Így nézett volna ki Dust2, Source 2 motorral

Így nézett volna ki Dust2, Source 2 motorral

Egy 2013-ig a Valve-nál dolgzó fejlesztő portfóliójában akadtak rá a képekre, amik mérföldekkel jobban néznek ki, mint a jelenlegi pálya.

Egy kicsit mindannyian szomorúak voltunk, amikor tavaly a Dust2 újradolgozása közben kiderült, hogy szinte egyáltalán nem alakítanak a pályán, csak egy ráncfelvarrást kap a CS egyik legikonikusabb mapja. Akkoriban rengeteg elmélet született, hogy hogyan is kellene átalakítani a pályát, de nagyon úgy néz ki, hogy egy sokkal régebbi, a fejlesztők által elkészített tervezet lett volna a legjobb, de ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük az elejétől.

A Valve News Network nevű Youtube csatorna tulajdonosa bukkant rá rengeteg érdekes képre és történetre Dust2-vel kapcsolatban, -amit videó formájában, angolul lentebb megnézhettek. Mi megpróbáljuk magyarul, írásos formában is érthetővé tenni a sztorit.

A történetet úgy kezdi, hogy véletlenül bukkantak rá az egyik fejlesztő, név szerint Roger Lundeen portfóliójára, aki 2013 óta nem dolgozik a Valve-nál, mégis rengeteg mindent elkészített Dust2-höz. Az érdekesség csak ott kezdődik, hogy az általa tervezett textúrák közül egy sem került be a játéka, és szinte mindegyik a Valve fejlettebb motorjára lett tervezve. Lundeen 2010-től, 2013-ig dolgozott ott, tehát ez alatt a három év alatt kellett elkészítenie ezeket a textúrákat három másik kollégájával. Nem csak a fájl nevek engednek arra következtetni, hogy Lundeen textúrái a Source 2-re lettek tervezve, hanem az is, hogy egy CS:GO pályához képest elképesztően részletesek. De nézzük is inkább a képeket, amik magukért beszélnek. Az alap textúra nélküli 3D-s tervrajz így nézett volna ki:

Ahogy láthatjuk, sokkal sűrűbbnek és gazdagabbnak tűnik, mint a jelenlegi, emellett B lerakó egy erődítményben lett volna."A" lerakó is egy picit másképp nézett volna ki, hiszen a jelenlegi épület helyett, egy egész étterem kapott volna helyet és rövid is csak egy építkezési állvány lett volna.Ugyanez a rész madártávlatból még nehezebben felismerhető, szinte nem is úgy néz ki, mintha "A" lerakó lenne.Azt is láthatjuk, hogy ez a hotel, aminek semmilyen komolyabb szerepe nincs, a végletekig ki lett dolgozva, hiszen a rácson túl az asztalon még egy mesterien megmunkált lámpa is helyet kapott.

Emellett még rengeteg más érdekességet is láthatunk a többi képen, amit a galériában tekinthettek meg a cikk alján, vagy az utolsó képre kattintva.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Galéria

Kövess Minket!