"Az európai szcéna -az Astralis kivételével- jelenleg árnyéka régi önmagának" - JW interjú

Az Esports Unearthed készített interjút JW-vel, az IEM Sydney után, ahol rengeteget beszéltek a jelenlegi profi közösség teljesítményéről.

A néhány hónapja elért sikerek után a fnatic kicsit visszavett a tempóból, hiszen közel sem tudják azt nyújtani, mint amit a WESG-en láthattunk tőlük. Ettől függetlenül jelenleg még mindig az egyik legjobb csapatnak számítanak, de ezt nem feltétlen annak köszönhetik, hogy folyamatosan remekül játszanak, hanem annak, hogy a jelenlegi top lista, talán az Astralis kivételével csak árnyéka önmagának. Részben erről és a csapat problémáiról készített interjút JW-vel az Esports Unearthed. Vegyétek figyelembe, hogy az interjú a döntő előtt készült.

Milyen eddig Ausztrália?

"Eddig jó, de túl sokszor nem hagytam el a hotelt. Az időjárás viszont remek és az emberek is boldogok, jó itt lenni."

Mostanában nem tudjátok hozni az IEM Katowice-én vagy a WESG-en látott teljesítményt, problémátok akadt?

"Igen, de mindig vannak problémák a csapatokban, néha kisebbek, néha nagyobbak, de jelenleg talán a terror oldalunk gyenge. A CT oldalunk kiváló perpillanat, de a T általában szörnyű. Így van bőven mit kijavítani."

Máshogy játszol, így, hogy a terror oldalatok nem az igazi?

"Igen, nem tudok úgy AWP-zni, ahogy szeretnék, mert próbáljuk kontrollálni a pályát és azt inkább AK-kkal lehet megcsinálni. Teljesen át kéne alakítanunk a T oldalunkat, hogy többet tudjak AWP-zni, szerintem ez a legnagyobb hiba most."

Az előbbiekben flusha is elmondta, hogy sokszor megpróbál a kör közepén hozzáadni a játékotokhoz, kommunikáció szempontjából, te is próbálsz hasonlóan tenni?

"Igen, úgy érzem, hogy jól átlátom a játékot, így sokszor elmondom, hogy szerintem melyik lerakót kéne támadnunk és ha jó spawnom van, akkor azonnal szólok, hogy megpróbálok megölni valakit. Összesítve úgy érzem, hogy sokat segítek a kommunikáción.

Hat APAC (Asia-Pacific) csapatot láthattunk a versenyen és egész jól teljesítettek, gondoltátok volna?

"Áh, nem; egyáltalán nem gondoltam volna, de ettől még tényleg lenyűgöztek a játékukkal, emellett viszont az európai csapatok is megleptek, hiszen elég rosszul játszottak. Rengeteget misselnek a legjobb játékosok és a stratok is nagyon gyengék. Szóval a kettő együtt sokkolt igazán, de talán az Astralist kivenném erről a listáról.

Mi a véleményed a Dust2-Cobble cseréről?

"Nekem nagyon tetszik, mert már egy jó ideje nem volt változás a map poolban. Motiváltabb leszel tőle, hiszen végre valami változik, de az időpont nem volt a legtökéletesebb, mert pár nappal a verseny előtt vesztettük a legjobb pályánkat, míg D2-ön nem játszottunk egy jó ideje. Ezt pedig lehetetlen volt bepótolni négy nap alatt, de ettől függetlenül izgatott vagyok, csak zavar picit az időzítés."

Hamarosan elkezdődik az ESL Cologne és később a Faceit Major is, hogyan készültök fel erre a két nagy eseményre?

"Nagyon sokat fogunk gyakorolni, hiszen az EPL döntő után négy hétig szabadok leszünk, így legalább két hetet szabadságon leszünk, azután pedig komolyan nekikezdünk a felkészülésnek.

Előbb említetted, hogy az Astralis-on kívül, mindenki elég gyérül játszik, ez mennyire előny nektek?

"Nagyon, de nekünk is vannak problémáink, ami miatt nem lehetünk a legjobb csapat, de jelenleg a szcéna csak árnyéka önmagának az Astralis-on kívül. Muszáj lenne ezt kihasználni és legalább a második helyre feljönni a csapatok között.

Szerinted van esélye bárki másnak megnyerni az IEM Sydney-t?

"Egyáltalán nincs, szerintem még tíz kört sem tudnak hozni ellenük (Astralis)."

JW végül tévedett, hiszen "könnyedén" 3-0-ára verte a FaZe az Astralis-t, amivel megnyerték az idei év első kupáját. Aki angolul is megszeretné hallgatni az interjút a következő linken éri el.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!