Lepd meg az ellenfeled - Érdekes tech lapok a Spiteful Druid deckben

Lepd meg az ellenfeled - Érdekes tech lapok a Spiteful Druid deckben

Ha szeretnéd felvenni a versenyt az Aggro paklikkal is, akkor a Spiteful Druid jó megoldás lehet neked!

A Witchwood megjelenését követően szinte mindent mondhatunk már a játékra, kivéve azt, hogy unalmas, lapos lenne. A jó "öreg" Cube Warlock-on kívül rengeteg új, igen erős paklitípussal gazdagodtunk, amelyek rendszerében előkelő helyet foglal el az Odd/Even Paladin, de gondolhatunk akár az Odd Hunter-re is.

A Spiteful Druid ezekkel a deck-ekkel ellentétben már a Kobolds & Catacombs megjelenése óta várja azt, hogy végre a rivaldafénybe kerülhessen. Most pedig úgy tűnik, hogy ez végre be is teljesedik, hiszen a rotációt követően nem veszített sok fontos lapot, így a játékosok komfort pick-jévé vállt az elmúlt pár hét leforgása alatt. De nem is húznám tovább az időt, nézzük meg, hogy melyek a deck-ből is nélkülözhetetlen lapok, amik a Spiteful Druid-ot ilyen kedveltté teszik a játékosok körében

1. PAKLI KÓDJA: 
AAECAZICCK8EkAfCzgKZ0wKc4gLQ5wKb8ALF8wIL3gXyBZfBAuvCApvLAsrLAofOAvnmAtfrAovuApDvAgA=
2. PAKLI KÓDJA: 
AAECAZICCK8E3gXKwwKZ0wKC4gKc4gLQ5wL96gIL8gWXwQLrwgKbywLKywKHzgKR0ALR4QL55gLX6wKL7gIA
3. PAKLI KÓDJA:
AAECAZICCK8E3gXKwwKZ0wKC4gKc4gLQ5wLD6gIL8gWXwQLrwgKbywLKywKHzgKR0ALR4QL55gLX6wKL7gIA
4. PAKLI KÓDJA:
AAECAZICBroE8gXTxQLCzgKZ0wKc4gIM3gXrwgLKwwKbywLKywKHzgKL5QL55gLQ5wLX6wKQ7wLy8QIA

Ahogy az látható, több módon is felépíthetjük a paklit és a tech lapokat aszerint váltogathatjuk, hogy mégis mi ellen akarunk jól szerepelni. De ugorjunk is neki, hogy a különböző választások mire is jók.

Swift Messenger

Igaz, hogy nem ez a leányzó a legérdekesebb kártya az új kiegészítőben, mégis jól működik a Spiteful Druid-ban, könnyedén be tudja tölteni az esetleges lyukakat. Ha közelről megnézitek a listát, akkor láthatjátok, hogy ez a Druid csupán két Ultimate Infestiation-al játszik, így muszáj volt olyan miniont is találni, aki könnyedén meg tudja tisztítani a pástot, egy esetleges invázió idején. A Rush-al rendelkező lényeket, pedig pont erre a célra találták ki.

Ha már a paklidban megtalálható a Messenger, érdemes elgondolkodni Countess Ashmore-on is, közöttük ugyanis nagyon jó a szinergia. A Greedy Sprite, Rotten Applebaum és más Deathrattle kártyák is tovább erősíthetik ezt.

Mindbreaker

Végre elérkezett a megfelelő pillanat: a Mindbreaker-el is megismerkedhetünk. A Knights of the Frozen Throne megjelenését követően, ha ez a kártya szóba került, a legtöbb játékos csak a fejét vakarászta. Nem tudtuk elképzelni, hogy mire is lesz jó, egészen idáig. A páros és páratlan manára épülő paklik azonban bebizonyították, hogy jó az a Mindbreaker a deck-edbe. A felfejlesztett hősképességek elsütését megakadályozni nem rossz.

Zola the Gorgon

Elképzelted már, hogy milyen lenne 3 Spiteful Summoner-el játszani? Meggyőzött a kép ugye? Zola ereje azonban közel sem itt merül ki. Rengeteg jó kártya található meg a paklidba, amiből jól jöhet egy harmadik példány is. 

Tinkmaster Overspark

Megszorongat a Taunt Druid? Többé már nem! A Tinkmaster megjelenése óta valószínűleg erre a pillanatra várt. Az ellenfeled nem sokat tud majd csinálni egy 1/1-es mókussal vagy egy Devilsaur-al, legalábbis kevesebbet, mint azt eredetileg a Taunt minionjával tervezte. A végén pedig az is előfordulhat, hogy Hadronox-nak is búcsút kell intenie. A lap már alapból is eléri a célját, hiszen bedob az ellenfél temetőjébe egy Beast-et, az már mindegy, hogy egy Devilsaurt vagy egy mókust. Ez pedig azt jelenti, hogy a Witching Hour már 50-50, hogy a pókot vagy ezt hozza vissza. Ha pedig sikerül magát Hadronoxot átváltoztatni, akkor kábé zsebben a meccs.

Void Ripper

Nem vártátok volna ezt a lapot ugye? Mentségünkre szóljon hogy, a kártya mostanában sokkal többre szolgált, mint egyszerű meme, legalábbis a megfelelő pakliban. Ha sikeresen összeszedsz pár magas életerővel rendelkező miniont, akkor akár csodákat is tud tenni. A példa ugyanis azt mutatja, hogy általában ezek a lények az ellenfél számára nem jelentenek elsődleges prioritást, ha a leszedésről van szó. Ilyenek a Crypt Lord, a Grand Archivist, az Ultrasaur és még folytathatnánk a sort. A Spiteful Druid néha pont az utolsó sebzések kiosztásánál szenved sokat a Void Ripper azonban ezt a problémát próbálja megoldani. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!