Rengeteg játékost vesztett az elmúlt hónapban a CS:GO

Rengeteg játékost vesztett az elmúlt hónapban a CS:GO

Sokan megint kongatják a vészharangokat, de mi inkább utánajártunk, hogy ez miért történhetett.

Sajnos ezúttal is arról kelt hírt adnunk, hogy a játékosbázis komoly ütemmel csökken az elmúlt hónapban, de szerencsére ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy haldoklik a játék, hiszen már régóta ez történik mégis meg tudja tartani azt a magot, ami már évek óta játszik. A statisztikákat viszont nem söpörhetjük a szőnyeg alá, így érdemes megnézni, hogy miért is történt most az elmúlt harminc napban egy hirtelen csökkenés, ami egészen pontosan 14,65%-ot jelent és kicsit több, mint 50 ezer játékost.

VAC hullám

Az elmúlt 24 órában rengeteg accountot bannolt ki a VAC. Legfőképpen azokét, akik használták az elmúlt héten híressé vált szerver crash-elős csalást. Rengeteg sírást lehet látni mindenfele, de a bannok teljesen jogosak voltak és nem kíméltek semmilyen inventory-t.

Pontos adatot sajnos nem ismerünk, de szinte biztos, hogy az 51 ezer játékos egy része ezért tűnt el. Így viszont ezt nem foghatjuk fel negatívumnak, hiszen inkább legyen kevesebb játékos, mint csalók.

A Fortnite hatalma

Akárhogy is próbálják a Fortnite utálók elengedni a fülük mellett a játék még nagyobb ívet ír le, mint a PUBG, így természetesen több játékost is vonz be a játékokból. Szinte minden meccsen van legalább egy valaki, aki már a játék elején szól, hogy elég sok időt kihagyott a Fortnite miatt, így ne várjunk tőle sokat. A CS:GO pár hónap múlva hat éves lesz, így egyáltalán nem meglepő, hogy sokan a friss és új élményeket keresik a szokásos helyett.

Iskola

Akármennyire életkorhoz kötött a játék, rengeteg játékos a 14 és 22 év közötti intervallumba esik. Ez tavasz közepén azt jelenti, hogy nem csak az európai, de az amerikai diákok is gőzerővel készülnek a különböző záróvizsgákra és dolgozatokra. Akármennyire is elenyészőnek tűnhet a számuk, szerény véleményem szerint a fele játékosbázist, akik az elmúlt 30 napban távoztak ők alkotják.

Teljesen felesleges egyből azt állítani, hogy haldoklik a játék, hiszen az elmúlt évet könnyedén túlélte, szinte minimális játékos vesztéssel, pedig a Valve tényleg maximumra emelte a nemtörődömséget. Valószínűleg ez a kis visszaesés se fog túl nagy gondokat jelenteni, sőt a csalók nélkül még boldogabbak is lehetünk.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!