Egy kutató 1,5 millióval kísérletezne Ultimate Teamben

Egy kutató 1,5 millióval kísérletezne Ultimate Teamben

Nem mindennapi példával szeretnének elől járni a norvég egyetemen.

Az úgynevezett loot boxokat Norvégiában egyelőre nem tekintik szerencsejátéknak. Most az Universitetet i Bergen (UiB) kutatója segít meghatározni, hogy a szabályokat módosítani kell-e velük kapcsolatban.

Először is, mi az a Loot Box: játékokban megvásárolható ládák, dobozok, csomagok. A legtöbb esetben olyan, mint egy nyerőgép, hiszen a kinyitásukkor nem tudjuk pontosan, hogy mit is kapunk. Overwatchban, CS:GO-ban, FIFA-ban és megannyi játékban működnek ezek a rendszerek már évek óta. Sőt, a jelenlegi tendeciát figyelve, egyre több címben alkalmazzák ezeket a módszereket. A játékosok in-game pontokért, cserebere után vagy valódi pénzért juthatnak hozzájuk, hogy extra tartalmakat szerezzenek. De sok esetben a játékosok inkább kifizetik a dobozok árát, anélkül, hogy tudnák, hogy pontosan mit is kapnak. A jelenlegi törvények szerint a Loot Box rendszert nem szabályozzák és nem kezelik szerencsejátékként, mivel a haszon legtöbbször nem rendelkezik lényeges értékkel. Sokan már felhívták erre a jelenségre a figyelmet, és hozzátették, hogy a Loot Boxok hasonlóságot mutatnak a szerencsejátékokkal.

Most azonban pontosan meg fogják vizsgálni, hogy milyen értékhatáron mozognak ezek valójában.

Rune Mentzoni egyetemi tanár a Bergeni Egyetem Szociálpszichológiai Tanszékén 50.000 korona értékben (~1,5-1,6 millió forint) nyit ki csomagokat a Fifa Ultimate Team-ben.

"Az eredmény meg fogja mutatni, hogy tisztességes-e a FIFA rendszerét a lottóhoz hasonlítani, az eredményeket pedig különböző szabályozó testületeknek is bemutatjuk." - mondta Mentzoni.

Elképzelhető, hogy ennek hatására módosítják majd a törvényeket és a szabályokat, a kérdés már csak az, hogyan fognak reagálni erre a játék készítői, például az EA Sports. Szerintetek igazságtalan a FIFA18-ban a csomagbontogatás metódusa?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!