk és mindennap azon dolgoztunk, hogy a játék egyre jobb legyen.

Folyamatosan figyeltük a fórumokat és olyan lehetőségeket kerestünk, amivel jobbá tehetjük a játékot magát. Imádtam a butácska mémeket, a szenvedélyes vitákat, sőt még azt is, amikor a közösség minket tett felelőssé, ha valami nem volt jó. Megpróbálunk folyamatosan aktívan ott lenni a közösségi hálókon és azt hiszem, hogy ezt a mentalitás már mások is átvették tőlünk. Számomra nagyszerű volt látni, hogy a csapat ezen a téren is fejlődik folyamatosan. Én pedig személy szerint az utóbbi években erre koncentráltam főleg, ami miatt a fejlesztés háttérbe szorult.

Ezen kívül azt hiszem egy kicsit túlságosan is rám irányult a figyelem és sokszor nem esett arról szó, hogy több mint 80 ember dolgoztt mögöttem és igazából ők tervezik a kártyákat, az eseményeket, a küldetéseket és minden mást. Biztos vagyok benne, hogy a játék jó kezekben van, sőt izgatottan várom, hogy a fejlesztők új generációja merre viszi a játékot.

Én most az életem azon szakaszában vagyok, hogy megléphetek egy nagyon rizikós manővert, ami miatt izgatott, szétesett és egy kicsit ijedt vagyok. Egy új céget indítok el. Valószínűleg játékokat fogunk készíteni, de még semmi nincs kőbe vésve. Már nagyon várom, hogy tervezhessek, programozhassak és alkothassak újra. Mondjuk a benti Starbucks hiányozni fog az biztos.

Köszönöm a lehetőséget a Blizzardnak és azt is, hogy lehetőséget adtak a Hearthstone-nak. Már nagyon várom, hogy mi lesz a következő lépés.-

A közösségnek pedig azt üzenem, hogy hiányozni fogtok ti és a közös nevetések is. Köszönöm, hogy ilyen nagyszerűvé tettétek a Hearthstone-t számomra. Minden pillanatát élveztem.

Minden jót,

Ben Brode"

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!