Pro tippek kezdőknek, hogyan is kezdj bele a Hearthstoneba

Pro tippek kezdőknek, hogyan is kezdj bele a Hearthstoneba

Az új játékosoknak kihívást jelenthet belevágni egy ismeretlen játékba. A cikkünkben nekik nyújtunk útmutatást a mesekártyázás labirintusában.

A Hearthstone a világ legnépszerűbb online mesekártyajátéka, amely immár több mint 4 éve szórakoztat minket a maga sajátos stílusában. 2017-ben már meghaladta a 70 milliót (!) a játékosok száma és várhatóan ez a szám csak tovább emelkedik napról, napra. Ha most szeretnél belevágni a kártyázásba, akkor ebben a cikkben megtalálod azokat a tippeket és trükköket, amelyeket ha betartasz sokkal gördülékenyebben tudod majd leküzdeni az első akadályokat.

Általános tanácsok:

  1. Minden class-szal érd el a 10-es szintet, így megtanulod az alap mechanikákat a hősökkel és még 100 gold is üti a markod!
  2. Ha megszerezted az összes hőst, akkor irány a Solo Adventures -> Expert Mode. Az összes ellenfél legyőzésével újabb 100 golddal gazdagodhatsz!
  3. A Solo Adventuresben keresd fel az Icecrown Citadelt, és ha végig verekedted magad az összes ellenségen, ingyenes hero card és minden teljesített szárny után még egy Knights of the Frozen Throne pack is a gyűjteményed része lesz!
  4. Ha eléred valamelyik kaszttal a 20-as szintet megnyílik a lehetőséged, hogy a minden héten szerda este induló Tavern Brawl teljesítésével egy packot begyűjts!
  5. Az összes hero feloldása után után belevághatsz az első ingyenes arénádba is, viszont a továbbiakért 150 aranyat kell fizetned és kezdőként nehéz ebben a formátumban jó eredményeket elérni!
  6. Ha a ranked módban 5 győzelmet elérsz, akkor a hónap hátlapja már garantáltan a tiéd!
  7. Minden nap kapsz egy küldetést, amely teljesítésével minimum 50 aranyat zsákolhatsz be! Ha lecseréled akkor 60, 80, vagy akár 100 aranyat is kaphatsz az új küldetésért, vagyis érdemes váltani!

Craftolás alapjai:

  1. Mindig a deckhez gyártsd le a lapokat és ne véletlenszerűen csináld! Keress rá egy olcsó (budget) paklira, kérj segítséget a tapasztaltabb barátaidtól és miután megvan a szimpatikus deck, akkor kezdj el lapokat gyártani hozzá!
  2. Ha kinyitsz egy gyengébb legendary kártyát, ne törd be! Nem nyithatod ki újra, vagyis megnő az esélye, hogy hasznosabb és jobb legendással gazdagodsz a jövőben!
  3. Ne törj be semmit, csak akkor, ha legalább 3 példányod van belőle! Sosem tudhatod mikor jön jól egy lap!

Mire költsd az aranyad?

  1. A Classic packok sosem veszítenek az értékükből hiszen mindig az aktuális standard formátum részei lesznek. Az elején bátran vegyél ilyen packokat!
  2. A különböző kiegészítő paklijaiból megéri az első 10-re beruházni, hiszen garantált legendást nyithatsz belőle!
  3. A Welcome Bundle 5 €-ba kerül, viszont megéri az árát: 10 classic paklival és egy kasztspecifikus legendary lappal jutalmaz meg, ha beruházol rá!

Milyen oldalakat látogass meg kezdőként?

  1. A Hearthpwn oldalán a legfrissebb információk mellett számtalan decket találsz, amiket a saját stílusod és saját lapkészleted szerint kiválogathatsz!
  2. A Hearthstonetopdecks a profi játékosok deckjeit válogatja ki, ha megvannak a kulcslapok és most vágnál bele a rankedbe, akkor ez a te oldalad!
  3. A HSreplay segíthet abban, hogy más felhasználók által lejátszott több 100.000 mérkőzés alapján készült statisztikákat elemezhess és ezek alapján craftolj paklikat! Továbbá segít abban, hogy átlásd melyik deck, mi ellen jó igazán, így még több tudással vághatsz bele az éles meccsekbe!

Remélem hasznosnak találtad ezt a kis útmutatót. Ha neked is vannak további tippjeid és trükkjeid, akkor bátran oszd meg őket kommentben!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!