Szedjük darabjaira Murazor válaszait!

Szedjük darabjaira Murazor válaszait!

Murazor egy orosz youtuber, aki nemrég készített egy kérdezz-felelek videót, amit részletesen kielemzünk cikkünkben.

Murazor nevével mostanában meglehetősen gyakran találkozhatunk, hiszen nemrég bekapcsolódott a World of Tanks fejlesztésébe is, a képet pedig a nemrég közzétett kérdezz-felelek válaszai árnyalják.

K: Murazor egymaga meg tudja változtatni a játékot?

V: Az emberek tévesen azt hiszik, hogy én vagyok a játékegyensúlyi részleg vezetője. Igaz részt vettem néhány jelentős fejlesztési ág változtatásban, de nem én vagyok a felelős a globális változtatásokért. Ez Slava Makarov területe.

Slava Makarov a Wargaming kreatív igazgatója, aki legutóbb a Gamescom és a Tanker's Day rendezvényeken is érdekes információkat közölt a játék jövőjét illetően.

K: Pontosan mit csinálsz a WG-nél?

V: Hogy mit csinálok? Ez egy érdekes téma. Érdemes megemlítenem, hogy a pozícióm neve és a dolgok, amiket a WG-nél csinálok, nem feltétlenül egyeznek meg minden esetben. Megválaszolom a kérdéseket, kisebb döntéseket hozok. Talán a későbbiek során azonnali döntéseket is meg kell hoznom.

Úgy hiszem különösebben ehhez nem lehet sok mindent hozzáfűzni, de lépjünk is tovább a következő kérdésre és lássuk, hogy miként vélekedik a játék különböző aspektusairól Murazor.

K: Mi áll a változtatások hátterében? Például a japán nehéz tankok miért kaptak nagy kaliberű tarackágyúkat?

V: A japán nehéz tankokkal nem játszottak sokan a változtatás előtt, a lövegek célja a tankág egyediségének kialakítása és népszerűsítése volt. Ezt a fegyverzetet a japán haditengerészet ihlette. Sokak szerint ez a változtatás rossz volt és nem akarnak ilyen tankok ellen játszani, de szerintem az egyetlen jó dolog ezekben a tankokban az, hogy néhol elég erős a páncélzatuk. Tapasztalataim szerint jó, ha ezek a tankok egyszer tudnak lőni, mielőtt szétszedik őket az ellenséges járművek. Biztos halált jelent, ha például egy közepes tank az oldalába kerül, mert ezek a járművek nem alkalmasak közelharci pofozkodásra.

Ha még hozzáfűzi, hogy bár a japán nehéz tankok mindig megsebzik ellenfelüket a repeszrombolónak köszönhetően, de cserébe őket prémium lövedékkel szétszedik, akkor teljes az elégedettség. A japán nehéz tankokkal több probléma is van, amit még tavaly októberben fejtettünk ki és amiből tisztán látszik, hogy teljes blődség, amit Murazor állít.

K: A limitált MM-ű tankok át lesznek dolgozva?

V: Itt ki kell emelnem, hogy az ezeket a tankokat illető végső döntés befolyásolásában kicsi a szerepem. Szerintem az összes járműtől el kellene venni a kedvezményes MM-et és fel kellene őket buffolni cserébe. Az E-25-höz nem nagyon kellene hozzányúlni, de például a KV-5-tel rengeteg baj van. Mindkét járműnek limitált MM-je van jelenleg, de különböző típusú buffok lennének szükségesek számukra. Persze a járművek statisztikáit könnyű megváltoztatni, de nem szabad megfeledkezni a jogszabályokról sem. Ezt a kérdést jobb lenne Slava Makarov-tól megkérdezni.

A KV-5 a tier limites prémium tankokkal felmerülő kérdések kapcsán újra és újra előtérbe kerül, és a Murazor-féle koncepció egy negyedik alternatívája annak, hogy mégis mit lehet ezzel a tankkal kezdeni.

K: Hogy találtatok rá az Object 268 V4-re?

V: Az egyetlen kapcsolatom a páncélvadásszal az, hogy én találtam rá. Megbíztak azzal, hogy keressek egy helyettesítő járművet és úgy döntöttem, hogy ezt a járművet elég könnyen lehet egyensúlyozni és még jól is néz ki. A kiegyensúlyozásához semmi közöm nem volt. Játszottam vele, de szerintem nem OP, hanem csak szokatlan. A nyerési arányai alapján azt mondhatom, hogy jó kis jármű és a Supertest után jönni fog a nerf. A játékstílusa nem fog változni, csak a statisztikái fognak csorbát szenvedni. Nem értem miért sírnak ennyire a tank miatt. Jó frontális páncélzata van, de oldalról könnyen átüthető. Nem a jármű a hibás, hanem az "alagút" térképek.

Az Object 268 V4 kiegyensúlyozása valahogy úgy nézhetett ki, hogy a professzor alkotott, tervezett és hozzáadott egy kis nehéz tank páncélzatot, egy kis közepes tank mozgékonyságot és TD löveget, de véletlenül belelögybölt a keverékbe egy kis vodkát is, és voálá, létrejött egy a kicsit sem OP harckocsi. Ugyan már, ki lehet lőni, mert gyenge az oldala, sőt még tornya sincs! Természetesen az "alagút" térkép felvetés jogos, de ez a TD egy nyílt pályán se lesz bajban, mint amilyen például Prokhorovka vagy Malinovka.

K: Megváltoztak a nézeteid mióta a WG-nél dolgozol?

V: Igen, mióta látom belülről is, hogy hogyan zajlanak a dolgok. Azt nem gondolom, hogy a játék tökéletes lenne, de szerintem sokat javult. Sokan az ellenkezőjét mondják, de úgy néz ki, hogy jobb, mint régen, főleg az 1.0-s patch óta. Igaz néhány pályát még egyensúlyoznunk kell, "üdv a való világban, ahol semmi sem tökéletes".

Dehogynem! Az Object 268 version 4 tökéletes.

K: Ha egy valamit megváltoztathatnál a játékban, mi lenne az?

V: Buffolnám a Tiger II-t. Az E-100-nak és E-75-nek jó a páncélzata, de a Tiger II-ről ez nem mondható el. Jelenleg nem tudja betölteni egy nehéz tank szerepét a játékban. A páncélzata történelmileg hiteles jelenleg, szóval drasztikus változtatások kivitelezése kemény dió lenne. Összességében azt mondhatom, hogy szinte az összes Tier VIII-X jármű versenyképes. Egy ilyen óriási játék kiegyensúlyozása nem kis időbe telik és nehéz is. Néha lehetetlennek tűnik a dolog, de megpróbáljuk a lehető legjobbat nyújtani. Ez vonatkozik a prémium lőszerekre is. Ha szimplán kivettük volna azokat a játékból, csak a sírás menne. Egy ekkora cég számára minden lépés veszélyes. Ennek köszönhető, hogy a globális változtatások jóval hosszabb ideig tartanak.

Tier VIII-X között ott a KV-4, a Ferdinand, az IS-6, a T28 Prototype, a 122, a WZ-111, a Mäuschen, az AMX 50 120, a Pzkpfw VII, az E-100, az IS-4 és a T-100 kivételével gyakorlatilag az összes tier X könnyű tank, de a másik oldalról idevehetném a túl erős harckocsikat is, szóval szinte az összes tier VIII-X közötti tankot versenyképesnek nevezni talán kissé túlzás.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.