s1mple ötösre vizsgázott sportszerűségből Marseille-ben

s1mple ötösre vizsgázott sportszerűségből Marseille-ben

A döntő alatt vette észre a furcsa tükröződést a fülke üvegén, azonnal szólt az adminoknak érte.

Az Astralis tegnap este megverte a Na'Vi-t a DreamHack Masters Marseille döntőjében. Aleksandr "s1mple" Kostyliev ennek ellenére is elhódította a HLTV MVP díját a tornán mutatott elképesztő teljesítményének hála, de ha osztottak volna sportszerűségért is valamit, valószínűleg az is nála köt ki.

A második pálya alatt történt ugyanis, hogy miután meghalt az egyik körben, a mellette ülő Ioann "Edward" Sukhariev monitorján követte az eseményeket. Igen ám, de amikor odafordult, látott valami furcsaságot a fülke üvegén, betükröződött a színpadon látható térkép és a dánok pénzstatisztikája! Állítása szerint elég jól kivehető volt a mozgásuk is, ezért azonnal szólt az Astralis játékosainak és az adminoknak is chaten a problémáról. Elmondása szerint nem érezte helyesnek, hogy igazságtalan előnyt szerezhetne ezáltal, ha pedig megnyernék a döntőt, akkor bűntudata lenne emiatt.

A fenti videóban az egyik kommentátor, Henry "HenryG" Greer mondja el, hogy mi történt, illetve jól látható, hogy a színpad két oldalán ott vannak a térképek, valószínűleg ezt láthatta tükröződni. A problémát nagyon gyorsan orvosolták egyébként, szponzorlogókat tettek a két kijelzőre és így folytatódhatott a mérkőzés. A Na'Vi ugyan nem nyerte meg sem a pályát, sem a meccset, de s1mple-nek kijár a tisztelet, amiért egy percre sem kísértette meg az eset és sportszerűen járt el inkább.

Nyitókép: HLTV

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!