Újabb giganévvel, az Xbox-szal bővül a Discord partnereinek listája

Már az Xbox fiókunkat is összekapcsolhatjuk a Discorddal.

A Discord az utóbbi hónapokban óriási fejlődésen ment keresztül, ennek megfelelően sokkal népszerűbb lett a játékosok körében, amire a TeamSpeaknek is a Skype-nak is figyelnie kell, hiszen komoly konkurencia lett. A fejlesztés pedig továbbra is rohamosan zajlik, már rengeteg játékokkal kapcsolatos szolgáltatással kapcsolhatjuk össze a fiókunkat: Spotify-jal, Steammel, Battle.net-tel, de még a LoL fiókunkkal is (és még rengeteg mással, de tényleg).

Mostantól kezdve már az Xbox fiókunkat is hozzákapcsolhatjuk a Discordhoz, amivel jelezhetjük az ottani felhasználónevünket és még az is megjelenik, ha éppen játékban vagyunk. Az ingyenes kommunikációs alkalmazás ezzel "betört" a konzolpiacra is, amivel újabb hatalmas tömeget érhetnek el (persze az alkalmazás már ez előtt is letölthető volt Xboxra).

Az együttműködés valószínűleg nem merül ki ennyiben, ahogy arra az Xbox fejlesztőinek nyilatkozatából is következtethetünk. Akár ahhoz hasonló fejlesztéseket is el tudunk képzelni, mint amit már a Call of Duty: WWII-ben megvalósítottak: a chatkliensből meghívhatjuk a barátainkat vagy lobbikat hozhatunk létre. Hatalmas lökést adhatna a szoftvernek ez, amivel végleg letaszítaná a trónjáról a TeamSpeaket és a Skype-ot.

"Izgatottak vagyunk, hogy a Discorddal közösen dolgozhatunk és új lehetőségeket tehetünk elérhetővé a játékosok számára, amelyekkel online kommunikálhatnak egymással." - kommentálta az Xbox a közös munkát.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!