A Valve meglépte az egyetlen logikus lépést - a Dust2 megérkezett Cobble helyére

A Valve meglépte az egyetlen logikus lépést - a Dust2 megérkezett Cobble helyére

Végre Dust II visszatér a map poolba és hatalmas szerencsére a rozoga Cobble-t váltotta.

Végre megérkezett a sokak által emlegetett komolyabb CS:GO frissítés, ami leginkább D2 és Cobble cseréjéről szól, de nem árt megemlíteni azt is, hogy Nuke bekerült a Wingman módba és ezzel együtt tesztelnek is néhány dolgot, ami előfordulhat, hogy bekerül a teljes pályára is. Részben eltüntették toxicot:

A Vents-ből pedig mostantól nem lehet beugorni a lerakóra.

Természetesen ezek elég drasztikus változtatások, így nem biztos, hogy bekerülnek, de a Valve várja a visszajelzéseket.

Térjünk is rá arra viszont arra, hogy miért Cobble került ki és miért ez volt a legokosabb döntés a Valve részéről. Cobblestone mellett Mirage és Cache állt a rework szélén, de előbbire szinte senki sem számított hiszen nem csak a profiknak, de az átlag játékosoknak is az egyik össznépi kedvence, így a saját sírját ásta volna ki a Valve, ha kiszedik a pályát. Cache-re már egy picit több esély volt, de az egyetlen dolog, ami a kivétele mellett szólt az az volt, hogy Cobble-nek bent kell maradnia a dropok miatt. Szerencsére nem volt annyira pénzéhes a fejlesztő gárda, hogy üzleti séma alapján dobjanak ki pályát, így a legnehezebben játszható és a droppon kívül minimális nézői élményt adó Cobble került ki.

Régóta panaszkodtak már csapatok, hogy teljesen egydimenziós a pálya és nem igazán lehet rajta élvezni a játékot. Persze jó pár profi gárda erősen begyakorolta, így egyből elindult a hiszti a ma reggeli frissítés után, pedig mindenkinek be kell ismerni, hogy az ésszerű választás Cobble vagy Nuke lett volna, de mivel az utóbbit nemrég alakították át, így egyértelmű volt, hogy nem akarják megint kivenni. Összességében ezúttal a Valve kiváló munkát végzett és az elkövetkező egy évben újra láthatjuk a vérre menő Dust2 csatákat MM-eken és a profiknál is. Nem maradt más hátra, minthogy üdvözöljük D2-t és egy kicsit búcsúzzunk el a komoly wellnessre szoruló Cobble-től.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!