Hiába a Fnatic bukdácsolása, Caps a torna legjobb midese eddig!

Az MSI csoportkörei lezárultak: megvan a négy továbbjutó, akik Párizsban mutathatják meg tudásukat péntektől! 

Nem volt egyszerű menete a Fnatic-nak az MSI csoportköreiben. A Team Liquidhez hasonlóan ők is 0-2-ben nyitották a tornát és sokak meglepetésére pont Rekkles volt több meccsen a gyenge pont, hiába volt Koreában bootcampelni. Aztán csoda történt, a Fnatic valahogyan megverte a King-Zone DragonX-et, a nap végén pedig a Team Liquid-et is, ezzel 2-2-re felhozva magukat. Másnap az EVOS szintén meglett, de az RNG-be már beletört a bicskájuk. A negyedik napon megint meglepték a világot a Flash Wolves elleni győzelmükkel, akik előttük veretlenek voltak, de a Team Liquid másodjára már kifogott rajtuk. 

Ajándék jeggyel indul el újra a Clash - mutatjuk az utat

Május 25-én hivatalosan is elrajtol a Clash végleges verziója, a részleteket itt találjátok!

Az utolsó napon a torna leggyengébb csapata, az EVOS megfogta őket, valamint a KZ is, a Team Liquid pedig valahogyan kiharcolta magának a helyosztót Caps-ékkel szemben. A helyosztó meccsen a Fnatic lemosta a pályáról a Team Liquidet, így az RNG, a Flash Wolves és KZ mellett az FNC lett a negyedik továbbjutó csapat.

Sok meccsen hullámzó teljesítményt mutatott a gárda több tagja is az élen Rekkles-szel, néha Hylissanggal, ami köthető volt Rekkles-hez is, és Bwiponak sem voltak feltétlen tökéletes mérkőzései. Ezzel szemben Broxah is hatalmas formában volt, de aki igazán kitűnt végig, még a vesztes meccsek nagy részén is, az egyértelműen Caps volt. Mintha kicserélték volna a srácot, a legnagyobb nevekkel szemben is, mint Bdd, Maple, vagy épp Xiaohu ellen is bőven megállta a helyét, sőt még újított is egy keveset, hiszen Yasuo-val három mérkőzést is játszott. Később már bannolták is ellene.

A számokat tekintve Caps-nek tényleg nagyon kiemelkedő teljesítménye volt függetlenül a hőstől, akit éppen választott. A Team Liquid elleni utolsó meccsen úgy volt 15 farmos előnye Pobelterrel szemben, hogy hat perc alatt háromszro is roamolt a pályán, amiket Pobelter nem mindig tudott lekövetni. De általánosságban is kitűnt a mezőnyből több tekintetben is. Egyrészt a csapaton belül okozott százalékos sebzésben messze ő volt a legjobb a maga 32%-ával. Összehasonlításképp második helyen Warzone szerepelt 28-cal, Maple 26%, Xiaohu és Badd 23% körül, míg Pobelter csak 22%-ot tudott produkálni. 

Hozzá kell tenni, hogy Caps a három Yasuo meccs mellett Karmázott is egyet, ami inkább egy támogatóbb jellegű hős, de még így sem érték őt utol. A másik szempont a 15 percen felüli farm megoszlása a csapaton belül. Caps itt is második helyen van, egyedül Warzone előzte őt meg, de amellett, hogy Caps mennyit splitpusholt, bámulatos, hogy így is mennyi sebzést osztott mindamellett, hogy rengeteget farmolt. Warzone a pályán található farm nagyjából 24,95%-át szedte össze, míg Caps 24,9 körül állt meg. Xiaohu 24,8-at produkált, Maple és Pobelter 24,2-24,3 körül, Bdd pedig csak 23%-ot.

Egyszerűen bámulatos, hogy egy ember ennyi mindenre tud figyelni és ilyen hatékonyan tudja kihasználni az idejét a pályán. Ahhoz, hogy valaki ilyen számokat produkáljon, nincs nagyon hely a hibának és az időpazarlásnak, minden egyes másodpercet valami hasznosat kell tenni, legyen az farmolás, harcolás, vagy egy-egy célpont elhozatala.

Péntektől már kezdődik a rájátszás is, ahol már megvannak a párosítások. A Fnatic ellenfele az RNG lesz, míg a King-Zone DragonX a kriptonitjával, avagy a Flash Wolves-al fog megküzdeni.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!