A PUBG a mobilpiacon is alulmaradt a Fortnite-al szemben

A PUBG a mobilpiacon is alulmaradt a Fortnite-al szemben

Pénzügyileg a Fornite közelébe sem ér a szintén ingyen játszható PUBG Mobile.

Gondolom mindenki tisztában van azzal, hogy a Fortnite és a PUBG között mekkora versengés van. Természetesen, ha összehasonlításról van szó, akkor mindig felmerül az a tény, hogy míg a Fortnite teljesen ingyen játszható, a PUBG-ért viszont fizetnünk kell. Ám mióta mind a két játék megjelent mobilra, így ez a platform egy tökéletes összehasonlítási alap lehet.

PUBG vs. Fortnite: Miért áll nyerésre a Fortnite a Battle Royale-ok harcában

Wolfi | 18/02/24 12:49 2017 közepén járunk. A PUBG dominálja a játékokat Steamen és Twitch-en is. Kristálytiszta, hogy ez az év egyik legnagyobb durranása és a nyomába sem érhet semmi. Már majdnem megdöntötték a CS:GO és a Dota 2 egyszerre játszó játékosainak a számát, mindenki megállíthatatlannak gondolja, ami egészen az idei évig be is jött.

PUBG mobil verziója március közepén jelent meg, viszont a játékon belüli vásárlások, csak az elmúlt héten. Egy piaci elemző cégnek, a Sensor Tower-nek köszönhetően, megkaptuk mind a két játék első hetének az elemzését, ahol jól látható, mekkora különbség van a közöttük. Természetesen csak iOS platformot nézünk, ugyanis a Fortnite még csak ott érhető el és fontos azt is megemlíteni, hogy a kínai piac adatai NEM TARTOZNAK bele.

Egészen elképesztő fölénye van a Fortnite-nak, 3.7 millió dolláros összesített bevétellel indított az első hét napon, míg a PUBG Mobil szerényebb számokkal kezdett, olyan 700 ezer dollár körül. Ez azt jelenti, hogy majdnem ötször több bevételt szerezett az Epic Games a Fortnite mobil verzió indulásának első hetén, mint a Bluehole.

A Sensor Tower-nek köszönhetően azt is megtudhatjuk, hogy a PUBG bevételének 48 százaléka Amerikából származik, őt pedig Thaiföld, Nagy-Britannia, Kanada és Oroszország követi. Ami még inkább érdekes, hogy a Fortnite-ot az első héten kb. 3,7 millió felhasználó töltötte le, viszont amikor megjelentek a játékon belüli vásárlások a PUBG-ben, akkor az már 22 millió játékos számlált. Így még inkább meggyőző lehet a Fortnite óriási fölénye. Egy dologban viszont muszáj egyetértenünk, az pedig az, hogy ugye a Fortnite-ban ugyanazzal a fiókkal játszhatunk PC-n, konzolon és a telefononukon is, így értelemszerűvé válhat az, hogy a játékosok bátran mernek a telefonjukon keresztül is skineket venni. A két játék teljesen másféle módon oldotta meg a vásárlásokat, a Fortniteban a karakterünkre tudunk teljes kinézetet venni és ezek nagyrészt limitált ideig elérhetőek, míg a PUBG-ben a kinézeteket loot boxokon keresztül szerezhetjük meg.

A Fortnite sikere még annak is köszönhető, hogy a játék nem csak PC-n és konzolon, de telefonon is sokkal szórakoztatóbb és gyorsabb játékmenetű is lehet.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.