Baronlopás kellett a Liquid első MSI győzelméhez

Baronlopás kellett a Liquid első MSI győzelméhez

Megvan Doublelifték első győzelme, jöhet a comeback?

Belecsaptunk az MSI harmadik játéknapjába, ahol a Team Liquid már komolyabb teher nélkül játszik, ugyanis hajszálnyira vannak a kieséstől. Az első négy meccsükön kikaptak és hiába próbálkoztak támogató cserével, a harmadik napra visszajött a mentális problémákkal küzdő Olleh. Amit meg is hálált csapatának, ugyanis a vezetésével az amerikai bajnok megszerezte első győzelmét, méghozzá a kínai RNG ellen!

Már az első percekben megszerezte DL az első gyilkosságot, egy sima 2v2 szituációban nézett bele a Morganaba a kínai support, Ming, DL meg köszönte szépen, pont elég volt a sebzés a killhez. Pedig alapvetően ez a botlane a Rakan + Xayah duóé kellett volna, hogy legyen, de Doublelift és Olleh is fenomenálisan játszott az egész meccsen. Az objective controlnak, és a szerencsének hála náluk landol az első két infernal sárkány, majd tornyokkal is elhúztak 4-1-re. Az RNG rossz döntéseket hozott, sárkányt erőltetett (persze kényszerből, az már a harmadik infernal lett volna a TL-nél), és bár sikerült megszerezniük, a Liquid cserébe tornyot és killt is hozott, ezzel még nagyobb nyomás alá helyezve ellenfelét.

Aztán jött a meccs talán legbutább döntése, a TL ráment egy 50-50 baronra, de amikor odaért az RNG, látszott rajtuk, hogy nem tudják, mitévők legyenek, aminek a vége az lett, hogy két Liquid játékos is meghalt. 5v3-ban tehát egyből ráment a baronra az RNG, és itt jött az igazi fordulópont, ugyanis mlxg borzalmasan elrontotta a smite-ot, a beugró Xsmithie pedig boldogan elhozta a buffot csapatának.

Innentől kezdve egyre csak nőtt a különbség a két csapat között: a következő baron harc előtt mlxg (vagy ahogy redditen már megkapta MLXD) bő egy percet állt a semmiért a baron melletti bokorban, aztán kiment őrszemet takarítani, egyenesen bele 3 Liquid játékosba. Az amerikaiak simán hozták a gyíkot, majd szépen betolták az RNG-t, ezzel megszerezték első győzelmüket az MSI-n. Nem lehetetlen a továbbjutás, de csoda kéne Impact-éknek még a mostani győzelem ellenére is.

A második meccs a fnatic-é volt, Caps továbbra is parádézik, bár az EVOS elleni összecsapás igazi fiesta volt. Stark szinte végig parádésan játszott a még látszólag gyengélkedő sOAZ ellen, és a halálba idegesítette a Camille splitpush-sal az európai gárdát, aztán végül Caps volt már annyira erős, hogy kényelmesen el tudta verni 1v1-be. Nem volt egy egyszerű meccs, de a fnatic ott folytatta, ahol szombaton abbahagyta és már 3-2-re állnak a tabellán. 

A harmadik meccsen a Flash Wolves a Kingzone-nal találkozott, az FW pedig nagyot húzott és odaadta Yasuot toposának, Hanabinak, akiről már a torna előtt azt várták, hogy mikor fog végre a karakterrel játszani, mert anno nagy OTP volt vele. Nos, Hanabi megérdemelte a bizalmat, simán hozta az ösvényét Khan ellen, ezzel immáron 5-0-lal, toronymagasan vezetik az MSI tabelláját. 

A nap hátralevő programja:

  • FNC - RNG
  • FW - EVOS
  • TL - KZ

Magyar közvetítés persze van, itt tudjátok nézni.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!


Kövess Minket!