HSReplay metajelentés: A mrglglglgl visszavág

HSReplay metajelentés: A mrglglglgl visszavág

Az oldal legfrissebb statisztikái alapján a Murloc Paladin ismét megjelent és senkinek sem kegyelmez. 

A The Witchwood kiegészítő megjelenése és a Standard rotáció új paklikat hoztak a játékba, amik az elmúlt 10 nap során folyamatosan versengtek a minél jobb győzelmi arányokért és a játékosok kegyeiért. Attól függetlenül, hogy a meta jelenleg még nagyon illékony, a HSReplay oldala pár nappal ezelőtt már közzé is tette statisztikáját, melyben a kasztok népszerűségi arányát, illetve a legjobban teljesítő paklikat mutatták be. Ha lemaradtatok volna a metajelentésről, az alábbi cikkünkből tudjátok pótolni.

Az első lépések - Megérkezett a HSreplay első Witchwood metajelentése

Ben | 18/04/19 15:40A vsData után szabadon, most a HSreplay is metajelentési sorozatba kezdett. Az egyértelmű Paladin és Warlock paklik mellett, kezdd előkerülni a Rogue. A mai napon érünk oda, hogy a Witchwood 1 hetes lesz. Ilyenkor még pontos következtetéseket nem lehet levonni arról, hogy melyik deck a legjobb vagy melyik lap határozza meg a metát.

Az oldal most egy friss metajelentéssel készült a játékosbázis számára, amiből igencsak érdekes dolgok derülnek ki a folyamatosan változó ladder viszonyokról. Vágjunk is bele!

Kasztok közötti verseny

Az első három helyen nem történt változás az elmúlt néhány napban: a Paladin továbbra is vezet, mögötte két százalékkal majdnem holtversenyben pedig a Warlock és a Druid. A dobogó mögött viszont érdekes változások mentek végbe, a Priest ugyanis két helyet esett vissza, a Rogue pedig előugrott a negyedik helyre, ráadásul a Mage is javított egy pozíciót. A lista utolsó triójánál nem történt változás a helyezések, csupán a százalékok tekintetében, mivel a Warrior, a Hunter és a Shaman győzelmi arányai csökkenőben vannak. 

Népszerűségi lista

A népszerűségi listában viszont már nagyobb változások mentek végbe: a Druid több mint 5%-os erősödése nagyon is figyelemre méltó. A Warlock megőrizte a második helyét, a Paladin népszerűsége pedig ugyan nőtt, mégis veszített két helyezést csupán pár nap alatt. Nem lehet elmenni a Rogue 2.5%-os növekedése mellett sem, a legnagyobb vesztes pedig a Hunter, mivel 3.9%-kal kevesebbszer van jelen a meccseken, mint az előző jelentésben. 

A legjobban teljesítő paklik

Akárcsak az első jelentésben, a készítők most is egy minimum 1000 meccses mintából vették az adataikat, éppen ezért vegyétek figyelembe, hogy a számok nem feltétlenül egyeznek meg más oldalak, mint például a metastats.net statisztikáival. 

1. Even Paladin (62.5%)

Kód:AAECAZ8FBrnBAsLOArfnAvbsAs30Auv3Agz7AdwD8gX0Bc8GigevB9kHsQiWCdnHAvjSAgA=

Az Even Paladin legfrissebb verziója nagyban különbözik a néhány napja bemutatott Sea Giant-es verziótól. Az Acidic Swamp Ooze hozzáadása a listához a Cube/Control Warlock listák ellen nyújt hatalmas segítséget, a Glass Knight pedig remek szinergiát alkot a Truesilver Champion-nel. Mindemellett kikerült a két Call to Arms és a Crystal Lion-ok is, viszont két Equality, illetve Consecration is helyet kapott benne, megbolondítva ráadásul egy Lich Kinggel is. 

2. Spiteful Druid (59.3%)

Kód:AAECAZICBq8EysMCws4CmdMCnOIC0OcCDN4F8gWXwQLrwgKbywLKywKHzgKR0ALR4QL55gLX6wKL7gIA

A Spiteful Druid tulajdonképpen csak annyit változott az elmúlt néhány napban, hogy a Dire Mole kikerült, helyére pedig plusz egy Cobalt Scalebane érkezett. A pakli győzelmi aránya ugyan esett körülbelül másfél százaléknyit, továbbra is a második legjobban teljesítő összeállítások közt szerepel az oldal felmérése alapján, épphogy megelőzve a frissen belépő Murloc Paladint.

3. Murloc Paladin (58.8%)

Kód:AAECAZ8FBsUD8gWvB7nBAoPHAtHhAgzbA6cFpwixCLPBAp3CArHCArjHAuPLAvjSAtblAt6CAwA=

Régi-új ismerősként megérkezett a Murloc Paladin legújabb verziója is, ami úgy tűnik, összeszedte magát a Vilefin Inquisitor és a Rallying Blade nyugdíjba vonulását követően. Az új pakli érdekes módon a Nightmare Amalgamokkal, egy Fungalmacerrel, továbbá a Silver Hand Recruit szinergiákkal erősít, ami a statisztikák alapján közel 59%-os győzelmi rátához segítette hozzá a paklit. 

4. Odd Warrior (57.7%)

Kód:AAECAQcM0AKTBN4FqgaQB/kM0cMC08UCoscCz8cCze8CnvgCCUuiAqIE/AT/B5vCAsrnArrsAp3wAgA=

Sokan úgy voltak vele (köztük én is), hogy Baku the Mooneater végre valahára elhozhatja majd a Quest Warrior idejét. Érdekes módon azonban az Odd Warrior kiválóan megvan a küldetés nélkül is és a lista nem a tauntokra, hanem a pást feletti full kontrollra fókuszál. Van itt kérem minden, amiből értéket lehet kinyerni, Elise-től kezdve a Direhorn Hatchling-en át egészen Baron Geddon-ig. A védelemről a felbuffolt hősképesség, továbbá az olyan kiváló leszedő spellek gondoskodnak, mint a Brawl és Reckless Fury, de ott van még a Gorehowl, továbbá a Whirlwind és King Mosh pusztító kombinációja is. 

5. Quest Rogue (57.3%)

Kód:AAECAaIHBIbCAoDTAs/hAsPqAg3EAZwC7QKfA4gFmwXUBYYJl8EC/MECx9MC2+MC9uwCAA==

A tavaly bevezetett nerf után a játékosbázis úgy volt vele, hogy lehet temetni a Quest Rogue-ot, ráadásul a rotáció miatt el kellett búcsúznia egy bouncer-től, azaz a Gadgetzan Ferryman-től is. Meglepő módon azonban a pakli most visszatérőben van és a legújabb verzió 57% körül teljesít a ladderen. A küldetés befejezését most Sonya Shadowdancer és Zola the Gorgon segíti elő, 

Matchupok

Paklik népszerűségi listája

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!