Kiesett az SK, hozta a kötelezőt a FaZe - DreamHack Masters Marseille

Kiesett az SK, hozta a kötelezőt a FaZe - DreamHack Masters Marseille

A NiP és a Cloud9 is hibátlan a versenyen.

A DreamHack második és harmadik napján is rengeteg meglepetésnek lehettünk szemtanúi. A tegnapi nap még bőven a csoportmeccsek mentek, ma azonban már csak a kiesés elkerüléséért játszottak az ötösök.

A 3. napot a hazai EnVyUs és az európai szupercsapat, a FaZe összecsapása indította. Train első félideje teljesen kiegyensúlyozott volt, egyik csapatnak sem sikerült jelentős előnyt kiharcolnia. 8:5-nél a FaZe még hatalmas szerencséjükre vissza tudott kapaszkodni, így csak 8:7 arányban vesztették el a játékrészt. A terror oldalon játszó franciák egy jó pisztolykörrel ki tudták alakítani a +3 körös előnyt, majd fegyverekkel is jobbnak bizonyultak. Egészen 13:7-ig mentek hAdji vezényletével, amikor is az európai mix kimutatta a foga fehérjét és a vonatos pályán nyerni tudott 16:14-re.

A franciákat nagyon megtörte az első pálya elvesztése, Overpass-on különösebb ellenállást nem mutattak a FaZe-zel szemben. Végig NiKoék akarata érvényesült, egy 12:3-mas félidő után 16:3-ra behúzták a pályát és továbbjutottak a rájátszásba.

A második mérkőzésen az SK és a mousesports küzdelmét nézhettük végig. Az SK a saját pályáján, Cache-en elsőre egy hatalmas zakót kapott, összesen két kört tudtak kiszenvedni, amiből az egyik a nyitó pisztolykör volt. A második játékrészben tovább növelték ropzék az előnyüket egészen 15:2-ig, ott mégis elkapta a fonalat a brazil-amerikai ötös és zsinórban nyolc kört nyert, itt azonban oskarék megállították őket. Mirage is hasonlóan egyoldalúan kezdődött: itt is 13:2-re nyerte az első félidőt az európai csapat, a térfélcsere után azonban nem jött nagyobb comeback az SK-tól, így egy könnyű győzelmet arattak 16:6-ra, ezzel pedig kvalifikálták magukat a playoffba, míg az SK repülhet haza.

Tegnap nagy meglepetést okozott a Cloud9 azzal, hogy megverték a FaZe-t 2:0-ra. Overpass-on 16:13-ra, míg Mirage-on 16:14-re tudott nyerni a csapat FNS-szel. Ezt még NiKo sem tudta megakadályozni, aki a két pályán 55 frag mellett csak 40 alkalommal halt meg. Úgy látszik, hogy a tegnap az nem az európai mixek napja volt, hiszen a mousesports is kikapott az eddig gyengélkedő NiP-től. Az első mapet, Nuke-ot ugyan magabiztosan nyerték, Overpass-on és Trainen viszont elvéreztek, ami a svédek sikerét hozta 16:10 és 16:11 arányban.

A fnatic és Na`Vi összecsapásán s1mple kiváló játékával 16:7-re nyerte az ukrán ötös a saját pályáját, ahogy a fnatic is a magáét. A mindent eldöntő Overpass nagyon kiélezettre sikeredett, végül azonban Zeus-ék örülhettek, 16:14-re nyerni tudtak. A záró, Liquid - Astralis rangadón Mirage-on az amerikai-kanadai ötös egy hajszállal, de nyerni tudott, Overpass-on és Cache-en azonban szabályosan bedarálta őket a dán ötös, mindössze 3-3 kört adtak nekik.

A küzdelmek még ma is folytatódnak, jelenleg épp a Renegades és a fnatic játszik, míg este 7-től a Gambit és a Liquid lép szerverrre.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!