Paklibemutató: Togwaggle Mill Druid - Nem szedünk váltságdíjat

Paklibemutató: Togwaggle Mill Druid - Nem szedünk váltságdíjat

Offmetának offmeta, de abszolút legend képes, -ráadásul még szórakoztató is a vele való játék. 

Egyértelműen kijelenthető, hogy a Warlock és a Paladin mellett a Druid a másik abszolút nyertese az egy hónappal ezelőtti standard rotációnak és a The Witchwood megjelenésének, mivel a kaszt népszerűsége nagyban megugrott. Ráadásul a Spiteful Druid jelenleg Tier 2-nek számít és átlagban közel 52%-os győzelmi aránnyal rendelkezik. Természetesen nem szabad elfelejtkezni a Taunt Druid-ról nem, ami összességében nem képes 50% felé menni, jelenléte mégis megkérdőjelezhetetlen a létrán. Szerencsére a kaszt használható verziói nem merülnek ki ebben a kettőben, és nemrég régi-új ismerősként ismét megjelent a Togwaggle Mill pakli is, -ami annak ellenére, hogy abszolút offmeta, szépen lehet vele haladni a ladderen. Ráadásul még Swidz is elvitte az összeállítást a HCT Summer Playoffs-ra. A körülményeket figyelembe véve úgy határoztunk, hogy összedobunk nektek egy bemutatót a paklihoz, melyben végig megyünk a lapjain, a stratégián, továbbá a győzelmi arányokon is. Vágjunk is bele!

A pakli


Kód:AAECAZICBO0FkAeZ0wL96wINQF+KAekB5AigzQKHzgKY0gKe0gLb0wKE5gL55gK/8gIA

Amint látjátok, az összeállítás nem olcsó, pontosítva pedig 10640 dust-ba kerül; ami érthető is, hiszen négy Legendary-t tartalmaz. Természetesen ezek közül csupán a névadó King Togwaggle, illetve Malfurion the Pestilent kötelező, előbbi a hatalmas value miatt, utóbbi pedig a kombó potenciál érdekében, Thalnos-t és Harrison Jones-t viszont nyugodtan helyettesíthetjük akár egy Lich King-gel, vagy Primordial Drake-ekkel. Érdekesség egyébként, hogy a listán több ponton is nyugodtan lehet változtatni. Ha kíváncsiak vagytok rá, milyen lapokat lehet cserélgetni, ezen a linken megtaláljátok a pakli minden ütőképes változatát. 

A stratégia

A lista alapvetően arra megy rá, hogy hamar felhúzza a lapokat és túléljen a végjátékig, ahol telerakja az ellenfél kezét a Naturalize segítségével és utána King Togwaggle Ransom lapjának már nincs helye. Így az ellenfél nem tudja visszaszerezni a lapjait. A kombóhoz persze megfelelő időzítés is kell, és értelemszerűen csak akkor hatásos, ha az ellenfélnek minimum 6 lap van a kezében. 

Na de a nagy kombinációig túl is kell élnünk, amiben a remek leszedő és armor generáló spellek, mint például a Lesser Jasper Spellstone, a Ferocious Howl, a Swipe, illetve az Utimate Infestation segítenek. Nem érdemes továbbá megfeledkezni az Ultimate Infestation-ről sem, ami mostanában a rengeteg Paladin miatt ismét felértékelődött, -továbbá a jó öreg Malfurion the Pestilent is életmentő lehet. 

A győzelmi arányok

A szóban forgó összeállítással egy Antrmodes nevű játékos érte el a Legend-et, Rank 16-ról indulva és ehhez összesen 144 meccset kellett lejátszania, a győzelmi aránya pedig 68% volt összesítve. A játékos szerencsére jól dokumentálta a meccseit és beszámolója alapján a Warlock és a Shaman!!! kivételével, minden más kaszttal szemben bőven 50% felett tudott teljesíteni.
 

Annak ellenére, hogy a pakli mindenféleképpen offmetának minősül, kiválóan teljesít most a The Witchwood-ban. Ha kíváncsiak vagytok egyébként arra, hogy akció közben miként muzsikál az összeállítás, akkor Disguised Toast alábbi videóját ajánljuk a figyelmetekbe. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!