Hirdetés

Hearthstone Enciklopédia: Szakzsargon és a mémek

Minden lapnak van egy hivatalos neve, de a profik és a streamerek más és más nevet aggattak rájuk. A HaHa, a Dr.7 és a Get Down! mind egy-egy lapot takarnak.

Hirdetés

A múlt héten a különböző mechanikák és egyéb játékbeli 'szakkifejezésekről' volt szó. A mai cikkünkben inkább a mémek és a 'népies' elnevezések kerülnek előtérbe.

Kártya elnevezések

BGH: Ez a nagy vadászt -avagy a Big Game Huntert- takarja. Így sokkal egyszerűbb kimondani.

Disguised Toast: Ez itt az SI:7 Agent, aki lerakásakor azt 'kiáltja, hogy "This guy is a Toast!", ami nemes egyszerűséggel annyit jelent, hogy az ellenfélnek befellegzett. Persze a szavak és hangok játéka miatt, az egész hangzás miatt kicsit torzulnak a dolgok. 

Dr.7: A jó öreg Dr. Boom. Annó a streamer közösség nevezte el Dr. 7-nek, hiszen a hetedik körben mindig mindenkinél ott volt, -akármilyen paklit játszott-, mindenhova befért.

Dude: Azt hiszem Kripparian volt, aki egy verseny közvetítésén először dude névvel illette a kis Silver Hand Recruit-oakt. Bár lehet, hogy az eredeti agytröszt a név mögött nem ő volt, de tőle terjedt el.

Fiery Win Axe: Ha egy évvel ezelőtt valaki feltette, hogy melyik a játék legerősebb fegyvere, akkor szinte mindenki rávágta, hogy a Fiery War Axe. Amikor még két manába került a lepakolása, akkor egyetlen másik fegyver sem vetélkedett vele értékben. A Fiery Win Axe elnevezés főleg az aréna miatt terjedt el, hiszen ha a második körben le tudta valaki pakolni, akkor az olyan tempóelőnyt jelenthetett, amivel nyert a Warrior.

Frog: Egyértelműen a Hex eredménye, a béka, amivé a varázslat változtatja a célpontot.

Get Down!: Ha a Noble Sacrifice aktiválódik, akkor megjelenik egy 2/1-es Defender, ami azt 'kiáltja', hogy "Get Down", ami annyit tesz, hogy feküdj. Ahogy az lenni szokott elkezdték így hívni és rajta maradt.

HaHa!: Ismét egy harci üvöltés. A Southsea Deckhand letételekor gyakorlatilag nevet egy jót az ellenfélen, ebből jön a HaHa név.

Rag: A tűz ura személyesen, Ragnaros röviden csak Rag, mintha becéznénk kicsit.

Scar: Ha valaki látta az Oroszlánkirályt, akkor tudja ki az a Scar. Mondjuk nálunk Zordon volt a neve, de a rajzfilmbeli karakter nagyon hasonlít a játékbeli Savannah Highmane-re. a Név innen ered.

Scrub: Akár hiszitek, akár nem a Defias Ringleader, még nagyon régen a Rogue aréna egyik legjobb lapja volt. Mikor pedig a pástra kerül akkor az 'kiáltja', hogy "This is our town Scrub", azaz ez a Mi városunk Mocsok!. Ebből jön a Scrub elnevezés.

Sheep: A Polymorph egyszerűbb elnevezése.

Taz'dingo: A Sen'jin Shieldmasta elnevezése, ami ismét a letételekor elhangzó 'kiáltásból' jön.

M.C. Tech: A Mind Control Tech kártya rövidítése.

Yolo Bomber: A Mad Bomber és a Madder Bomber elnevezése, hiszen náluk az egész egy nagy Yolo.

Twitch és Reddit mémek

BM: Ez megint egy betűszó, teljes valójában Bad Mannerst jelent. Ez minden játékban megvan, a Hearthstone berkein belül azt jelenti, amikor valaki nem üti be a halálos sebzést, mondjuk poénból vagy azt, amikor az Emote lehetőségekből valahogy sértő dolgot hoz ki az egyik játékos. Nem szép dolog, ne csináljátok.

Dennis: Ezt általában olyan alacsony rangú játékosokra mondják, akik hatalmas hibákat tudnak csinálni. A név egy játékostól ered, aki még évekkel ezelőtt Kripp ellen, Priest-ként úgy kezdte a kört, hogy az ellenfél arcába tolt egy Holy Smite-ot. Ennek az ellenfélnek volt a neve annyi, hogy Dennis, ami azután elterjedt a közösségben.

Hi Mom!: Anno 2014-ben RDU játszott a Dreamhack HS versenyén és a barátlistájáról valaki beköszönt élő adásba, hogy "Helló anya". Ez még ártalmatlan, viszont nem sokkal később egy másik játékos azt is elmondta, hogy mi van RDU ellenfelének a kezében, ebből azért lett egy kis felfordulás .

Naxx Out: Talán az egyik legrégebbi HS mém. A Curse of Naxxramas volt a játék első hivatalos kiegészítője, és a játékosok izgatottan várták. Persze az izgatottság bevonzotta a trollokat is, akik folyamatosan ezzel idegesítettek mindenkit. Azóta a frázis minden kiegnél előkerül.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?